به گزارش روز پنجشنبه پردیسان نوین به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان رییس اداره پارک ملی دز در خصوص آتش سوزی در این منطقه گفت: طی گزارش رسیده در روز گذشته مبنی بر وقوع آتش سوزی در دو نقطه از جنگل های پارک ملی و منطقه حفاظت شده دز، پرسنل […]
به گزارش روز پنجشنبه پردیسان نوین به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان رییس اداره پارک ملی دز در خصوص آتش سوزی در این منطقه گفت: طی گزارش رسیده در روز گذشته مبنی بر وقوع آتش سوزی در دو نقطه از جنگل های پارک ملی و منطقه حفاظت شده دز، پرسنل این اداره با حضور در محلهای مورد حریق با همکاری انجمن مردم نهاد، شهرک انقلاب شهرستان دزفول و آتشنشانی شرکت کشت و صنعت هفت تپه و برخی از اهالی روستاهای حاشیه منطقه موفق به مهار کامل آتش در همان روز شدند.
رضا قپانچی افزود: علت وقوع آتش سوزیهای رخ داده در منطقه پارک ملی دز در حال بررسی است و سطح مورد حریق حدود دو هکتار برآورد شده که در این بین به قسمتهایی از پوشش گیاهی و درختان منطقه آسیب وارد شده است.
همچنین چهار هکتار از مراتع منطقه حفاظت شده منگشت، سادات حسینی ایذه به دلیل آتش زدن کاه و کلش در آتش سوخت.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ایذه در این خصوص با اشاره به قوانین موجود برای جلوگیری و برخورد قانونی با افردای که اقدام به آتش زدن کاه و کلش و بقایای محصولات کشاورزی و سوزاندن مراتع میکنند گفت: در آتشسوزی روز گذشته در اراضی جنگلی و ارتفاعات سادات حسینی دهدز و در مجاورت منطقه حفاظت شده شالو و منگشت چهار هکتار از گونههای گیاهی زیر اشکوب و پوشش گیاهی مرتعی منطقه در آتش سوخت.
احمد امیری با اشاره به ترویج فرهنگ غلط آتشزدن بقایای محصولات کشاورزی و علوفه مراتع توسط کشاورزان و بومیان مناطق مختلف شهرستان ایذه اظهار کرد: در پی اعلام آتشسوزی روز گذشته درمنطقه طلا ارتفاعات بالادست روستای برآفتاب سادات حسینی محیطبانان منطقه به همراه ماموران اداره منابع طبیعی و اهالی منطقه پس از دو ساعت کوهپیمایی به محل حادثه رسیدند.
وی افزود: این افراد با استفاده از شاخ و برگ درختان و وسایل ابتدایی آتشنشانی از قبیل آتشکوب اقدام به مهار شعلههای آتش کردند که در نهایت تلاشهای آنها به بار نشست و شعلهها خاموش شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ایذه با بیان اینکه آتشسوزی در پوشش جنگلی درخت بلوط وگیاهان مرتعی بوده است اضافه کرد: علت وقوع آتشسوزی احتمالا سهلانگاری در ایجاد آتش و خاموش نکردن کامل آن توسط چوپانان و احیانا گردشگران و بهرهبردان محلی بوده است.
امیری تاکید کرد: از اهالی محلی، دامداران، چوپانان، گردشگران، کوهنوردان و سایر بهرهبرداران از مناطق طبیعی درخواست میشود که از روشن کردن آتش در محیطهای باز خودداری کنند و در صورت نیاز پس از استفاده حتما آن را با استفاده از آب خاموش و اطراف و روی آن را سنگ چین کنند.
وی از مردم، جوامع محلی و طبیعت گردان درخواست کرد تا از رهاسازی اشیای شیشهای، بطریها و پتهای آب معدنی در طبیعت خودداری کنند زیرا به دلیل انعکاس نور باعث ایجاد آتشسوزی میشوند.
امیری با اشاره به بارشهای مناسب و فراوان زمستانه در سطح منطقه و رشد زیاد پوشش گیاهی در منطقه تصریح کرد: با توجه به این بارندگیها امسال شاهد رویش پوشش گیاهی مناسب در مراتع هستیم که در پی فرا رسیدن فصل گرما و خشک شدن آن، خطر آتشسوزی کلیه مناطق را تهدید میکند که مستلزم حفاظت هرچه بیشتر از این مناطق طبیعی است.
مطابق ماده ۲۰ قانون هوای پاک و ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی آتش زدن هر نوع کاه و کلش و بقایای محصولات کشاورزی و همچنین هرنوع آلودگی محیط زیست ممنوع بوده و تهدید علیه بهداشت و سلا متی شهروندان محسوب شده و متخلفان از قوانین مورد پیگرد قرار خواهند گرفت.
همچنین بر اساس ماده ۴۷ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع کشور، هر کس در جنگل عمداً آتش سوزی ایجاد نماید به حبس مجرد از سه تا ده سال محکوم خواهد شد، در صورتی که مرتکب مأمور جنگلبانی باشد به حداکثر مجازات مذکور محکوم می شود.
Sunday, 24 November , 2024