۴۲۰ تن کلزا در سیستان و بلوچستان خریداری شد

غلام حیدر زورقی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار پردیسان نوین اظهارداشت: در سال زراعی ۹۹-۹۸ هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین کشاورزی سیستان و بلوچستان به کشت دانه روغنی کلزا اختصاص داشت.

وی ادامه داد: در سیل دی سال گذشته حدود ۳۵۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی سیستان و بلوچستان که در آنها کلزا کشت شده بود به دلیل شدت بارش‌ها از بین رفت. 

رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: در راستای سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر توسعه کشت دانه‌های روغنی برنامه‌ریزی شده تا با مشارکت کشاورزان در سال زراعی آینده سطح زیر کشت کلزا را به دو برابر افزایش دهیم.

وی اظهارداشت: با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب سیستان و بلوچستان برداشت این محصول تا  اواخر اردیبهشت ادامه دارد.

زورقی ادامه داد: شهرستان‌های دلگان، ایرانشهر، سرباز و خاش عمده مناطق کشت این محصول در سیستان و بلوچستان هستند.

وی بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال حدود هزار و ۸۰۰ تن کلزا در سیستان و بلوچستان برداشت شود.

 رییس سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان گفت:کشت کلزا در کنار گندم و جو در کاهش بیماری‌ها، آفات و رویش علف‌های هرز در مزارع تاثیر بسزایی دارد.
به گزارش پردیسان نوین دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن و ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است.
روغن کلزا به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع شده و فاقد کلسترول از کیفیت بالایی برخوردار است.
سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره‌گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار و مرکبات دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=64689

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: