شب یلدا به عنوان طولانیترین شب سال آهسته آهسته از راه می رسد شبی که به رسم سنتی دیرینه با شب نشینی و دورهمی های خانوادگی همراه است، دورهمی هایی که بیم دوباره شیوع ویروس کرونا را به همراه دارد ،امسال باید همه با هم و به پاس زحمات کادر درمان و برای ریشه کنی […]
شب یلدا به عنوان طولانیترین شب سال آهسته آهسته از راه می رسد شبی که به رسم سنتی دیرینه با شب نشینی و دورهمی های خانوادگی همراه است، دورهمی هایی که بیم دوباره شیوع ویروس کرونا را به همراه دارد ،امسال باید همه با هم و به پاس زحمات کادر درمان و برای ریشه کنی این ویروس،یلدای دورهم نبودن را تجربه کنیم چرا که کرونا همچنان در کمین نشسته تا از جمع ها تفریق کند و ما را در غم عزیزانمان بنشاند.
با فراگیر شدن بیماری کرونا ، یلدای سال ۹۹ را باید به گونه ای متفاوت برگزار کنیم ، توصیه تمامی کارشناسان بر این است که برای در امان ماندن و شاد بودن اینبار نباید دورهم بود بلکه باید از هم دور بود و فاصله داشت ، امسال تلفن های همراه به کمکمان می آیند تا با استفاده از فضای مجازی و ارتباط تصویری با دیگر اعضای خانواده به ویژه بزرگان فامیل بلندترین شب سال را طوری دیگر جشن بگیریم و به یکدیگر تبریک بگوییم چرا که هنوز درمان قطعی برای کرونا وجود ندارد و زمان دسترسی به واکسن هم مشخص نیست.
آنچه مسلم است اینکه، بازگشت شهرها از شرایط قرمز به نارنجی و زرد به معنای رسیدن به شرایط عادی نیست و جدی نگرفتن راه های مقابله با بیماری کووید ۱۹ و شرکت در دورهمی های خانوادگی بطور قطع موج دیگری از شیوع این ویروس را در روزهای سرد سال به همراه خواهد داشت .
بر اساس آخرین گزارش ها، هم اکنون ۱۲ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۸۸ شهرستان نارنجی و ۱۴۸ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند، بنابراین شهرستان های زرین دشت در استان فارس، بافت در استان کرمان، گمیشان در استان گلستان، آستارا، بندرانزلی، رودسر و تالش در استان گیلان و آمل، بهشهر، رامسر، گلوگاه و نکا در استان مازندران در وضعیت قرمز بسر می برند.
رصد اخبار پس از اعمال محدودیت ها نشان می دهد که آمار جانباختگان و مبتلایان به کرونا در بیشتر مناطق کشور با فراز و فرودهایی همراه است و طبق اعلام متخصصان آثار محدودیت ها در هفته های آینده بیشتر نمایان خواهد شد اما همچنان توصیه ها بر رعایت نکات بهداشتی و فاصله گذاری است .
شرایط کنونی شیوع ویروس کرونا، محدودیت ها، نظارت ها، شمار مبتلایان و جانباختگان و تسهیلات پرداختی به خسارت دیدگان در تازه ترین تولیدات خبرنگاران پردیسان آنلاین در ۲۴ ساعت گذشته به شرح زیر است :
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی لارستان نسبت به دورهمیهای خانوادگی و شلوغی شهر و بازار در آستانه شب یلدا هشدار داد و گفت: افزایش دو ساعت فعالیت اصناف تا حدودی دغدغه و نگرانی مجموعه بهداشت و درمان و ستاد مدیریت کرونا شهرستان را بیشتر کرده است.
وحید یگانه، اظهار داشت: رصد بازار بویژه در میدان مرکزی شهر جدید لار بین ساعات ۱۷ تا ۱۹ ظرف دو روز گذشته بیانگر افزایش چشمگیر و هجوم شهروندان برای خرید شب یلداست که بدون شک ادامه این روند وضعیت شهرستان را برای روزها و هفته های آینده با چالش و بالارفتن شمارمبتلایان مواجه خواهد کرد.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی خوزستان نیز گفت: با عنایت به درخواست شهروندان ماموران انتظامی که همگی خانم بودند به یک باشگاه مراجعه کردند که با تعداد ورزشکاران زن در یک فضای محدود سرپوشیده مواجه شدند که خلاف مصوبات ستاد مبارزه با کرونا بود به همین دلیل خواستار تعطیلی فعالیت آنان شدند.
سرهنگ حکیم عبدالهی اضافه کرد: پس از درخواست ماموران اماکن برای متوقف کردن فعالیت باشگاه، مسئولان آن برای تعطیل نکردن مقاومت و سپس در یک اقدام عجیب اخباری را در فضای مجازی منتشر کردند که موجب تشویش اذهان عمومی شد که ماموران انتظامی اماکن این فرماندهی نیز با هماهنگی دستگاه قضایی اقدام به تعطیلی و پلمب آن نمودند.
از بندرعباس و به نقل از فرماندار پارسیان آمده است که ضمن توزیع ۲۰هزار بسته معیشتی، ۲۰ میلیارد ریال تسهیلات به کارآفرینان، اصناف و آسیب دیدگان از شیوع کرونا نیز در این شهرستان پرداخت شده است.
مجتبی رضاپور در نشست بررسی مسائل و مشکلهای طرح شهید سلیمانی اظهار داشت: اعطای تسهیلات و توزیع بستههای معیشتی همچنان در این شهرستان ادامه دارد.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی هم از تامین ۱۰۰ درصدی نیاز بیمارستانی بیماران کرونایی استان به پلاسما خبر داد و گفت :از ابتدای سال تاکنون ۶۷۷ واحد پلاسما توسط بهبود یافتگان کرونا در استان اهدا شد که ۵۲۲ واحد به روش فرزیس و ۱۵۵ واحد به صورت پلاسمای ریکاور بوده است.
ابراهیم میری مقدم افزود: با توجه به آغاز فصل سرما از بهبودیافتگان کرونایی درخواست داریم برای اهدای پلاسما به مرکز انتقال خون استان مراجعه کنند.
افزایش شیوع کرونا در استان اردبیل پس از حدود ۲ ماه روند صعودی با اجرای مقررات سختگیرانه و قرنطینه سه هفتهای طی چند روز اخیر متوقف شد و شواهد نشان میدهد که شدت ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید.۱۹ در این استان در حال کاهش است.
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اعلام کرد: پس از اجرای قرنطینه سختگیرانه سه هفتهای در استان طی سه روز گذشته آمار فوتیها در این استان تک رقمی شده و مجموع آمار بستریها نیز به زیر ۴۰۰ نفر کاهش یافته است.
بر اساس این گزارش، در شبانه روز گذشته، تعداد فوتیهای کرونا در این استان به هفت نفر کاهش یافته که ۱۵ نفر کمتر از بالاترین رکورد در این زمینه است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجانغربی با بیان اینکه طرح اعطای تسهیلات برای آسیبدیدگان ناشی از شیوع بیماری کرونا در استان همچنان ادامه دارد از پرداخت ۱۶۲ میلیارد تومان تسهیلات در این بخش به متقاضیان خبرداد .
ابوالفضل عبادی افزود: سهم آذربایجانغربی از اعطای این تسهیلات هزار و ۲۰۳ میلیارد تومان است که برای استفاده از آن به میزان ۳۵۰ میلیارد تومان متقاضی وجود دارد و تاکنون ۵۳ درصد از آن به افراد واجد شرایط از سوی بانکهای عامل پرداخت شده است.
وی افزود: بیمه بیکاری نیز از اوایل اسفند برقرار شده و حدود ۲۵ هزار نفر در سطح استان جهت دریافت بیمه ثبتنام کردند که پس از پالایشهای لازم ۱۸ هزار نفر مشمول دریافت مقرری بیمه کرونا شدند.
در کنار اخباری از ابتلا و فوت بیماران کرونایی خبرهای خوشی هم از تلاش محققان ایرانی برای تولید داروی رمدسیویر( دارویی برای بهبود نسبی بیماران کرونا) در تولیدات پردیسان آنلاین با این عنوان که ایران چهارمین کشور تولیدکننده داروی رمدسیویر منتشر شده است .
متخصصان و محققان شرکت روناک دارو که در شهر صنعتی کاوه واقع در ۱۰ کیلومتری شمال شهر ساوه واقع است در فروردین امسال پس از سه ماه کار پژوهشی و تحقیقاتی موفق شدند به فرمولاسیون داروی رمدسیویر دست یابند و به سرعت آن را به تولید انبوه برسانند.
داروی تولیدی شرکت ساوجی از نظر کیفی توان رقابت با مشابه خارجی خود را دارد و ضمن تامین نیازهای داخلی، مازاد آن به کشورهای دیگر هم صادر می شود.
بهره برداری از طرح دانشبنیان تولید سوآپهای نمونهبرداری ویروس کرونا در شهرکرد نیز خبر خوش دیگری بود که امروز با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دوازدهمین آیین پویش رهسلامت و همزمان با روز ملی پژوهش از طریق ویدئوکنفرانس انجام شد و به اطلاع مردم رسید.
این طرح با تلاشهای پژوهشگران و شرکتهای دانشبنیان چهارمحال و بختیاری و به همت شرکت زیسترویش این استان با تولید سوآپهای داکرون( وسیله ای شبیه گوش پاک کن برای نمونه برداری ) انجام شده است .
وزیر بهداشت در آیین بهره برداری از این طرح گفت :با تولید انبوه سوآپهای نمونهبرداری ویروس کرونا بار سنگینی از دوش حوزه بهداشت و سلامت برداشته شد که اقدام بسیار ارزشمندی به شمار میرود.
سوآپهای نمونهبرداری که پیش از این با دستگاههای خارجی تولید میشد علاوه بر اینکه شکننده بود، به سبب جذب بالای پنبه هیدروفیلی، نمونه سریع جذب میشد و بدین ترتیب بسیاری از آزمایشهای تشخیص کرونا منفی کاذب اعلام میشد.
سوآپهای داکرون تولید شده از سوی شرکت زیسترویش دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، هم قابل انعطاف است که از شکستگی دستگاه جلوگیری میکند و هم با پنبه مصنوعی پلیاستر تولید شده و قدرت جذب نمونه را کاهش میدهد.
در البرز هم همزمان با هفته پژوهش ، شاهد رونمایی از داروی تمزیوا برای درمان کووید ۱۹ با پیام دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به صورت ویدئوکنفرانس بودیم.
داروی تمزیوا محصول جدید شرکت داروسازی آریوژن فارمد استان البرز بوده که نقش موثری در درمان بیماران کووید ۱۹ دارد که با تولید این دارو افزون برتامین نیازهای درمانی، از خروج ۵۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری می شود.
در شرایط کنونی پاندمی کرونا، سندرم رهاسازی سایتوکاین به عنوان یکی از علل اصلی وخامت حال بیماران مبتلا به ۱۹-COVID شناخته شده است. از این رو استفاده از توسیلیزومب، در جهان به عنوان یکی از گزینه های درمانی برای بیماران مبتلا به کرونا که در مرحله وخیم بیماری هستند، مورد توجه قرار گرفته است.
از رشت هم خبر آمده که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیداری مجازی با خانواده نخستین شهیده مدافع سلامت کشور نرجس خانعلی زاده در کلاچای گیلان بیان کرد : شهدای مدافع سلامت نماد انسانیت هستند و کادر درمان همواره به وظایف انسانی، ملی و انقلابی خویش عمل کرده اند.
سید عباس صالحی افزود: کادر درمان هم در هشت سال دفاع مقدس و هم ۱۰ ماه اخیر در مقابله با کرونا نشان دادند برای انجام تعهدات انسانی خویش در هر شرایطی در خط مقدم حضور دارند.کار جهادی وجه بارز تشابه این دو دوره سخت در انقلاب اسلامی است و این راه، ایران اسلامی را به اوج عزت می رساند.
وی تکریم از شهدای مدافع سلامت را ادای احترام به مقام شامخ شهیدان توصیف و بیان کرد: محضر خانواده های شهدا نوعی درس آموزی است.
طرح ملی «سهشنبه های تکریم» به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس و با هدف ارج نهادن به مقام شهدا و خانواده معظم آنها به صورت هفتگی در سراسر کشور به همت کانون های فرهنگی و هنری مساجد برگزار میشود.
همچنین بنا به گفته مدیر گروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت قم ، در طرح محله محور شهید سردار حاج قاسم سلیمانی تاکنون بیش از ۳۰ هزار شهروند این استان توسط تیمهای کارشناسی مورد غربالگری قرار گرفتهاند.
طرح محله محور کووید ۱۹ که به نام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی نامگذاری شده، از اول آذرماه جاری به اجرا درآمده و پیشبینی میشود تا پایان اسفندماه ادامه داشته باشد.
کرونا خسارت های زیادی هم به بخش گردشگری وارد کرده است و به گفته مدیرکل امور عشایر فارس ، هزینه تولید و معیشت عشایر مخصوصا با تعطیلی اقامتگاههای بومگردی و گردشگری تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته است و دستگاههای مرتبط و متولی باید با اتخاذ تدابیر لازم و ارایه تسهیلات بلند مدت کم بهره مانع توقف کامل این اقامتگاهها شوند.
روح الله بهرامی افزود: جامعه عشایر کوچنده فارس به دلیل شیوه زندگی و فرهنگ و سنت های اصیل و ارزشمند و ارتباط تنگاتنگ با جاذبه های طبیعی، یکی از جوامع تاثیرگذار در اقتصاد گردشگری هستند.
وی بیان کرد:۲۴ کانون بوم گردی عشایری دارای مجوز در قالب اقامتگاه های بوم گردی عشایری در نقاط مختلف ییلاقی و قشلاقی فارس که در مناطق قشلاقی از اواخر زمستان تا اواخر اردیبهشت و در مناطق ییلاقی از اوایل خرداد تا اواخر شهریور فعال بودند، به دلیل وجود بیماری کرونا عملا فعالیت گردشگری آنان با توجه به نبود گردشگر بسیار کند و راکد شده است.
گزارش هایی بامحوریت کرونا
طرح شهید سلیمانی مرهمی بر زخمهای کرونایی در آذربایجانغربی
یلدایی متفاوت برای عبور از زمستان سیاه
کرونا؛ آتشبیار دورهمیهای یلدا
از یلدا تا کرونا فاصلهای به کوتاهی یک سرفه
تازه ترین آمارهای وزارت بهداشت/
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ارائه گزارشی از فوت ۲۲۳ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی در ۲۴ ساعت گذشته خبرداد و افزود : شمار جانباختگان قطعی این بیماری در کشور به ۵۲ هزار و ۶۷۰ نفر رسید.
سیما سادات لاری روز سه شنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۵ آذر ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی هفت هزار و ۷۰۴بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و هزار و ۲۹۹ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یک میلیون و ۱۲۳ هزار و ۴۷۴ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تاکنون ۸۳۳ هزار و ۲۷۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۷۰۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۶ میلیون و ۷۹۷ هزار و ۴۶۹ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از ۷۳ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دادهاند. ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت هشتمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، ایتالیا، انگلیس و فرانسه بیش از ایران بوده است.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
این ویروس با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف میشوند.
تداوم محدودیتهای کرونایی در مناطق قرمز و نارنجی، آگاهسازی آحاد جامعه به خطرات کرونا و راههای انتقال ویروس بویژه در فصول سرد سال، تشدید اقدامات تنبیهی برای اصناف و افراد متخلف ، توجه ویژه برای ممانعت از برگزاری دورهمیهای خانوادگی، آیین دفن و جشنها از جمله راهکارهایی است که برای قطع زنجیره انتقال ویروس و خروج از وضعیت قرمز استان ها باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
Monday, 25 November , 2024