بیژن کردستانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین افزود: میزان حضور سرمایه گذاران در استان کرمانشاه و به تبع آن شهرک های صنعتی در ۲ سال گذشته روند روبه رشدی به خود گرفته است.وی توضیح داد: پیش از این به صورت میانگین سالانه حدود ۵۰ مورد سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی انجام […]

بیژن کردستانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین افزود: میزان حضور سرمایه گذاران در استان کرمانشاه و به تبع آن شهرک های صنعتی در ۲ سال گذشته روند روبه رشدی به خود گرفته است.
وی توضیح داد: پیش از این به صورت میانگین سالانه حدود ۵۰ مورد سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی انجام می شد اما این روند در ۲ سال گذشته به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرد.
به گفته مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان کرمانشاه در سالهای ۹۷ و ۹۸ به ترتیب ۲۹۴ و ۲۵۰ قرارداد برای سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی کرمانشاه منعقد شده است.
کردستانی با اشاره به اخذ ۱۰۲ قرارداد با بخش خصوصی در ۲ ماه نخست امسال، گفت: با توجه به مشوق های ارایه شده برای سرمایه گذاری در استان کرمانشاه به نظر می رسد که این آمار به شکل چشمگیری افزایش پیدا کند.

وی افزود: براساس برآوردهای انجام شده بیش از ۸۰ درصد قراردادهای بسته شده در شهرک های صنعتی کرمانشاه به ایجاد اشتغال ثابت منجر خواهد شد.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کرمانشاه با بیان اینکه به منظور رشد سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال در مناطق کمتر برخوردار مشوق هایی برای سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی ارایه می شود، افزود: سرمایه گذاران در مناطق کمتر برخوردار از ۱۳ سال معافیت مالیاتی بهره می برند که امکان تمدید آن تا ۱۵ سال نیز وجود دارد.
کردستانی ادامه داد: در این مناطق زمین ها نیز با تخفیف ۵۰ درصدی به متقاضیان داده می شود و مجوزهای ساخت و ساز رایگان است.
وی عنوان کرد: تمام امکانات زیرساختی همچون راه، آب، برق، گاز و فیبرنوری نیز برای سرمایه گذاران بخش خصوصی در شهرک‌های صنعتی تامین می شود.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمانشاه در رابطه با نحوه واگذاری زمین به متقاضیان گفت: متقاضیان حضور در شهرک‌های صنعتی در مناطق کمتر برخوردار ۲۰ درصد هزینه زمین را به ‌صورت نقد و مابقی را به صورت اقساط ۳۶ ماهه پرداخت می کنند.
کردستانی افزود: به منظور جلوگیری از سوء استفاده افراد از این شرایط سرمایه گذاران یک سال برای به نتیجه رساندن طرح خود فرصت دارند در غیر این صورت زمین موردنظر از آنها گرفته شده و متقاضیان دیگر واگذار خواهد شد.

وی عنوان کرد: همچنین به منظور به نتیجه رساندن طرح ها و سرمایه گذاری های کوچک در شهرک های صنعتی کارشناسان اقتصادی دوره های آموزشی برای سرمایه‌گذاران برگزار می‌کنند تا از هدر رفت سرمایه آنان جلوگیری و اشتغال پایدار ایجاد شود.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان کرمانشاه با بیان اینکه به دنبال ایجاد اشتغال پایدار در استان هستیم، یادآور شد: با همکاری سازمان صمت اتاق صنعت و دیگر ارگان‌های مربوطه مرکز خدمات کسب و کار را در شهرک‌های صنعتی راه‌اندازی کرده‌ایم تا در صورت بروز مشکل برای واحدها در زمینه تسهیل گری وارد عمل شود.
کردستانی اضافه کرد یک شعبه از شورای حل اختلاف نیز در شهرک‌های صنعتی راه اندازی شده است تا به مشکلات حقوقی سرمایه گذاران رسیدگی و به سرعت اختلافات را حل و فصل کند.

۲۱ شهرک و ناحیه صنعتی هم اکنون با ۴۵۱ واحد تولیدی دارای پروانه بهره برداری در استان کرمانشاه فعال است.
نرخ بیکاری استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت در پایان سال گذشته ۱۵.۷ درصد از سوی مرکز آمار ایران اعلام شده است.

طبق «سند جامع اشتغال استان کرمانشاه» نرخ بیکاری این استان در سال ۹۸ باید سه درصد، در سال ۹۹، ۲ درصد و در سال ۱۴۰۰ یک درصد کاهش پیدا کند تا به میانگین کشوری برسد.کاهش سه درصدی نرخ بیکاری در سال ۹۸ محقق شده اما اکنون باید منتظر ادامه این کاهش در پایان امسال و سال آینده باشیم.

بنابر اعلام اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، جمعیت فعال استان ۳۹۴ هزار نفر و آمار بیکاران آن ۱۳۲ هزار نفر است. نیمی از افراد جویای کار استان‌ دانش آموخته دانشگاهی هستند.

اکنون هزار و ۲۷ واحد صنعتی با سرمایه گذاری ۳۸ هزار و ۴۹۹ میلیارد ریال در استان وجود دارد که ۳۰ هزار و ۲۸۴ نفر در آنها مشغول به کار هستند.