مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری قم از نوسازی ۷۶ تاکسی فرسوده از ابتدای سال جاری خبر داد و گفت: در حال حاضر ۳۵۰۰ دستگاه تاکسی در شهر قم از مرز فرسودگی عبور کرده است.
قاسم طالبی در گفتوگو با پردیسان آنلاین اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون تعداد ۷۶ دستگاه تاکسی نوسازی شد که از این تعداد ۴۰ دستگاه از طریق وام ۱۰۰ میلیون تومانی بانک مهر با بهره چهار درصدی که سازمان تاکسیرانی در اختیار رانندگان قرار داد، انجام و ۳۶ دستگاه نیز به صورت نقدی نوسازی شد.
وی افزود: ۷۲ دستگاه تاکسی اسقاط شده بدون جایگزین نیز وجود داشت که بسیاری از دستگاهها در اطراف شهر هستند و امکان کار ندارند، این خودروها با هماهنگی مرکز اسقاط، اسقاط شدند.
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری قم تصریح کرد: نزدیک به ۱۱۶ دستگاه تاکسی پیکان در سطح شهر وجود دارد و رانندگان این دستگاهها باید بخواهند که اقدام به اسقاط کنند به طور قطع در مرکز اسقاط مبلغی بیش از بنگاههای خرید خودرو به رانندگان داده میشود تا اگر خواستند یک خودروی نو تهیه کنند.
طالبی با اشاره به اینکه شهر قم سال گذشته رتبه سوم نوسازی ناوگان تاکسی رانی کشور را داشت و پوشش این موضوع تا پنج درصد گزارش شد عنوان کرد: تمام تلاشها به سمت افزایش این رقم است، اما چند متغیر تأثیرگذار در این چرخه وجود دارد، یکی وامی است که سازمان تاکسیرانی به راننده تاکسی میدهد و خودروهایی که ایران خودرو اقدام به واگذاری میکند مورد بعدی است.
وی درباره کند بودن روند نوسازی ناوگان در سراسر کشور تصریح کرد: آوردهای که راننده تاکسی باید داشته باشد نکته مهمی است، در حال حاضر سمند سورن بیش از ۶۵۰ میلیون تومان است که راننده میتواند ۱۰۰ میلیون از سازمان تاکسیرانی وام بگیرد و نزدیک به ۱۲۰ میلیون نیز تاکسی قدیمی ارزش ریالی دارد، در این میان راننده حداقل باید ۴۵۰ میلیون تومان آورده داشته باشد و این جامعه تاکسیرانی را تحت فشار میگذارد که همین موضوع موجب کاهش تمایل به نوسازی در رانندگان میشود.
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری قم با بیان اینکه هفته گذشته با استانداری نیز در خصوص رساندن صدای جامعه تاکسی داران قمی به دولت در خصوص نوسازی خودروها و بیمه تأمین اجتماعی این صنف صحبت شد، گفت: دولت اگر بتواند حداقل یک وام ۲۰۰ میلیون تومانی به ثبتنام کنندگان تاکسی اهدا کند روند نوسازی بسیار افزایش و آلودگی هوا نیز کاهش پیدا میکند.
طالبی افزود: حداقل ۳۵۰۰ دستگاه تاکسی در شهر قم از مرز فرسودگی گذر کردند و بیش از ۵۰ درصد ناوگان تاکسی رانی این کلانشهر فرسوده است که مشکلات زیادی را هم برای راننده و هم برای مردم و شهر ایجاد میکند.