به گزارش پردیسان نوین، علی احمدی عصر سه شنبه در شورای حفاظت از منابع آب شهرستان رفسنجان افزود: یک هزار و ۱۷۲ حلقه چاه در شهرستان رفسنجان وجود دارد که از این تعداد ۶۸ حلقه غیرفعال و یک هزار و ۱۰۴ حلقه چاه فعال هستند.
وی با اشاره به اینکه از ۹۹۹ حلقه چاه کشاورزی ۲۸ حلقه غیرفعال در رفسنجان وجود دارد اظهار داشت: در حال حاضر ۹۷۱ حلقه چاه کشاورزی فعال داریم که ۹۶ حلقه چاه به بخش صنعت و خدمات اختصاص دارد.
وی ادامه داد: ۷۷ حلقه چاه آب آشامیدنی در رفسنجان وجود دارد که از این تعداد ۶۶ حلقه فعال و ۱۱ حلقه غیرفعال است و درصد زیادی از چاه های غیرفعال در روستاها قرار دارد.
احمدی پور گفت: از سال ۹۳ تاکنون با برداشت از ۳۰۰ حلقه چاه غیرمجاز برخورد شده که ۸۰ مورد آن مربوط به سال گذشته بوده است.
وی افزود: به طور متوسط سالانه شاهدد ۶۴ سانتی متر افت سطح آب های زیرزمینی درر رفسنجان هستیم و تقریبا ۱۳۱ میلیون مترمکعب کسری حجم مصرف آب داریم.
مدیر امور منابع آب شهرستان رفسنجان با اشاره به اجرای طرح تعادل بخشی منابع آب در شهرستان اظهار داشت: با اجرای این طرح، سفره های آب زیرزمینی باید تا سال ۱۴۰۰ به تعادل برسد که کار بسیار دشواری است با این حال اجرای این طرح در این شهرستان آغاز شده است.
احمدی پور ادامه داد: در این طرح برای مصرف آب برنامه ای تعریف شده و برای به تعادل رساندن سفره های آب زیرزمینی نباید بیشتر از ۲۷۴ میلیون مترمکعب آب از دشت برداشت شود در صورتی که ۴۹۰ تا ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب برداشت می شود.
وی با اشاره به اینکه راهی جز صرفه جویی آب در رفسنجان نداریم تصریح کرد: برای از دست ندادن اقتصاد این شهرستان باید مصرف بخشی از آب را مدیریت و حفظ کرد.