سرهنگ مهدی قاسمی روز دوشنبه به رسانهها اعلام کرد: برحسب سوابق سالیان اخیر مشاهده میشود که مجرمان سایبری با ارسال کلیپ یا تیتر خبری که لینک دسترسی به تصاویر مرتبط را در زیر مطلب درج کردهاند، کاربران فضای مجازی را تشویق به دانلود کلیپ یا باز کردن لینک اینترنتی میکنند.
وی بیان کرد: به محض توجه کاربر به خواسته هدایت شده مدنظر مجرمان سایبری، دسترسی به تمامی محتواهای شخصی ذخیره شده در دستگاههای دیجیتال همراه کاربر برای آنها محیا شده که با سوء استفاده از اطلاعات سرقت رفته ضرر و زیان اقتصادی یا اجتماعی و آبرویی جبرانناپذیری متوجه صاحب تجهیزات آلوده شده به بدافزار میشود.
قاسمی ادامه داد: این اقدام مجرمانه همراه با تبلیغات گمراه کننده و براساس مناسبتهای تقویمی مذهبی و ملی نظیر ارتحال حضرت امام خمینی«ره» صورت میپذیرد و کاربران فضای مجازی هم بدون اطلاع از بدافزار بودن محتوای ارائه شده، در دام مجرمان سایبری گرفتار میشوند.
وی گفت: در این زمینه باید از دانلود محتواهای منتشر شده در فضای مجازی بویژه شبکههای اجتماعی و پیامرسانها اعم از فیلم و کلیپ و عکسنوشته و یا بازکردن لینکهایی که از منابع غیررسمی و ناشناس صادرشده خودداری و در هنگام نصب برنامهها و نرمافزارهای ویژه خاص دقت کنند تا تنها با مجوز دسترسیهای ضروری موافقت و نسبت به بروزرسانی سیستم عامل و نرمافزارهای آنتیویروس دستگاه دیجیتال در اختیار خود بصورت مستمر اقدام کنند.
رئیس پلیس فتا استان بوشهر یادآور شد: دقت و هوشیاری در بررسی فایلها و شناسایی ویروسها و آلودگی احتمالی به مراتب راحتتر از اصلاح سیستمی است که مورد حمله بدافزار قرار گرفته و کمهزینهتر از تبعات احتمالی سوءاستفاده از اطلاعات لو رفته شخصی است.
وی از همه شهروندان درخواست کرد در صورت مواجهه با هر گونه مورد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.Cyberpolice.ir در بخش ثبت گزارشهای مردمی با این پلیس در میان بگذارند.