بارها و بارها، تصاویر بیمارستان‌های مرجع کرونایی در شهرهای مختلف را دیده‌ایم، وجه اشتراک این تصاویر، حضور عزیزانی است که همچون پروانه به دور شمع و بیماران کرونایی می‌گردند، خود را در معرض بیماری هولناک و کشنده قرار می‌دهند تا ناجی جامعه باشند.امسال سی‌ام آذرماه که گفته می‌شود کوتاه‌ترین روز سال است و شامگاه آن، […]

بارها و بارها، تصاویر بیمارستان‌های مرجع کرونایی در شهرهای مختلف را دیده‌ایم، وجه اشتراک این تصاویر، حضور عزیزانی است که همچون پروانه به دور شمع و بیماران کرونایی می‌گردند، خود را در معرض بیماری هولناک و کشنده قرار می‌دهند تا ناجی جامعه باشند.
امسال سی‌ام آذرماه که گفته می‌شود کوتاه‌ترین روز سال است و شامگاه آن، بلندترین شب سال؛ در تقویم قمری، همزمان است با سالروز ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار؛ موضوعی که شیرینی شب یلدا را دوچندان کرده است اما این همزمانی بی‌پیام و حکمت نیست: مراقب پرستاران و کادر درمان باشیم.
در روزهایی که تحلیل وضعیت شیوع کرونا، انگشت اتهام را به سوی دورهمی‌ها و محافل خانوادگی نشانه رفته است، می‌توان یلدایی متفاوت را تجربه کرد و با بهره‌گیری از فناوری نوین، بزرگترها و دیگر عزیزان را در معرض ابتلا به بیماری کووید ۱۹ قرار نداد.

یلدای امسال؛ دورهمی خانواده، نه دورهمی خانواده‌ها
رییس نظام پرستاری شیراز و شهرستان‌های تابعه در این باره به خبرنگار پردیسان آنلاین گفت: انتظار و خواسته تمام پرسنل و کادردرمانی که در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا هستند و تاکنون تعداد زیادی از آنها به این بیماری مبتلا شده و یا در این راه به شهادت رسیده‌اند از مردم این است که در شب یلدای امسال به جای دورهمی‌های گسترده خانوادگی، به این اکتفا کنند که در کنار اعضای خانواده کوچک و محدود باشند.
بهبود ترابی افزود: گسترش این دورهمی‌ها و برگزاری میهمانی‌های خانوادگی باعث افزایش مجدد آمار مبتلایان خواهد شد و این مساله در این شرایط که کادر درمان خسته و بی رمق هستند، خستگی و فشار وارده بر آنها را تشدید خواهد کرد و مشکلات بسیاری برای همه ایجاد خواهد شد.
او ادامه داد: اعمال محدودیت‌های اخیر موجب شد روند ابتلا به کرونا و فوت ناشی از این بیماری در کشور و استان نزولی شود و هرگونه بی‌احتیاطی و کوتاهی دوباره آن ایام و روزهای تلخ که شاهد فوت روزانه چند صد نفر از هموطنانمان بودیم را باز خواهد گرداند.
وی اظهار داشت: هرچند به این موضوع که اکثر مردم فهیم ما تمام توصیه‌ها را جدی گرفته و رعایت خواهند کرد اعتقاد داریم اما معتقدیم هنوز هستند عده‌ای محدود که این بیماری را جدی نگرفته و توصیه‌ها را هم جدی نمی‌گیرند و بنابراین برای حفظ جان اکثریت افراد جامعه، قدردان تصمیم‌های صورت گرفته از سوی ستادهای ملی و استانی مقابله با کرونا در زمینه اعمال محدودیت تردد در شب یلدا و شب قبل از آن هستیم.

درخواست زوج مبارز با کرونا از مردم برای پرهیز از دورهمی‌های یلدایی

 اگر شب یلدا فاصله‌گذاری را رعایت نکنیم، وارد بحران می‌شویم
مریم محمدی پرستار بخش درمان کرونا بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) است که به اتفاق همسرش در این مرکز مرجع درمان بیماری کووید ۱۹ در شیراز برای نجات بیماران مبتلا تلاش می‌کند.
مریم محمدی در گفت و گو با پردیسان آنلاین با اشاره به اثربخشی محدودیت‌های جامع کرونایی در کاهش آمار ابتلا به بیماری کووید ۱۹ گفت:‌ انتظار داریم که مردم در شب یلدا هم اصول فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت و از دورهمی ها به طور جدی پرهیز کنند؛ در غیر این صورت، باری دیگر به شرایط بحرانی ابتلا باز می‌گردیم.
این پرستار بیمارستان مرجع درمان کرونا در شیراز افزود:‌ تحلیل ۱۰ ماه گذشته وضعیت شیوع بیماری نشان می‌دهد که اگر از سوی مردم سهل انگاری شود دوباره با بحران جدی مواجه خواهیم شد؛ این وضعیت ابتدا برای خود افراد مشکل ساز می شود و سپس کار را برای کارکنان بیمارستان‌ها دشوارتر می‌کند. 
وی با اظهار رضایت از نتیجه دوران محدودیت‌های دو هفته‌ای کرونا که از ابتدای آذرماه جاری شروع و مردم نقش اساسی در اجرای آن ایفا کردند، اظهار داشت : در این دوران، مراجعه بیماران مبتلا به کرونا کاهش یافت؛ به طور کلی، هر زمان که مردم اصول بهداشتی و پیشگیری را رعایت و از دورهمی ها و مسافرت ها پرهیز می‌کنند، شاهد کم شدن آمار ابتلا بوده‌ایم.
محمدی  تاکید کرد : از مردم می خواهیم تا زمان ریشه کن شدن این بیماری که مشخص نیست، تمام نکات بهداشتی توصیه شده به ویژه زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از دورهمی ها را رعایت کنند زیرا تجربه نشان داده است هر وقت نکات بهداشتی را رعایت نکرده‌ایم، این بیماری دوباره اوج گرفته و بسیاری از هموطنانمان جان خود را از دست داده‌اند.
این بانوی پرستار با بیان اینکه  بهترین خاطرات ما در این دوران زمانی بود که بیماران با  سلامتی از بیمارستان مرخص می شدند، افزود : انها وقتی مراجعه می کردند شرایط سخت و نا امیدکننده ای داشتند اما پس از خوب شدن آنها، حال ما هم خوب می شد و مرخص شدن بیمار قشنگ‌ترین خاطره ما است.

ماسک سپر بلا
این فعال حوزه سلامت از ماسک به عنوان یک سپر بلا برای محافظت از جان انسان ها اشاره کرد و گفت: این بیماری با کوچکترین غفلت و بی احتیاطی امکان زیادی دارد که اسیر آن شویم از این رو ماسک را به عنوان یک سپر بلا  از ان استفاده کنیم ضمن اینکه همه مردم نکات هایی که باید مراعات شود به خوبی می دانند.
محمدی ادامه داد : بیماری به بیمارستان مراجعه کرد که خودش می گفت زمانی که این ویروس مطرح شد من آن را مسخره می کردم اما پس از اینکه دوران بیماری را با سختی پشت سر گذاشت گفت ، دیگر هیچ وقت ماسک را از روی صورتم بر نمی دارم.

مریم محمدی پرستار بیمارستان مرجع درمان کووید ۱۹ (حضرت علی اصغر (ع)) در شیراز: از طریق شبکه‌های اجتماعی جشن بگیریم

پرستاری یک کار دلی است
محمدی با بیان اینکه پرستاری یک کار دلی است که برای ما جنبه اقتصادی آن اهمیت ندارد، افزود: روزهای سختی در بیمارستان و آن‌هم در اوایل بروز این ویروس ناشناخته داشتیم؛ حتی راهرو ها هم پر از بیماران کرونایی بود و همه پرسنل بیمارستان درگیر آن بودند، پیش خود می گفتیم تکلیف آنها چه می شود؟، از این رو کار را سخت کرده بود اما برای ما انسانیت و اخلاقیات مهم بود برای همین می گویم شغل پرستاری یک کار دلی است که باعث می شود در آن بمانیم و سخت ایستادگی کنیم حتی تا پای جان.
وی تاکید کرد: تمام نگرانی‌های من و همکارانم این است که با فرا رسیدن شب یلدا دوباره دورهمی شروع شود و از مردم خواهش می کنیم در این شب با هم از طریق شبکه های اجتماعی جشن بگیرند که با تحقق این امر خستگی را از تن کادر درمان بیرون می اید و باز هم مثل گذشته رعایت کنند که جان عزیزانم به خطر نیفتد.
محمدی افزود : این ویروس ناشناخته هر روز با جهش مختلفی وارد بدن انسان ها می شود که با علایم مختلفی از جمله تب و لرز ، خستگی ، سرفه های شدید و به صورت پوستی ، خودش را نشان می دهد که تنگی نفس اوج این بیماری است و توصیه می شود بیشتر مراقب سالمندان باشیم .

 پوشیدن لباس مخصوص عوارض هایی به دنبال دارد
محمدی ادامه داد: در زمانی که از ساعت هفت صبح تا هشت شب در شیفت ویژه قرار داریم کار برای ما بسیار سخت می شود ،زیرا باید لباس مخصوص ( گان ) بپوشیم که همراه با ماسک و کلاه است که عوارض هایی دارد و هر زمان که به منزل باز می‌گردیم تا چند ساعت بینی ما زخم و خط ماسک روی صورتمان باقی مانده است.
وی تاکید کرد : پوشیدن لباس های فضایی برای بانوان پرستار خیلی سخت است ضمن اینکه کلاه پلاستیکی موجب ریزش مو می شود و بسیاری از همکارانم برای جلوگیری از ریزش، موهای خود را کوتاه کردند که برای بانوان تحمل این وضعیت دشوار است ، واقعا کادر درمان دارد از خودگذشتگی می کند.

مهران حقگو سوپروایزر بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز: کاهش شیب ابتلا به کرونا نتیجه همت مردم است؛‌ تداوم آن نیز هم.

سوپر وایزر بیمارسان حضرت علی اصغر: از دورهمی شب یلدا پرهیز کنیم
سوپر وایزر بیمارستان حضرت علی اصغر و همسر مریم احمدی نیز گفت:  طی یک ماه پیش که وارد پیک سوم کرونا شدیم وضعیت بیمارستان ها بسیار وخیم بود و مرگ میرها هم افزایش یافت اما با محدودیت هایی که اجرا شد امار بسیار پایین آمد و اگر بخواهیم در شب یلدا دور هم جمع شویم دوباره وارد بحران خواهیم شد برای همین باید از دورهمی به شدت پرهیز کنیم.
مهران حقگو در گفت وگو با خبرنگار پردیسان آنلاین ادامه داد: پیش از محدودیت‌های اخیر کرونایی، تعداد مبتلا به این ویروس به شدت افزایش یافت طوری که در بیمارستان حضرت علی اصغر ۴۵ نفر در صف انتظار بودند و تمام تخت ها پر شد و فشار زیادی روی پرسنل آمد.
وی اضافه کرد: در دوران محدودیت ها مردم خیلی رعایت کردند و آمار ها بسیار پایین امد و دلیل ان هم همت خود مردم بود اما نباید دوباره به دلیل چند ساعت دور هم نشستن جان خود و عزیزانمان را به خطر بیندازیم .

جای جشن یلدا را با روزهای سخت و اندوه عوض نکنیم
حقگو با بیان اینکه مردم باید خودشان خلاقیت نشان دهند به طریق مختلف این شب را بدون خطر پشت سر گذارند، بیان داشت:  اگر به خاطر این دورهمی‌ها، جان یک نفر به خطر بیفتد ان وقت جشن جای خود را به روزهای سخت عوض خواهد کرد که هیچ ارزشی ندارد.
وی گفت : با وجود پشرفت تکنولوژی ارتباط جمعی الزاما نیاز نیست که دور هم جمع شویم و با وجود شبکه های مجازی می شود به خوبی صله رحم را در این شرایط بجا آورد و با روش های جایگزین شب یلدا را جشن بگیریم.
وی بیان داشت: با کم شدن بیماران که با رعایت خود مردم به وجود آمد موجب شده است که همکاران ما بتوانند بیشتر به مداوا بیمار بپردازند و وقت خود صرف تعداد کمتری بکنند و انتظار داریم مردم این روند را ادامه دهند زیرا بهترین روش برای مبارزه با این بیماری مهلک همان اجرای شیوه نامه های بهداشتی در پروتکل است .
حقگو در ادامه سخنانش افزود: بیماری کووید ۱۹  داروی مشخص ندارد اما یک سری از  داروها که احتمال داده می شود  در درمان موثر باشد که همان داروی ضد ویروس است در بیمارستان با کمبود مواجه نیستیم و حتی مشکلات قبلی در زمینه کمبود اکسیژن هم برطرف شده است.

فعال حوزه سلامت: کادر درمان، جان بر کف، دلاورانه ایستادند و مقاومت کردند

نیروهای مردمی به عنوان جهاد سلامت وارد بیمارستان ها شده اند
این فعال نظام سلامت در ادامه ضمن قدردانی از  خیرین و مردم گفت: آنها هر کاری را که از دستشان برآمد، دریغ نکردند ضمن اینکه نیروهای مردمی که به عنوان جهادگر سلامت وارد بیمارستان ها شدند هم اینک  مانند یک همیار انجام وظیفه می کنند، آنها کار بزرگی کردند و جان خود را به خطر انداختند، از خانواده جداشدند و بدن هیچ چشمداشتی دارند کار می کنند که وجود این افراد موجب بالا رفتن روحیه پرسنل بیمارستان شده است که جای تشکر دارد .
حقگو در مورد روحیه پرستاران و پرسنل بیمارستان در شروع این ویروس نیز گفت:  کتمان نمی‌کنم که در شروع بیماری و اوج آن ، تعدادی از پرسنل به دلیل وحشت از بیمارستان جدا و خانه نشین شدند و یا به بیمارستان های دیگر منتقل شدند اما آنها تعداد محدودی بودند و بسیاری از پرسنل به ویژه پرستاران مردانه ایستادند و حتی قید خانواده را زدند و در خوابگاه ماندند ، طوری  با روحیه بودند که وقتی آنها را می دیدم به عنوان یک سوپر وایزر احساس حقارت می‌کردم از این همه فداکاری و گذشت که جان بر کف دلاورانه ایستادند و مقاومت کردند و هنوز هم ادامه دارد.

مردم خود باید سفیران سلامت باشند
سوپروایزر بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز همچنین گفت: تاکید دوباره کادر درمان این است که برای پیشگیری،  زدن ماسک و فاصله اجتماعی را رعایت کنند و از دورهمی  پرهیز و تعارف را کنار بگذارند و شب یلدا با ماندن در خانه و دیدار از طریق شبکه های اجتماعی  شرایطی برای خود فراهم کنند که بعد، پشیمان نشوند ضمن اینکه مردم خود باید سفیران سلامت باشند.
حقگو افزود: بهترین خاطرات ما زمانی است  که بیماران از بیمارستان مرخص می شوند ، زیرا ما بیمارانی داشتیم که کارشان به بخش مراقبت های ویژه و زیر دستگاه کشیده شد اما آنها خوب شدند و جالب اینکه گروهی از این بیماران، هرجا که بیمارستان نیاز داشته باشد پای کار هستند و حتی از نظر مالی هم کمک می‌کنند؛ کام پرسنل با شادی بیمار شیرین می شود و با ناراحتی آنها هم غمگین می‌شوند.

الهام نوری‌نژاد پرستار: امسال به دورهمی‌ یلدایی،‌ نه بگوییم

کادر درمان، نگران روزهای پس از شب یلدا
الهام نوری نژاد پرستار بیمارستان شهید دستغیب شیراز است که مدتی با حضور در بیمارستان شهید فقیهی در خط مقدم مقابله با بیماری کرونا حضور یافته است.
وی با اشاره به اثربخشی همراهی مردم با محدودیت‌های کرونایی در کاهش آمار ابتلا به کرونا در استان فارس به خبرنگار پردیسان آنلاین گفت:  همراهی مردم در رعایت پروتکل‌ها همچون زدن ماسک و همراهی اصناف و بازاریان که با وجود شرایط دشوار فرارو در تعطیلی کسب و کار، به مثابه نیروی انرژی‌بخش برای کادر درمان است که در خط مقدم مقابله با کرونا قرار دارند.
نوری نژاد که سرپرست خانوار نیز هست، گفت:‌ بیماران را همچون اعضای خانواده خود می‌دانیم و همه تلاش خود را برای درمان آنها انجام می‌دهیم.
وی از کار در بخش درمان بیماران کووید ۱۹ بیمارستان شهید فقیهی شیراز به عنوان یکی از فصل‌های دشوار در فعالیت حرفه‌ای خود یاد کرد و گفت:  حجم کار، استرس و فشارکاری، شرایط سخت و دشواری را برای ادامه فعالیت در بخش درمان کرونا ایجاد می‌کند اما عشق به همنوع سبب می‌شود که این مسائل را از یاد ببریم و تمام فکر و ذهن ما، درمان بیمارانی باشد که با شرایط دشواری روبرو هستند.
نوری نژاد افزود:  تفاوتی که شرایط امروز با گذشته دارد، این است که به خاطر در ارتباط بودن با بیماران مبتلا به کووید ۱۹، ناگزیر هستیم که برای سلامت عزیزانم همچون پدر و مادر و خواهران و برادرم، فرزندم و خانواده‌اش، آنها را بسیار کم ببینم و این شرایط عاطفی دشواری را برای فعالان کادر درمان ایجاد می‌کند.
وی ادامه داد:‌ طبیعتا در این شرایط، اگر کادر درمان هنگام خروج از بیمارستان با صحنه‌هایی مبنی بر رعایت اصول بهداشتی روبرو شوند انرژی دوچندان می‌گیرند و امیدوار می‌شوند که نتیجه تلاش‌ها به شکست کرونا منجر می‌شود.
این پرستار بیمارستان شهید دستغیب شیراز گفت:‌ این روزها که بحث شب یلدا مطرح است، نگاه نگرانی به روزهای پس از این شب داریم، چرا که دورهمی‌ها بنا بر اعلام مسئولان نقش ۵۱ درصدی در ابتلا به کرونا دارد. از این رو از مردم می‌خواهیم که امسال، دورهمی ها را رها کنند و به فکر گرامیداشت مجازی این مناسبت در کنار جمع کوچکتر خانواده خود باشند.
وی درباره لحظات دشوار دوران کاری خود گفت:‌ وقتی بیمارت که در طی یک شیفت کاری با تو در مورد آرزوها و خانواده‌اش درد دل کرده و فردا باز می‌گردی تا او را به ادامه زندگی امیدوار کنی، ناباورانه می‌بینی که تختش خالی و فوت کرده است، لحظه بسیار دشواری است که متاسفانه در دوران کرونا، تکرار و تکرار می‌شود.
نوری نژاد در ادامه توجه به وضعیت پرستاران شرکتی بیمارستان‌ها را خواستار شد و گفت: بدون شک، ارتقای وضعیت این گروه از کادر درمان، پاداش شایسته‌ای برای ایستادگی و جانفشانی آنها در وضعیت شیوع کرونا است.

راضیه ذنوبی پرستار:  محبت خود را در شبکه‌های اجتماعی نثار عزیزان کنیم، به شیوع بیشتر بیماری دامن نزنیم

عشق، بهای جانمان است
راضیه ذنوبی دیگر پرستار بیمارستان شهید دستغیب شیراز است. او هرچند در بخش اطفال این بیمارستان شاغل است اما تاکنون حدود چهار ماه در بیمارستان‌های حضرت علی اصغر (ع) و شهید فقیهی در بخش درمان کووید ۱۹ حضور یافته و در فرایند درمان بیماران مشارکت داشته است.
او هم درخواست مشابهی از مردم دارد که در شب یلدا، خویشتنداری کنند و برای گذر از شرایط کرونایی، امسال را به مانند سال‌های گذشته در محافل و دورهمی‌ها حضور نیابند.
ذنوبی گفت:  ویروس کرونا بر بسیاری از کسب و کارها و مشاغل اثر منفی گذاشته است، از این رو، هم اینک که شرایط بهتری نسبت به ماه‌های گذشته از نظر شیوع کرونا داریم، حیف است نتیجه تلاش جمعی در کشور را هدر دهیم.
وی ادامه داد:‌ پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها و پدرها و مادرها برای همه ما عزیز هستند اما جان و سلامت آنها از دیدن آنها مهمتر است؛ نمی گویم که احوالپرسی از آنها نداشته باشیم بلکه در شبکه‌های اجتماعی با آنها دیدار کنیم و محبت خود را نثار آنها نماییم و از آنها بخواهیم که دعا کنند این شرایط دشوار پایان یابد.
ذنوبی درباره شرایط دشوار پرستاری در شرایط کرونا گفت:‌ به قول معروف، عشق به مردم بهای جانمان است، ایستاده ایم به حرمت عهدی که بستیم؛ حال دلمان خوب نیست ، خسته ایم اما با تمام نگرانی و دلهره‌ها، لبخند می‌زنیم به مادری که چند روز بعد از شرکت در میهمانی بی رمق بر روی تخت بیمارستان افتاده است.
وی ادامه داد: با توجه به زدن ماسک و پوشیدن لباس مخصوص، گاه تشنگی امان ما را می برد اما دستان سرد بیمارم را که حس می‌کنم، خود را از یاد می برم و تلاش می‌کنم گرمابخش و ناجی بیمار شوم.