کتاب «راهنمای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران» به همت کانون استان تهران سال 98 به چاپ رسید و در مدارس، مراکز وابسته به آموزش و پرورش استان تهران و بخش عمده ای از مراکز فرهنگی مرتبط با کودکان و نوجوانان توزیع شد.
این کتاب که زیر نظر شورای سیاستگذاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران در 5 بخش تالیف شده است؛ کودکان، نوجوانان و والدین آنها را با فعالیت هایی که در مراکز استان تهران مشغول به کار هستند، آشنا می کند. بخش اول کتاب به توضیحاتی در رابطه با ماهیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مربیان و کارشناسان مراکز و مهارت های ایشان و آموزش های در نظر گرفته شده برای اعضا می پردازد.
در بخش دوم با عنوان «یافتن، شناختن، ساختن» اعضای کانون مطلع می شوند که چگونه می توانند اوقات خود را با برنامه هایی چون قصه گویی، شعرخوانی، معرفی کتاب، روخوانی کتاب، بحث های آزاد، معرفی وقایع و شخصیت ها، معرفی سرزمین، نشریه نگاری، تحقیق و پژوهش، مسابقات فردی و گروهی، کاردستی، بازی و سرگرمی، نمایش فیلم، سرودخوانی، آشنایی با قرآن، احادیث و احکام، فعالیت های علمی، اردو، سفالگری، نقاشی، خوشنویسی، نمایش خلاق، نمایش عروسکی، کارگاه های نوشتن خلاق، شعر، داستان، موسیقی و … به صورت مفیدتر پر کنند و در انجمن های تخصصی نجوم، ادبیات، نمایش و نقاشی حضور جدی داشته باشند.
کتاب مذکور در بخش سوم که «علم، هنر، اندیشه» نام دارد برخی مراکز کانون استان تهران را که به صورت تخصصی اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده اند معرفی می کند. برای مثال مراکز شماره 11، 20، 21، 24 و 40 با عنوان فراگیر علاوه بر اعضای عادی؛ تمهیداتی اندیشیده است تا کودکان و نوجوانان دارای نیازهای ویژه (نابینایان، ناشنوایان، معلولان جسمی و حرکتی و…) نیز بتوانند از امکانات کانون بهره مند شوند. همچنین از دیگر مراکزی می گوید که به شکل حرفه ای تری به شاخه های علمی، تخصصی و هنری پرداخته اند.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در استان تهران 68 مرکز فعال فرهنگی هنری دارد که در بخش چهارم کتاب نشانی و اطلاعات مربوط به هر مرکز با ذکر جزییات قید شده است.
بخشی از موفقیت های اعضای کودک و نوجوان مراکز استان تهران نیز در فصل پنجم ذکر شده و صحه بر افتخاراتی است که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران به همت تلاش مربیان و مسئولانش تا امروز به ارمغان آورده اند.