به گزارش روز پنجشنبه حوزه هنری، پیشتر در فراخوان این همایش نمایشی آمده بود: تئاتر آپارتمانی به قدمت یک قرن را امروزه نیز میتوان جدی و مهم برشمرد. تئاترهای قرن بیستمی و گونههای تئاتر کافهای (Cafe Theatre) و پیچیدهتر آن یعنی تئاتر رستورانی (Dinner Theatre)، تئاتر آپارتمانی (Theatre Apartment) و در گونهای غیررسمیتر تئاتر داخلی (Inner Theatre) و نظایر آن همگی محصول شرایط زیستی و موسمی بودهاند، اما جایگاه خود را یافتهاند و آن را تثبیت کردهاند. جبر سیاسی و اقتصادی و شرایط پیچیده اروپا که در دهه ۳۰ میلادی باعث شکلگیری تئاتر آپارتمانی شد، امروزه بر جهان حاکم نیست اما دلایل متمایز دیگری حضور آن را در این دوره از تاریخ هم تثبیت و ضروری میکند.
در بخش دیگری از این فراخوان ذکر شده بود: به نظر میرسد امروز با التزامهایی که بهداشت و ضرورتهای آن برای ما ایجاد کرده است، بازگشت مقطعی کشور به رشد زمینههای بروز خلاقیتها در قالب تئاتر آپارتمانی یک استراتژی صبورانه برای برونرفت از این دوران باشد. تئاتری که با حداقل توجه به طراحی صحنه و بیشتر با توجه به داشتههای صحنه و تغییرات مختصر زیباییشناسانه آن، با بازیگران محدود و فضایی مختصر در امنیتی جذاب و محدود شکل بگیرد. این میانه، بیشک، شرایط دوران، برگزاری ویژه آن را با پروتکلهای «بومی ـ اقلیمی ـ مقطعی» ضروری خواهد ساخت.
مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در راستای تداوم تولید و ارائه محصولات فرهنگی و هنری در عرصه هنرهای نمایشی در روزهای قرنطینه و فاصلهگذاری اجتماعی در دوران شیوع کرونا، همایش تئاتر آپارتمانی را برگزار میکند.
تغییرات آتی نخستین همایش سراسری «تئاترمان» متناسب با تمدید ارسال متون تا ۱۷ خرداد ماه به زودی منتشر خواهد شد.