معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: امروز بیش از ۷ هزار طرح استانی، ۱۱۹ طرح ملی آبرسانی به همراه ۱۹۵ طرح ملی فاضلاب در کشور در حال اجرا است.

به گزارش پردیسان آنلاین، مهندس مجید آقازاده حبشی در سخنانی در کنگره ملی علوم و مهندسی آب و فاضلاب که در دانشگاه قم برگزار شد، با اشاره به اینکه حدود ۴ دهه است که موضوع آب و مباحث پیرامون آن در دنیا از گردونه فنی و خدماتی فراتر رفته است، اظهار داشت: امروزه آب به عنوان کالایی با ماهیت راهبردی و قدرت اثرگذاری بر تحولات سیاسی، اقتصادی، زیست‌محیطی و حتی نظامی بدل گشته است.

وی این حساسیت مضاعف و بی‌سابقه را ثمره افزونی تقاضا و کمیابی منابع آب با کمیت و کیفیت مناسب دانست و گفت: همین موضوع باعث شده تا مدیریت کلان و چاره‌اندیشی برای دشواری‌ها پیش‌رو در سطوح گوناگون محلی، ملی و بین الملی مطرح شود و با گذشت زمان و کمیابی بیشتر آب تصمیم‌گیری برای آن بیشتر تابع تصمیمات سیاسی خواهد شد.

معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور جلب حمایت سیاسی، درگیر ساختن مصرف‌کنندگان در چاره‌اندیشی برای چالش‌های آبی، تحکیم مشارکت منطقه‌ای و بین بخشی و تحرک بخشیدن و جلب توجه مصرف‌کنندگان به موضوع آب را از جمله راهبردهای مدیریت آب با هدف مدیریت کارآمد و حفظ منابع آبی برای آینده برشمرد.

وی اجرای چنین اقداماتی را در نخستین گام نیازمند کارکنان و مدیران متبحر، دانش‌آموخته، پایبند به اصول حرفه‌ای و… دانست و خاطرنشان کرد: در همین راستا باید با بهره‌گیری از خرد جمعی و ظرفیت‌های مدیریتی و شناسایی نقاط ضعف بتوان برنامه‌های سازمانی را محقق ساخت.

مهندس آقازاده در ادامه به تشریح رویکردهایی که به تحقق اهداف می‌انجامد پرداخت، یادآور شد: با توجه به تنوع مستمر نیازها و اقتضائات زمانی و مکانی راهکار تعریف شده و مشخصی برای الگوبرداری برای رسیدن به اهداف وجود ندارد و تنها با خلاقیت، دلسوزی و انگیزه است که راهکار مناسب به وجود می‌آید.

وی حفظ و تقویت خصلت‌های بنگاه‌داری و مهارت‌های تجاری‌سازی و به‌روزآوری شاخص‌های آن به همراه تقویت مهارت‌ها و قابلیت‌های فنی و مهندسی در سازمان و تقویت درک علمی از موضوعات بهداشتی و زیست‌محیطی در ابعاد نیروی انسانی، نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و مهم‌تر از آن جبران زیست‌محیطی را از دیگر لازمه‌های موفقیت در مدیریت بخش آب و فاضلاب عنوان کرد.

معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور همچنین برتری‌طلبی و تعالی‌جویی در کنار تعصب حرفه‌ای را لازمه موفقیت دانست و تصریح کرد: باید با ایجاد و تقویت روحیه یادگیری، مطالعه و کار و هم‌اندیشی در سطوح مختلف سازمان و چگونگی تعامل با سایر ذی‌نفعان، سازمان را برای مقابله با چالش‌های پیش رو که همواره در سطوح بالاتری ظهور می‌یابند تقویت و پویا نگه داشت.

وی تأکید کرد: تحقق این رویکرد و رسیدن به بنگاه‌های موفقیت در عرصه مدیریت آب و فاضلاب به ناچار از مسیر تجربه‌اندوزی و آینده‌نگری و توانمندسازی و شکوفاسازی استعدادها که همه آن‌ها از مجاری توسعه انسانی عبور می‌کند متصور است.

آقازاده با بیان اینکه خدمت‌رسانی شایسته با موانعی همچون تغییر ناخواسته اقلیم، بروز و تداوم خشکسالی و عدم همخوانی منابع اعتباری با حجم عملیات و شمار طرح‌های در حال اجرا رو به رو است، اظهار داشت: نقطه قوت و سرمایه واقعی ما در اعتماد و باور همگانی به توانمندی و عزم جدی و همت بلند کارکنان متعهد و وظیفه‌مند است.

وی خاطرنشان کرد: این سرمایه گران‌قدر که در طی سه دهه تلاش مضاعف و جهادگونه پیشینیان صنعت آب و فاضلاب به دست آمده دست‌مایه برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات برای تحقق هدف‌ها و گذر از تنگناها و فائق آمدن بر کمبودها و دشواری‌ها است.

معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در ادامه به گزارشی از پروژه‌های آب و فاضلاب در حال اجرا در کشور پرداخت و گفت: امروز امروز اس بیش از ۷ هزار طرح استانی، ۱۱۹ طرح ملی آبرسانی به همراه ۱۹۵ طرح ملی فاضلاب در کشور در حال اجرا است.

وی با بیان اینکه از این تعداد ۳۲ طرح ملی آبرسانی و ۳۴ ملی فاضلاب از پیشرفت فیزیکی بیش از ۸۵ درصد برخوردار است، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۷ طرح ملی آبرسانی و ۶ طرح ملی فاضلاب افتتاح و تا پایان سال ۱۷ طرح آبرسانی دیگر با مجموع ظرفیت ۱۲ هزار و ۷۱۰ لیتر بر ثانیه و ۱۳ طرح فاضلاب با مجموع ظرفیت ۳۶۲ هزار مترمکعب در روز تکمیل و در مدار بهره‌برداری قرار خواهند گرفت.

آقازاده با تأکید بر اینکه با اجرای طرح‌های فاضلاب در حال اجرا در پایان سال جاری ظرفیت تولید پساب در کشور به بیش از هزار و ۵۰۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید، ابراز داشت: این مقدار پساب ظرفیت مناسبی را برای استفاده ایمن و تأمین بخشی از نیاز آبی در حوزه‌های صنعت، فضای سبز شهری و فراهم می‌آورد.

وی با بیان اینکه در بخش روستایی نیز آبرسانی به ۱۰ هزار روستا در مجموعه هدف‌گذاری شده است، اظهار داشت: در مجموعه نخست آبرسانی به ۷ هزار روستا در قالب طرح محرومیت‌زدایی از چهره روستاهای کشور با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) انجام می‌شود و در مجموعه دوم با استفاده از ظرفیت اعتبارات ملی به ۳ هزار روستا آبرسانی خواهد شد.

معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تأکید کرد: طرح بزرگ ملی آبرسانی به ۵ هزار روستا نیز با بهره‌گیری از مشارکت خیرین آبرسان نیز برنامه‌ریزی شده و در حال پیگیری است.

وی در ادامه با بیان اینکه مدیریت آب و فاضلاب در آینده ابعاد گسترده‌تر و پیچیده‌تری خواهد یافت، گفت: در همین راستا نیز پاسخگویی و مسئولیت‌پذیری در قبال آن تنها بر عهده یک سازمان خاص نیست بلکه مدیریت موفق و کارآمد نیز بر مدار اجماع جمعی، مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی همه ذی‌نفعان سامان می‌یابد.

آقازاده در پایان با بیان اینکه بی‌تردید طرح‌ها و خدمات فراگیر مستمر و پایدار آب و فاضلاب آیینه تمام نمای کارنامه ما است، تصریح کرد: آنچه تاکنون به دست آمده و آنچه پیش رو است پس از الطاف بی‌شائبه خداوند، مرهون خرد جمعی و تلاش همه سیاست‌گذاران، برنامه ریزان، مشاوران، پیمانکاران، اساتید دانشگاه و متعلق به همه مردم ایران است.

پایان خبر/