به گزارش پردیسان آنلاین و به نقل از وزارت نیرو، صنعت برق برای کاهش ناترازی تولید و مصرف در اوج بار سال جاری ۱۴ مگاپروژه را تدوین و در دستور کار قرار داده است که ۳۶ بسته عملیاتی مدیریت مصرف از مهمترین این اقدامات محسوب میشود.
این طرحها با هدف کاهش فاصله بین تولید و مصرف برق و ارتقای تابآوری شبکه، طیف متنوعی از اقدامات از توسعه و ارتقای زیرساختهای شبکه تا اصلاح الگوی مصرف و ارتقای بهرهوری انرژی را در بر میگیرد.
تعیین سقف مجاز و پایش لحظهای مصرف برق در استانها، مدیریت بار مصرفی ادارات به ویژه بارهای سرمایشی، بهرهگیری از ابزارهای هوشمند کنترل مصرف برق مشترکان، شناسایی و برخورد با استفادهکنندگان غیرمجاز شبکه و قطع انشعاب مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز، اصلاح روشنایی معابر شهری و بین راهی، احداث نیروگاه از سوی صنایع انرژیبر، توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و سامانههای بامی خورشیدی، همچنین توسعه نیروگاههای تولید پراکنده و ارتقای نیروگاههای موجود، بخشی از اقدامات همهجانبه صنعت برق برای گذر از اوج بار سال جاری به شمار میرود.
در حوزه مدیریت مصرف نیز ضمن تعیین سهمیه و سقف بار مجاز استانها، اختیارات سهمیه برق مصارف مختلف به استانداران داده شد و مشترکان پرمصرف به تأمین برق مازاد بر الگو از منابع تجدیدپذیر یا خرید برق از تابلوی برق سبز مکلف شدند. علاوه بر آن تلاش میشود با تکیه بر ظرفیتهای آگاهسازی و اطلاعرسانی، بار مصرفی بخشهای مختلف کاهش یابد.
همچنین بخشی از برنامهها به طرحهای بهینهسازی مصرف انرژی اختصاص یافته که جایگزینی موتورهای پربازده در کولرهای آبی، تعویض کولرهای فرسوده و جایگزینی لامپهای کم مصرف روشنایی معابر از اقدامات برنامهریزی شده در این حوزه محسوب میشود.
بدون تردید مجموع این اقدامات در صورتی که با همراهی مردم همراه شود، برگ برندههایی برای عبور موفق از دوره اوج بار ۱۴۰۴ خواهد بود.