به گزارش پردیسان آنلاین، عبدالامیر ربیهاوی با اشاره به برگزاری کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و عمان در هفتههای اخیر اظهار کرد: در ۹ ماه سال جاری واردات کالا از عمان به ایران حدود ۶۳۱ میلیون دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹ درصد کاهش داشته است.
وی به رایزنیهای اخیر وزیر صمت با مقامات عمانی در مسقط اشاره کرد و افزود: با توافقهای صورت گرفته و توسعه روابط بین ایران و عمان درصدد هستیم تا پایان امسال رکورد افزایش حجم تجارت با عمان را بشکنیم و به رشد ۱۵ درصدی برسیم.
مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه تجارت تهران و مسقط گفت: سیدمحمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت در سوم بهمنماه در رأس هیأتی متشکل از مسئولان دولتی و جمعی از تجار، بازرگانان و تولیدکنندگان بخش خصوصی برای حضور در بیست و یکمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و عمان به این کشور سفر کرد.
ربیهاوی عنوان کرد: مسائل زیادی در حوزه تجارت و لجستیک بین ایران و عمان در این کمیسیون مطرح و توافقهای زیادی حاصل شد که بسیاری از این توافقها به یک سال پیگیریهایی باز میگردد. یکی از دستاوردهای مهمی که در این اجلاس داشتیم حضور بخش خصوصی با هماهنگی اتاق بازرگانی ایران و اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان بود.
وی بیان کرد: در حاشیه این اجلاس، جلسههای دوجانبه با طرفهای عمانی انجام شد و بازدیدهای خوبی از واحدهای تولیدی و سرمایه گذاری صورت گرفت که تصویر روشنی از وضیعت تولید و سرمایه گذاری در عمان و شناسایی بازار این کشور را به تجار ایرانی داد.
مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت ایران خاطر نشان کرد: در جلسههایی که برگزار شد به موضوعهای مختلفی از جمله حجم تبادلات تجاری و بازرگانی، ایجاد تسهیلات گمرکی و روادید برای تجار و بازرگانان دو طرف، ترانزیت دریایی، استفاده از کریدور ایران به عنوان هاب محصولات کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای انتقال به بازارهای عمان و معرفی توانمندی دو کشور برای افزایش تجارت پرداخته شد.
ربیهاوی با اشاره به امضای توافقنامه همکاری بین ایران و عمان گفت: اتابک با وزیر حمل و نقل عمان، وزیر انرژی و معادن و رئیس سازمان سرمایه گذاری عمان به صورت جداگانه ملاقاتهایی برگزار کردند و پس از آن وزرای ایران و عمان در اجلاس کمیسیون مشترک توافقنامه و صورتجلسه این کمیسیون را امضا کردند.
وی ابراز کرد: همچنین ادامه مذاکرات موافقت نامه تجارت ترجیحی که یکی از مسائل مهمی بود که قرار شد مورد بررسی قرار گیرد و سند آن را نهایی کنیم و به امضای طرفین برسد که به طور قطع در حوزه تعدیل و کاهش تعرفههای گمرکی و تسهیل تجارت تأثیرگذار خواهد بود و در ۲ هفته آینده سفر مجددی برای بررسی روند توافقات خواهیم داشت تا موضوع رو نهایی کنیم.
مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در مجموع به نظر من برگزاری کمیسیون مشترک، دستاوردهای خیلی خوبی برای کشورمان داشت در صورتی که به نتیجه برسد شاهد رشد تجارت خواهیم شد ضمن اینکه عمان با بسیاری از کشورها از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس تجارت آزاد دارد که ما میتوانیم از ظرفیت صادرات مجدد کالاهای ایرانی از عمان استفاده کنیم.
منبع: ایرنا