« رضا اردکانیان» روز سهشنبه در آیین افتتاح ۶ طرح صنعت آب و برق استان مرکزی و آغاز عملیات اجرایی ۲ طرح جدید این حوزه در سالن اجتماعات برق منطقهای باختر در اراک، افزود: «الف – ب» مخفف آب و برق است اما، با توجه به نقش زیربنایی و زیرساختی ۲ صنعت آب و برق در فعالیتهای عمرانی، تولیدی و توسعهای کشور و با تلاش و فعالیت شبانه ورزی دستاندرکاران این صنعت، پویش الف – ب- ایران از نیمه سال گذشته با اعلام ریاست جمهوری در هیات وزیران فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است.
وی بیان کرد: در این پویش وعده شده که به اتکا و تلاش خانواده برق و پشتیبانی و حمایت دستگاههای اجرایی و به ویژه استانداران در استانها، ۲۲۷ طرح بزرگ آب، برق و فاضلاب در استانهای کشور با سرمایهگذاری ۳۳۴ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال به ثمر بنشیدند و این مهم در ۲۰ اسفندماه سال ۹۸ محقق شد.
وزیر نیرو ادامه داد: وفای به عهده در اجرای این طرحها مایه امیدواری شد و اعتماد به نفس ویژهای در خانواده برق ایجاد کرد و تلاش میشود که در سال جهش تولید نیز اقدامات گستردهتری در این راستا صورت پذیرد.
اردکانیان عنوان کرد: این پویش امسال نیز با همین نام در دستور کار قرار گرفته است که این برنامهها علاوه بر ساخت و سازها، شماری سد، هزاران کیلومتر شبکههای آبیاری و زهکشی، آبرسانی به شهرها، تکمیل و بهرهبرداری از تصفیهخانههای آب و فاضلاب، آبرسانی به روستاها و بهرهمندی ۱۰۰ هزار نفر از نعمت آب پایدار و سالم و در بخش برق، به مدار درآمدن تعدادی نیروگاههای حرارتی، تجدید پذیر و مقیاس کوچک و ۱۰۰ ها کیلومتر شبکههای انتقال پستهای توزیع و فوق توزیع است.
وی اظهار داشت: این پویش ملی از هفته گذشته در استانهای تهران و ایلام و امروز (سهشنبه) در استان مرکزی آغاز شده و هفته آتی نیز در سیستان و بلوچستان کلید میخورد.
وزیر نیرو اضافه کرد: امسال طیفی از فعالیتها مهمتر از ساخت و ساز پیش بینی شده که گردش امور، فرآیندها، دستورالعملها، ضوابط، تفیض اختیارات به استانها، کاهش تلفات، افزایش راندمان را شامل میشود که برای سالهای سال ماندگار میشود.
اردکانیان عنوان کرد: آرامشی که در سطح ملی در استان مرکزی وجود دارد حاصل تدبیر و هوشمندی حلقه مدیرت ارشد است که در برخود با حوادث مترقبه و غیرمترقبه دیده میشود مایه دلگرمی و نقطه قوت میباشد و از تلاش خانواده دولت در استان قدردانی میکنم.
وزیر نیرو افزود: مقطعی که همه دنیا درگیر جنگ و مبارزه با کرونا است ایران این معضل را با وجود جنگ اقتصادی به بهترین شکل مدیریت کرده و تردید نیست که دوران پسا کرونا نیز مشکلاتی وجود دارد که باید از هم اکنون به آنها فکر کرد.
اردکانیان عنوان کرد: تابآوری و پایبندی به ضوابط از سوی مردم باید با مدیریت مسئولان عجین باشد تا با وجود تحریمها و مشکلات بتوان از کرونا عبور کرد.
وی گفت: بارشهای ۲ سال اخیر نعمت الهی است که پس از دوره خشکسالی نصیب شده و باید قدردان آن بود.
وزیر نیرو ادامه داد: برنامههای مهمی از جمله پستهای برق در بخشهای مختلف، مرکز دیسپاچینگ برق باختر، نیروگاه های برق آبی کوچک امروز در استان مرکزی به بهره برداری رسید و بیش از ۲۵ درصد نیروگاههای برق آبی کوچک کشور در این استان بر مدار بهرهبرداری قرار گرفته و امید است این مسیر به ویژه با مشارکت بخش خصوصی توسعه پیدا کند.
اردکانیان اظهار داشت: آبرسانی به شهر جدید امیرکبیر از طرحهای باارزش است و امید میرود این هر چه زودتر پست ۴۰۰ به ۶۳ که عملیات اجرایی آن آغاز شد، هرچه سریعتر به بهرهبرداری رسد.
وی عنوان کرد: ۲۵ طرح وزارت نیرو در استان مرکزی با سرمایهگذاری ۲۰۰ هزار میلیارد ریال و پیشرفت متوسط ۶۰ درصد در دست انجام است و امید است دولت گشایش بیشتری در تامین منابع مالی آنها داشته باشد و ساز و کارهای جدیدی برای اتمام آنها عملیاتی شود.
وزیر نیرو یادآور شد: رینگ شمالی خط انتقال آبرسانی به اراک و کمربند جنوبی از مهمترین این طرحها است که کمربند شمالی آن روبه اتمام است و امید میرود با همکاری مسئولان شهرداری هرچه زودتر به پایان رسیده و کمربند جنوبی آن نیز در سال ۹۹ تامین اعتبار شود.
اردکانیان اظهار داشت: یکپارچه سازی شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی در استان مرکزی رخ داده و امید است شهریورماه امسال، ارزیابی مثبتی از عملکرد شرکت رقم بخورد.
وی گفت: آبرسانی به تفرش و ۴۰ روستای در مسیر خط انتقال ازطرح های مهم است و اجرای طرحهای فاضلاب در استان مرکزی و شهر اراک، وضعیت خوبی دارد و ۶۸ درصد جمعیت این استان از خدمات دفع بهداشتی فاضلاب شهری بهرهمند هستند و چندکیلومتر باقی مانده از شبکه اراک امسال باید تکمیل و به بهرهبرداری برسد.
وزیر نیرو اضافه کرد: کاهش شمار روستاهایی که آبرسانی سیار میشوند، امسال در دستور کار قرار دارد و بخش برق استان مرکزی به عنوان قطب صنعت از اهمیت ویژهای برخوردار است و اقدامات خوبی به لحاظ تامین و ظرفیت و بالا بردن ضریب امنیت شبکه و پایداری آن صورت گرفته است.
وی گفت: اتکای آب و برق به بودجه عمومی ناچیز است و اگر اختلالی در تامین منابع صورت گیرد، بزرگترین آسیب متوجه مصرفکنندگان میشود.
وزیر نیرو ادامه داد: شرایط کرونایی مشکلاتی را در صنعت آب و برق ایجاد کرده و این صنعت در حد تحمل خود بدون بروز وقفه در خدمترسانی به پیش رفته و در دریافت آببها و بهای برق نیز به مشترکان خود مهلت داده اما مردم نیز باید مهلت آخر اردیبهشت ماه را رعایت کرده و مبالغ قبوض را بپردازند.
۶ طرح صنعت برق استان مرکزی و یک طرح آبرسانی به شهر امیرکبیر اراک با حضور وزیر نیرو در استان مرکزی بهره برداری شد.
استان مرکزی با دارا بودن ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.