به گزارش روز جمعه دفتر نمایندگی کمیته بین المللی صلیب سرخ در تهران، در حالی که بیماری کووید-۱۹ تبدیل به یک همه گیری جهانی شده است اما هنوز امکان جلوگیری از گسترش بیشتر این بیماری و نجات جان انسان ها به وسیله ایجاد دسترسی به منابع حیاتی وجود دارد.
با توجه به این موضوع، نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر، روز پنجشنبه ۷ فروردین ۱۳۹۹، اقدام به صدور یک درخواست تصحیح شده برای کمک مالی به مبلغ ۸۰۰ میلیون فرانک سوییس برای کمک به آسیب پذیرترین جوامع جهان به منظور توقف شیوع بیماری ویروس کرونا، کووید-۱۹ ، و بازیابی آثار آن کرد.
فدراسیون بین المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر در خواست کمکی به مبلغ ۵۵۰ میلیون فرانک سوییس کرده است تا جمعیت های ملی صلیب سرخ و هلال احمر را در زمینه بهداشت و درمان، تهیه اقلام مورد نیاز، اطلاع رسانی در مورد خطرات کرونا، ارایه کمکهای مالی به خانواده ها، و کاهش اثرات این همه گیری مورد حمایت قرار دهد.
از مبلغ ۵۵۰ میلیون فرانک درخواستی، ۱۵۰ میلیون فرانک به حمایت از جمعیت های ملی اختصاص خواهد یافت و ۴۰۰ میلیون فرانک کمک نیز از مسیر جمعیت های ملی اهدا خواهد شد.
کمیته بین المللی صلیب سرخ نیز درخواست کمکی به مبلغ ۲۵۰ میلیون فرانک صادر کرده است تا نسبت به مقابله با ویروس کرونا در مناطق دچار درگیریهای مسلحانه برای پشتیبانی از امکانات بهداشتی و بازداشتگاهها، جلوگیری از شیوع بیماری و تضمین دسترسی آوارگان و بازداشتی ها به خدمات درمانی و نهایتا حمایت از جمعیتهای ملی صلیب سرخ و هلال احمر صرف شود.
پیتر مائورر، رییس کمیته بین المللی صلیب سرخ باور دارد که « جامعه جهانی می بایست پشتیبانی خود از جوامعی که در نتیجه مخاصمات منابع کافی در اختیار ندارند افزایش دهد وگرنه خطر تحمیل یک فاجعه بشردوستانه علاوه بر جنگ در جوامع دچار مخاصمات وجود دارد. ویروس ها مرز نمی شناسند. این مشکل یک مشکل جهانی است که فقط با اقدام جهانی قابل حل می باشد. »
رییس فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر، فرانسیسکو روکا با اشاره به اینکه این همه گیری تمامیت نظام بهداشت و درمان را به خطر انداخته، اظهار داشت که شرایط در مناطقی که امکانات بهداشتی و درمانی ضعیف یا ناموجود است بدتر است.
وی افزود: برای متوقف کردن این ویروس یک پاسخ قوی و یکپارچه مورد نیاز است.
روکا با اشاره به اینکه این بیماری به شکلی برابر همه را تحت تاثیر قرار داده از مهاجران و آوارگان و کسانی که بیشتر در معرض بلایای طبیعی هستند به عنوان افراد بیشتر در معرض خطری نام برد که دسترسی کمتری به امکانات درمانی دارند و در نتیجه از دست دادن درآمد بیشترین آسیب را دیده اند نام برد.
روکا از جامعه جهانی خواست این مردم را فراموش نکنند و پشتیبانی خود را از داوطلبان صلیب سرخ و هلال احمر که در خط مقدم مقابله با این بیماری هستند افزایش دهند.»
نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر بزرگترین شبکه بشردوستانه در جهان است.
این نهضت بین المللی شامل سه رکن است: کمیته بین المللی صلیب سرخ، فدراسیون بین المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر و ۱۹۲ جمعیت ملی صلیب سرخ و هلال احمر در سراسر جهان.
داوطلبان این نهضت در کنار کارکنان آن به یاری آسیب پذیرترین مردم می شتابند. مردمی که در جوامعی زندگی می کنند که ضعیف ترین سیستم های رفاه اجتماعی و بهداشت و درمان را دارند، مردمی که از بلایای طبیعی آسیب دیده اند، آوارگان و مهاجران، کسانی که در مناطق دچار مخاصمات مسلحانه زندگی می کنند و دچار خشونتهای ادامه دار هستند، زاغه نشین ها، بازداشتی ها و کسانی که از آثار اقتصادی و اجتماعی شیوع کووید-۱۹ آسیب دیده اند همه از آسیب پذیرترین لایه های جوامع هستند و نیازمند حمایت ویژه هستند.
کرونا و آخرین اطلاعات پیرامون آن
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۲۹ هزار و ۴۰۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، ۲۲۳۴ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۱۰ هزار و ۴۵۷ نفر نیز بهبود یافتهاند.
کیانوش جهانپور عصر پنجشنبه درباره آخرین وضعیت ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور و فوت ناشی از آن بیان کرد: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس یافته های آزمایشگاهی، ۲۳۸۹ مورد جدید ابتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و با این حساب، مجموع بیماران مبتلا به این بیماری تا امروز ۷ فروردین ۱۳۹۸ به ۲۹ هزار و ۴۰۶ نفر رسید. تاکنون ۱۰ هزار و ۴۵۷ نفر از مبتلایان به این بیماری، بهبود یافته و ترخیص شده اند. در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵۷ نفر از بیماران کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و در مجموع، شمار درگذشتگان بر اثر این بیماری به ۲۲۳۴ نفر افزایش یافت.