۱۸۷ مدرسه طی هفت سال گذشته در قم احداث شد

حمید رضا شیخ الاسلام روز پنجشنبه در دهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه قم در تالار کرامت استانداری اظهار داشت: در سال ۹۲ تعداد دانش آموزان استان ۲۰۲ هزار تَن بوده ولی در حال حاضر به ۲۷۳ هزار تَن رسیده است.

وی با بیان اینکه هم اکنون قم از نظر فضاهای آموزشی بیست و ششمین استان کشور است یادآور شد: از نظر کاربری های آموزشی با چالش مواجه هستیم و باید در زمینه تعیین کاربری های آموزشی شهر در بلوار غدیر، بلوار انسجام و شهرک قدس اقدام لازم صورت گیرد، چراکه در شعاع پنج هزار متری یک مدرسه هم نداریم.

مدیرکل آموزش و پرورش قم در ادامه تصریح کرد: اولیای دانش آموزان به لحاظ هزینه سرویس مدرسه و جا به جایی فرزندان خود فشار زیادی را متحمل می شوند.

شیخ الاسلام با بیان اینکه معضل کمبود فضای آموزشی در شهرک پردیسان تا حدودی حل شده است گفت: در هفت سال گذشته نزدیک به ۷۰ شیفت مدرسه در این شهرک ایجاد شده ولی طبق مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش مقرر بود ۹ قطعه زمین با کاربری آموزشی در اختیار آموزش و پرورش استان قرار بگیرد که تاکنون این امر محقق نشده است.

وی همچنین با اشاره به تصویب و تایید طرح تنظیم مقررات مالی آموزش و پرورش توسط مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان گفت: طبق این قانون به ازای ساخت هر ۲۰۰ واحد مسکونی یک مدرسه نیز باید احداث شود سال های قبل هم این قانون را داشتیم اما ۱۹۹ واحد می ساختند و دیگر مشمول این قانون نبودند.

وی افزود: اگر این قانون بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ واحد مسکونی به اجرا گذشته شود دیگر کسی نمی تواند از ساخت مدرسه فرار کند.

کاربری های فرهنگی قم باید تعیین تکلیف شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز در این جلسه گفت: برخی از زمین های موجود در قم دارای کاربری فرهنگی هستند ولی بلاتکلیف باقی ماندند که باید تکلیف آن مشخص شود.

سید موسی حسینی کاشانی افزود: با توجه اینکه دولت از نظر مالی توانایی خرید و تملک این زمین ها را ندارد ما نمی توانیم این امر را محقق کنیم و این موضوع کاهش سرانه فرهنگی استان را در پی دارد.

وی بیان کرد: برای تملک این واحدها باید یک ساز و کاری تعیین شود تا موسسه های فرهنگی بخش خصوصی این زمین ها را به قیمت کارشناس فرهنگی از شهرداری خریداری کنند.

۳۳ درصد طرح های تملک دارایی های سرمایه ای قم احداثی است

مدیر نظام فنی و اجرایی سازمان مدیریت و برنامه ریزی قم نیز در این جلسه با ارایه گزارش نظارتی طرح های تملک دارایی های سرمایه ای سال ۹۸ قم گفت: از مجموع ۴۷۵ طرح موجود در استان ۱۵۸ طرح برابر با ۳۳ درصد کل طرح ها احداثی می باشد. 

علیرضا جواهر اظهار داشت: ۷۴ طرح نیز مربوط به تجهیز، ۴۴ طرح مربوط به توسعه، ۵۵ طرح مربوط به خدمات، ۱۲۲ طرح مربوط به تعمیرات، هفت طرح مربوط به مطالعه و تحقیق، ۱۲ طرح مربوط به مطالعه طراحی و ۱۲ طرح نیز تعهداتی است.

وی افزود: طرح های فوق در مفاهیم و تعاریف مختلفی از جمله احداثی، تجهیز، توسعه، خدماتی، تعمیرات، مطالعه و تحقیق، مطالعه طراحی و همچنین تعهداتی تقسیم بندی می شوند.

وی گفت: منابع ابلاغی استان ۳۰۰ میلیارد و ۶۵۶ میلیون تومان بوده که ۱۴۱ میلیارد تومان آن تخصیص داده شده است.

وی افزود: از این مبلغ ۹۰ میلیارد و ۸۶۲ میلیون تومان مربوط به اسناد خزانه اسلامی و ۵۰ میلیارد تومان نیز نقدی بوده و سرجمع تخصیص اعتبارات ابلاغی به استان هم ۴۶.۹ درصد است.

مدیر فنی سازمان مدیریت و برنامه ریزی قم همچنین با بیان اینکه منابع اعتباری و تخصیص اعتبارات در قالب ۳۱ فصل توسط شورای برنامه ریزی و توسعه استان توزیع شد افزود: فصل توسعه و خدمات شهری و روستایی عشایری با ۴۲۰ میلیارد ریال بیشترین رقم اعتباری را به خود اختصاص داده و فصل کشاورزی، فصل آب و فاضلاب و فصل حمل و نقل نیز در جایگاه های بعدی قرار دارند.

جواهر تعداد طرح های اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای به تفکیک فصل را مورد توجه قرار داد و گفت: بیشترین تعداد مربوط به فصل توسعه و خدمات شهری و روستایی و عشایری است که ۷۳ طرح را شامل می شود.

وی افزود: فصل کشاورزی با ۷۱ طرح و فصل اداره امور عمومی نیز با ۶۹ طرح در رده های بعد قرار دارند.

جواهر با اشاره به نوع قرارداد منعقد شده به منظور اجرای این طرح ها تصریح کرد: از کل طرح ها ۱۴۷ طرح پیمانی، ۱۳۷ طرح امانی و ۱۹۰ طرح نیز به صورت ترکیبی از امانی و پیمانی اجرا می شود.

حمید رضا شیخ الاسلام روز پنجشنبه در دهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه قم در تالار کرامت استانداری اظهار داشت: در سال ۹۲ تعداد دانش آموزان استان ۲۰۲ هزار تَن بوده ولی در حال حاضر به ۲۷۳ هزار تَن رسیده است. وی با بیان اینکه هم اکنون قم از نظر فضاهای آموزشی بیست و ششمین … Continue reading ۱۸۷ مدرسه طی هفت سال گذشته در قم احداث شد

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=124305

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: