اسحاق خسروپناه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین اظهار داشت: از مجموع کل تصرفات شناسایی شده، ۱.۵ هکتار رفع تصرف شده و ۴۰۰ اخطاریه تذکر صادر شده است.
وی گفت: همچنین ۳۷۹ متخلف شناسایی شده که ۱۲ پرونده به مراجع قانونی ارجاع و معرفی شد.
خسروپناه افزود: تصرف بستر رودخانهها به اشکال مختلف از قبیل احداث بنا، کشت و زرع، احداث مخازن ذخیره آب و تخلیه نخاله در طول رودخانهها انجام میگیرد.
مدیر امور منابع آب شیروان با بیان اینکه بستر رودخانه جزو انفال است گفت: شرکت آب منطقهای به نمایندگی وظیفه شناسایی و تهیه نقشه حد بستر و حریم رودخانهها، محافظت از بستر و حریم رودخانهها و شناسایی تصرفات غیرقانونی و تلاش برای آزادسازی آنها از دست متصرفان با همکاری دستگاه قضایی و همچنین اخذ سند برای بستر رودخانهها را برعهده دارد که برای این کار برخی دستگاهها مانند ثبت اسناد و املاک، دستگاه قضایی و نیروی انتظامی باید مشارکت می کنند.
خسروپناه با بیان اینکه تجاوز به بستر رودخانهها، خسارت سیلابها را افزایش میدهد افزود: این کار سبب کاهش عرض مقطع رودخانه و مجاری آبی و به تبع آن کاهش ظرفیت آبگیری رودخانه میشود که سبب خروج سیلاب از مسیر اصلی شده و خسارت زیادی به متصرفان و اراضی و تأسیسات پایاب میشود.
هم اینک در شهرستان شیروان یکهزار و ۶۵ کیلومتر رودخانه، مسیل و آبراه وجود دارد که از این میزان ۳۳۹ کیلومتر در مسیل های مهم و حساس قرار گرفته است که یا آب دارند و یا در حوره مسکونی قرار دارند.
از ۳۳۹ کیلومتر از مسیل های مهم و حساس رودخانههای این شهرستان، تاکنون برای ۱۸۲ کیلومتر مطالعات تعیین حد بستر و حریم انجام شده و از این میزان ۱۳۸ کیلومتر نشانه گذاری شده است.