حمید ملانوری عصر سه شنبه در دیدار با فرماندار رفسنجان بیان کرد: نگاه دولت به احزاب جدی است و در حال حاضر فعالیت بهتری از احزاب را شاهدیم. وی تصریح کرد: به مدت ۱۰ سال یارانه احزاب تعطیل شده بود و پرداخت نمی شد که در این دولت پیگیری و انجام شد و دولت در سال ۹۶ […]

حمید ملانوری عصر سه شنبه در دیدار با فرماندار رفسنجان بیان کرد: نگاه دولت به احزاب جدی است و در حال حاضر فعالیت بهتری از احزاب را شاهدیم.

وی تصریح کرد: به مدت ۱۰ سال یارانه احزاب تعطیل شده بود و پرداخت نمی شد که در این دولت پیگیری و انجام شد و دولت در سال ۹۶ و ۹۷  مبلغ ۲۶ میلیارد ریال یارانه به احزاب پرداخت کرد و پیگیر هستیم یارانه سال های ۹۸ و ۹۹ هم تخصیص و جذب شود.

ملانوری همچنین به تعطیلی خانه احزاب ایران طی چند سال گذشته اشاره کرد و گفت: خانه احزاب ایران هم تعطیل شده بود که تلاش کردیم بر اساس منشور گفت و گوی سیاسی این شعبات در استان ها راه اندازی شود که تاکنون در ۱۸ استان خانه احزاب راه اندازی شده است.

مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور ادامه داد: تعداد احزابی که با مصوبه کمیسیون ماده ۱۰  در سال های ۹۷ و ۹۸ پروانه فعالیت از وزارت کشور دریافت کردند مجموعاً ۱۱۸ حزب هستند  که ۸۳ حزب ملی و مابقی احزاب استانی هستند.

وی تصریح کرد: استان کرمان هم یک حزب استانی به نام حزب تاک ( توسعه و آزادی کرمان ) دارد که مشغول فعالیت است و یک حزب استانی دیگر هم تقاضای تأسیس در کرمان را داده  که در مرحله اولیه، با تاسیس آن در کمیسیون موافقت شده  و در مرحله صدور پروانه نهایی قرار دارد.

ملانوری افزود: بر اساس قانون، احزاب ملی می توانند در مراکز استان ها شعبه و در مراکز شهرها دفتر تأسیس کنند؛ و این قضیه در حقیقت در جلسات ۹۸ کمیسیون به طور جدی مورد پیگیری قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا پرونده هایی که معطل بودند و یا تقاضاهایی که از طرف احزاب آمده بود بررسی شدند تا احزاب در استان ها فعالیت جدی داشته باشند و برای انتخابات اسفند ۹۸ هم مفید واقع شود.

ملانوری ادامه داد: نهایتاً در سال گذشته ۹۶ شعبه تا قبل از انتخابات اسفند ۹۸ را تأیید کردیم و این ها در استان ها فعال شدند یعنی از عدد صفر در ابتدای سال ۹۸ ما به عدد ۹۶ در پایان بهمن سال ۹۸ رسیدیم و اتفاق بزرگی است.

ملانوری بیان کرد:  در حال حاضر هم یک هزار و ۶۶ دفتر مجموعاً در استان ها زیرمجموعه  احزاب ملی و استانی راه اندازی شده است و این موضوع می تواند نشانگر استقرار رسمی  احزاب و گروه های سیاسی در کشور باشد.

مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور گفت: سعی کردیم که احزاب به بحث جبهه های حزبی ورود پیدا کنند زیرا هرچه جبهه ها بیشتر شکل بگیرند به گونه ای می توان گفت تعداد جبهه های موجود در کشور در زیر چتر تعداد کمتری حزب قرار می گیرند و چابک تر و فعال تر می شوند بنابراین جبهه ها را از یک جبهه در سال گذشته به ۱۴ جبهه تا پایان سال ۹۸ رساندیم که نشانه استقبال  خوب احزاب برای شکل گیری جبهه های حزبی بود.