حسین کربلایی روز شنبه در مصاحبه با خبرنگار پردیسان نوین با بیان این که ۶۰ مورد از این طرحهای پژوهشی مربوط به گندم و جو است، گفت: ۱۵ طرح کشت گندم آبی و ۶ پروژه کشت گندم دیم در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در مرحله نهایی قرار دارد.
وی استان اردبیل را به علت شرایط علمی و تخصصی پژوهش در حوزه کشاورزی جزو سه استان برتر کشور دانست و گفت: از ۵۲ رقم گندم رونمایی شده در ایران، ۲۲ رقم مربوط به استان اردبیل است.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل اضافهکرد: امسال رقم گندم حیران معرفی شده و برنامههای تکمیلی معرفی ارقام جدید نیز در حال اجراست.
وی اظهارداشت: امسال بیش از ۳۰۰ هزار هکتار گندم و جو در استان اردبیل کشت شده و به علت گستردگی کشت این محصول در استان، مرکز تحقیقات کشاورزی دنبال ارقام جدید مقاوم به بیماریها و تنشهای دمایی و خشکسالی است.
کربلایی با بیان این که ارقام خوبی در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل کشت شده، افزود: در صورت تایید علمی و تثبیت نتایج تحقیقات، بذور این ارقام جدید در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
وی گفت: امسال به علت کنترل شرایط بیماریها از جمله فوزاریوم و زنگ گندم کنترل و نیز حاکم بودن شرایط اقلیمی، بهترین سال برای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل برای انتخاب و معرفی ارقام گندم و جو است.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل همچنین افزود: امسال ۳.۲ هکتار از اراضی این مرکز تخصصی به صورت آزمایشی و ۸۰ هکتار نیز برای تکثیر بذور به زیر کشت گندم و جو رفته است.
استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
امسال گندم در ۳۰۵ هزار هکتار از اراضی دیم و آبی استان اردبیل کشت شده است و پیشبینی میشود که ۵۸۰ تا ۶۰۰ هزار تن گندم در این استان تولید شود.
محصول گندم با حدود ۳۰۵ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.
استان اردبیل در تولید بسیاری از ارقام از جمله رتبه اول تولید عدس، رتبه اول تولید کلزا، رتبه دوم تولید سیبزمینی، رتبه سوم تولید عسل، رتبه پنجم تولید چغندر قند، رتبه هفتم تولید حبوبات و رتبه هفتم تولید گندم و جو را دارد.