بنابر گواه تاریخ، یهودیان در پیدایش آن تمدن نقشی نداشتند زیرا ساخت آن به هزاره‌ دوم پیش از میلاد و تمدن ‘اوگاریت’ در شمال غربی سوریه نسبت داده می‌شود و تنها در زمان حضرت داوود (ع) بوده که در این شهر مستقر شدند. بخت النصر ‘پادشاه بابل در سال ۵۹۷ پیش از میلاد مسیح آن […]

بنابر گواه تاریخ، یهودیان در پیدایش آن تمدن نقشی نداشتند زیرا ساخت آن به هزاره‌ دوم پیش از میلاد و تمدن ‘اوگاریت’ در شمال غربی سوریه نسبت داده می‌شود و تنها در زمان حضرت داوود (ع) بوده که در این شهر مستقر شدند.

بخت النصر ‘پادشاه بابل در سال ۵۹۷ پیش از میلاد مسیح آن منطقه را فتح و یهودیان را به بابل تبعید کرد اما کوروش هخامنشی، ۶۰ سال بعد پس از فتح بابل به یهودیان اجازه داد تا به اورشلیم بازگردند.

پس از آن نیز اسکندر مقدونی، جانشینان او و نیز ساسانیان و مسیحیان هر یک در دوره‌ای توانستند تسلط یابند اما منطقه در اوایل دوران پیشرفت اسلام به دست مسلمانان افتاد و نام آن را ‘بیت المقدس’ نهادند؛ زیرا با توجه به اینکه نخستین قبله مسلمانان بود و در شب معراج هم پیامبر اکرم (ص) در مسجدالاقصی نماز خواندند، برای مسلمانان اهمیت اعتقادی داشت.

این خطه تا سال ۱۰۹۹ میلادی که مسیحیان در جنگ‌های صلیبی متصرف شدند و مردم را قتل عام کردند، دست مسلمانان بود؛ اما یک سده پس از آن، سپاه مسلمانان به فرماندهی ‘صلاح‌الدین ایوبی’ دوباره این شهر را از مسیحیان باز پس گرفت و نزدیک به ۷۵۰ سال در دست مسلمانان باقی ماند.

در مجموع از ابتدای ورود مسلمانان در عهد خلیفه دوم به فلسطین تا پایان تسلط امپراتوری عثمانی، این منطقه حدود یک‌هزار سال زیر نظر مسلمانان اداره می‌شد تا اینکه در سده بیستم با شکست خلفای عثمانی در جنگ جهانی اول، انگلیسی‌ها قیمومیت فلسطین را بر عهده گرفتند.

صهیونیست‌ها با پایان جنگ جهانی دوم به کمک مستکبران جهانی از سال ۱۹۴۸ میلادی اشغال سرزمین فلسطین‌ را آغاز کردند و کوشیدند با کشتن و اخراج عرب‌های مسلمان، شرایط اسکان یهودیان سایر کشورها را در آن سرزمین فراهم کنند تا در نهایت ژوئن ۱۹۶۷ حکومت جدید غریب، بیشتر سرزمین‎ها را اشغال کرد تا به بیت المقدس، نخستین قبله مسلمانان دست یافت.

حکومت اشغالگر صهیونیستی پس از این تاریخ برای اخراج و کوچاندن عرب‌های ساکن این منطقه حفاری‌های زیادی به بهانه یافتن اثرهای مقدس و لوح‌های باستانی صورت داد که بیشتر آنها در محدوده مسجد صخره و مسجدالاقصی انجام شد اما این دست‌اندازی‌ها به صورت تدریجی در قالب شهرک‌سازی به سایر نقاط گسترش داشت.

سازمان‌ها و گروه‌های مبارز فلسطینی نیز البته از همان سال‌های اولیه‎ اجرای طرح اشغال، مبارزه خود را آغاز و در این راه هزاران نفر شهید برای آزادسازی قدس شریف و سرزمین‎های اشغالی تقدیم کردند و این شرایط تا زمان پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران ادامه داشت.

آخرین جمعه ماه مبارک رمضان در سال ۱۳۵۸ با وجود چنین شرایطی از سوی امام خمینی (ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، روز قدس اعلام گردید و همین بهانه‌ای شد تا از آن هنگام مسلمانان در نقاط مختلف ایران، کشورهای اسلامی و بسیاری از کشورهای غیر اسلامی در حمایت از مردم ستم‌دیده فلسطین و محکوم کردن جنایت‌های حکومت اشغالگر صهیونیستی احیا شده و یکپارچه نسبت به برگزاری راهپیمایی اعتراضی اقدام کنند.

بر این اساس هزاران وجدان بیدار و حق طلب از مرد، زن گرفته تا پیر و جوان سالانه در سراسر جهان با برگزاری راهپیمایی و سر دادن شعارهایی از آرمان مالکان حقیقی سرزمین‌های اشغالی در برابر حکومت نژادپرست و جنایتکار صهیونیستی دفاع می‌کنند که البته امسال در نتیجه شیوع ویروس کرونا، مناسبت روز قدس از جمله در شهرستان کاشان رنگ و بوی دیگری دارد و بیشتر به فضاسازی شهری و رژه خودرویی محدود شده است.

احیای نام فلسطین با روز قدس

رئیس اداره تبلیغات اسلامی کاشان در این زمینه اظهارداشت: زنده کردن نام فلسطین، درهم شکستن فکر واهی شکست‌ناپذیری ارتش صهیونیستی و تشکیل محورهای مقاومت نه تنها در فلسطین بلکه در خاورمیانه منجمله سوریه، عراق و یمن حاصل ابتکار بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در نام‌گذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان با عنوان روز قدس بوده است.

حجت‌الاسلام مهدی بصیرتی در گفت‌وگو با پردیسان نوین، مهم‌ترین مبارزه سیاسی امام راحل در راه مقابله با حکومت اشغالگر صهیونیست را نام‌گذاری روز قدس عنوان کرد و افزود: این ابتکار هوشمندانه مساله حمایت از مردم ستم‌دیده فلسطین را تنها محدود به ایران و خاورمیانه نکرد، بلکه اجماع جهانی در برابر این حکومت نژادپرست به وجود آورد.

وی با بیان اینکه معمار کبیر انقلاب اسلامی از اسراییل به عنوان غده سرطانی نام بردند، تصریح کرد: تنها راهکار نابودی این رژیم صهیونیستی مقاومت، انسجام و اتحاد دولت‌های اسلامی و مسلمانان جهان است.

رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان کاشان با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در مورد حمایت از مردم فلسطین گفت: در حال حاضر سرزمین‌های اشغالی نسبت به چهار دهه گذشته وضعیت بهتر و مناسبت‌تری پیدا کرده‌اند و با توجه به حمایت مسلمانان جهان از فلسطینی‌ها، از یک سو روحیه آنها تقویت شده و از سویی دیگر رژیم صهیونیستی و هم‌پیمانانشان به ویژه آمریکا روزبه‌روز در جهان منزوی می‌شوند.

روز قدس زمینه‌ساز آگاهی در مورد اشغالگری

مدیر حوزه‌های علمیه منطقه کاشان نیز اشغالگری قدس را یکی از مسلمات تاریخی بشری دانست و گفت: این اشغالگری نزدیک به ۷۰ سال است که ادامه دارد و نه تنها امنیت را به اذعان خودشان برای مردم منطقه به ارمغان نیاورد، بلکه هر روز ستم، جنایت و اشغالگری آنها بیشتر هم شد.

حجت‌الاسلام منصور فرجی در گفت‌وگو با پردیسان نوین تصریح کرد: یهودیانی که صهیونیست نیستند نیز حتی در کشورهای مختلف جهان با حضور در راهپیمایی روز قدس مسلمانان، اثبات می‌کنند که صهیونیسم غیر از یهودیان صلح‌طلب است.

وی تصریح کرد: امروز جهان نسبت به مساله فلسطین نیازمند آگاهی و اطلاع‌رسانی بیش‌تر و دقیق‌تر است؛ زیرا برخی کشورها در انتشار اخبار آزاد نیستند تا چهره واقعی صهیونیست‌ها را به عنوان یک حکومت اشغالگر نشان دهند و حتی برخی تحلیل‌گران جرات ندارند که مطالبی در مورد فلسطین عنوان کنند.

مدیر حوزه‌های علمیه منطقه کاشان اضافه کرد: با توجه به وجود رسانه‌ها و به ویژه فضای مجازی باید اطلاع‌رسانی بیش‌تری در این زمینه انجام شود تا نسل‌های آینده نیز بدانند که آنجا یک کشور نیست؛ بلکه منطقه‌ای اشغالی از سوی استکبار جهانی است که هم اکنون از رژیم صهیونیستی حمایت علنی و بودجه‌های ده‌ها میلیارد دلاری برایش هزینه می‌کند.

وی اظهارداشت: آمریکا همواره در حمایت از جنایت‌های حکومت اشغالگر قدس گام نخست را برداشته است و هر قطعنامه‌ای در سازمان ملل متحد بر ضد این حکومت باشد، آن را وتو می‌کند.

به گفته فرجی، تشکیل چنین کشوری ماهیت خارجی ندارد؛ مگر اشغالگری آن هم با حمایت کشورهای آمریکا، انلگستان، آلمان و فرانسه که به دنبال منافع خودشان در این منطقه هستند.

وی با اشاره به نام‌گذاری مناسبت روز قدس بیان کرد: امام راحل با این اقدام مدبرانه و شجاعانه، نماد آزادی‌خواهی را در جهان نهادینه کرد تا زورگویان نتوانند به مقدسات اسلام اهانت کنند.

مدیر حوزه‌های علمیه منطقه کاشان با اشاره به نامه رهبر انقلاب خطاب به جوانان اروپایی و آمریکایی یادآور شد: این نامه یک تحول و آگاهی سیاسی را در جهان غرب زنده کرد و مردم نسبت به سانسورهای خبری آگاهی لازم را پیدا کردند و همچنین موجب ایجاد نهضتی در غرب و به ویژه آمریکا برای آگاه‌سازی مردم شد.

وی افزود: امروز نه تنها جوانان کشورهای اسلامی بلکه جوانان جهان نیازمند آگاهی و روشنگری در مورد ماهیت حکومت صهیونیستی هستند تا اشغالگران را خوب بشناسند، با مظلومیت مسلمانان این منطقه آشنا شوند و نسبت به جنایت‌های روزانه در کرانه باختری و نواره غزه واقف باشند.

به گفته فرجی، این اقدام و مطالبه جهانی در نهایت منجر می‌شود تا کشورهای غیرمسلمان نیز مانند ایران و سایر کشورهای اسلامی در روز قدس به صحنه بیایند و زمینه از بین رفتن حکومت اشغالگر صهیونیستی بیش از پیش فراهم شود.

ضرورت حفظ قدس به عنوان مساله نخست جهان اسلام

مسوول نمایندگی ولی‌فقیه در ناحیه مقاومت بسیج کاشان نیز با اشاره به روایتی از امیرالمومنین (ع) گفت: نسبت ظلم، امروز شایسته رژیم کفر صهیونیستی و نسبت مظلوم، ملت فلسطین است و بیانات امامین انقلاب در مورد قدس شریف، نقش راه برای تمام مسلمانان جهان اسلام به شمار می‌رود.

حجت‌الاسلام شمس‌الدین احمدی با گرامی‌داشت این مناسبت جهانی افزود: قدس شریف در منظومه فکری امامین انقلاب، قلب تپنده جهان اسلام است و نام‌گذاری روز قدس به عنوان آخرین جمعه ماه رمضان، نگذاشت تا فلسطین به فراموشی سپرده شود.

وی با تاکید بر اینکه بزرگ‌ترین مسوولیت ما آزادسازی قدس از دست دژخیمان رژیم صهیونیستی است، اظهارداشت: بیت المقدس، نخستین قبله مسلمانان امروز در محاصره صهیونیست‌ها قرار دارد و نام‌گذاری روز قدس از سوی معمار کبیر انقلاب نمادی برای بیداری جهان اسلام شده است.

مسوول نمایندگی ولی‌فقیه در ناحیه مقاومت بسیج کاشان اضافه کرد: روز قدس، نماد یکپارچگی امت اسلامی در سراسر عالم است و به واقع این یوم الله، هنگامه جاری شدن خونی تازه در رگ‌های تمام مسلمانان جهان است.

وی تصریح کرد: انتفاضه فلسطین خاموش شدنی نیست و راه موفقیت بر غده‌ای سرطانی در منطقه تنها با مقاومت و مبارزه امکان‌پذیر خواهد بود.

احمدی بیان کرد: مساله فلسطین امروز در راس تمام مسایل جهان اسلام قرار دارد و به نوعی لیله القدر تاریخ اسلام است که امیدواریم مطلع الفجر آن نجات ملت شجاع و مظلوم فلسطین باشد.

وی یادآور شد: بسیاری دست‌های خائن و فکرهای آلوده تلاش کردند تا مساله مهم فلسطین را به فراموشی بسپارند اما این تدبیر حکیمانه امام عزیز، فلسطین را به نخستین مساله جهان اسلام تبدیل کرد تا امروز اولویت جهان اسلام باشد و همه آزادی‌خواهان دنیا به یاری این ملت شتافته و با حضور خود، چنین مناسبتی را بزرگ بدارند.

مسوول نمایندگی ولی‌فقیه در ناحیه مقاومت بسیج کاشان تاکید کرد: رسالت امروز نخبگان حوزوی و دانشگاهی جامعه این است که پرچم مقاومت، صلابت و استقامت فلسطین را برای جهانیان به نمایش بگذارند تا جوانان عالم با لبیک به ندای رهبر فرزانه انقلاب، پرچمداری و دفاع از فلسطین را جزو اولویت خود بدانند و آن ملت مظلوم را یاری کنند.

به گفته وی، روشنگری و تبلیغ یکی از رسالت‌های مهم به ویژه برای روحانیون در این شرایط زمانی است و نباید به جبهه استکبار اجازه داده شود تا اولویت مساله فلسطین را تغییر دهد.

تداوم مقاومت تا آزادی قدس 

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج کاشان نیز گفت: امسال هم‌زمانی یوم‌الله قدس با سالروز عملیات غرورآفرین الی بیت المقدس و سوم خردادماه، روز فتح خرمشهر که به عنوان روز مقاومت در کشور ما برجسته است را به فال نیک می‌گیریم و مقاومتی را که از خرمشهر آغاز کردیم تا آزادی قدس ان‌شاءالله ادامه می‌دهیم.

سرهنگ کریم اکبری یادآور شد: از ابتدای انقلاب اسلامی با ابتکار و نوآوری که امام (ره) در زمینه‌های مختلف از جمله دفاع از مظلومان جهان به خرج دادند و روز جهانی قدس را هم‌زمان با جمعه پایانی ماه مبارک رمضان بنا نهادند، این یادگار شریف در طول سالیان گذشته یار و یاور ما در دفاع از حق مظلومان بوده است.

وی با بیان اینکه یوم‌الله قدس تنها مربوط به فلسطین نیست و روز مبارزه حق و باطل است، افزود: روز قدس یک مساله سیاسی و استراتژی نیست، بلکه ایمان و عقیده ماست که دفاع و حمایت از مظلومان جهان را داشته باشیم که بر اساس مصداق آیه شریفه، این زمین میراث صالحان و مستضعفان جهان خواهد بود و ان‌شاءالله حرکت‌های مردمی و انقلابی با گفتمان مقاومت در سطح جهان که روز به روز گسترش پیدا کرده است، تا نابودی کفار، منافقان و استکبار جهانی ادامه داشته باشد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج کاشان تاکید کرد: با درایت و حمایت‌های مقام عظمای رهبری، همانطور که وعده الهی است و مقام رهبری هم فرمودند، اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید و از آن چند سال گذشته و با ریخته شدن خون پاک شهید بزرگوار، حاج قاسم سلیمانی این زمان زودتر محقق خواهد شد.

وی اضافه کرد: چنان که مقام معظم رهبری به علمای فلسطین بشارت دادند که نمازجمعه را در مسجد الاقصی اقامه خواهیم نمود، ان‌شاءالله همه بتوانیم با یاد و نام شهدای عزیزمان، به ویژه سردار جبهه مقاومت و آزادگی، سپهبد سلیمانی، ندای ایستادگی و آزادگی را به جهانیان مخابره و به زودی نماز را در مسجد الاقصی اقامه کنیم.

اکبری تصریح کرد: امروز ظالمان، کفار و مستکبران جهانی در اقصی نقاط دنیا از کشمیر و یمن گرفته تا سوریه و نیجریه ضد مسلمانان و مظلومان بپا خواستند و اگرچه به واسطه ویروس منحوس کرونا نمی‌توانیم امسال در خیابان‌ها حضور داشته باشیم، اما دل‌های ما با پشتیبانی مردم شریف‌مان همراه قلب تپنده جهان اسلام، فلسطین اشغالی، ان‌شاءالله حمایت از مظلومان و مستضعفان جهان را تا آزادی قدس شریف و مسجد الاقصی ادامه خواهد داد.

امسال با توجه به شیوع کرونا همزمان با روز جهانی قدس تنها رهبر انقلاب از ساعت ۱۲ به وقت تهران با جهان اسلام سخن گفتند که این برنامه به صورت زنده از شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی پخش شد و در همین راستا برای بهره‌برداری حداکثری از این بیانات، در هیچ نقطه‌ای از کشور برنامه خاص دیگری با عنوان روز قدس نداشتیم.

ویروس کرونا ۲۰۱۹ (COVID-۱۹) که نخستین‌بار در ووهان چین شناسایی شد، در نهایت به بیشتر کشورها سرایت کرد و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشت تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

بنابر آخرین آمارهای رسمی، این ویروس تا کنون به ابتلای ۱۲۹ هزار و ۳۴۱ نفر و فوت هفت هزار و ۲۴۹ نفر در کشور منجر شده است.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۸ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.