بختیار رازانی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در این جلسه مقرر شد زون بندی منطقه ویژه اقتصادی بر اساس آخرین ویرایش مطالعات معماری و شهرسازی، با در نظر گرفتن ضوابط همجواری زون ها برای کل اراضی مورد بازبینی قرار گرفته و ضمیمه مصوبه هیات دولت نیزمنطبق با نقشه منطقه ویژه، ارائه شود. وی ادامه […]

بختیار رازانی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در این جلسه مقرر شد زون بندی منطقه ویژه اقتصادی بر اساس آخرین ویرایش مطالعات معماری و شهرسازی، با در نظر گرفتن ضوابط همجواری زون ها برای کل اراضی مورد بازبینی قرار گرفته و ضمیمه مصوبه هیات دولت نیزمنطبق با نقشه منطقه ویژه، ارائه شود.

وی ادامه داد: همچنین مقرر شد اسناد مثبته ی زمین واگذار شده به واحد فولاد ارائه شود و هماهنگی لازم با وزارت نیرو (آب منطقه‌ای) در رابطه با رعایت حریم آبراهه‌ها به‌عمل آید.

وی تصریح کرد: بخشی که به عنوان کمربند سبز به دلیل مجاورت ۱۰۰ متر با منطقه حفاظت شده سفیدکوه کوچک با معاونت محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست توافق شده بود، در نقشه‌ها جانمایی و در نهایت، پس از تکمیل و اعمال این موارد توسط مشاور، بدون ارائه در کمیته ارزیابی و با تایید کمیته فنی، مجوز لازم صادر می شود.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی لرستان گفت: طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی لرستان از سال ۸۶ تاکنون، به دلیل عدم دریافت ارزیابی اثرات زیست محیطی، در دبیرخانه مناطق ویژه اقتصادی کشور تصویب نشده که به این دلیل، استقرار واحدهای صنعتی در این مجموعه منع قانونی دارد.

رازانی تصریح کرد: به همین دلیل با پیگیری‌های صورت گرفته توسط شرکت شهرک های صنعتی لرستان و همکاری اداره حفاظت محیط زیست استان، کلیات طرح ارزیابی مصوب و اقدامات لازم جهت تصویب طرح جامع صورت گرفت که در نتیجه شرایط استقرار واحدها و عملیات اجرایی طرح توسعه منطقه ویژه اقتصادی لرستان بلامانع خواهد بود.

منطقه ویژه اقتصادی لرستان درشهرستان ازنا قرار دارد و در سال ۱۳۷۷ طی بند ۳ چهلمین جلسه شورای عالی مناطق آزاد تجاری–صنعتی به مساحت ۷۱ هکتار به نام منطقه ویژه اقتصادی سنگ و مواد معدنی لرستان مورد تصویب وزرای عضو شورای عالی مناطق آزاد تجاری–صنعتی قرارگرفت و شرکت شهرکهای صنعتی لرستان بعنوان سازمان مسئول منطقه مزبور تعیین گردید و مجددا در پنجاه و چهارمین جلسه شورایعالی مناطق آزاد در مورخه ۵/ ۴/ ۸۶در راستای ارتقای سطح کیفی وکمی منطقه ویژه اقتصادی سنگ و مواد معدنی لرستان ، وسعت این منطقه از ۷۱ هکتار به ۲۷۳ هکتار افزایش یافته و عنوان آن ازمنطقه ویژه اقتصادی سنگ و مواد معدنی به منطقه ویژه اقتصادی لرستان تغییر یافت  که از این پس تمامی واحدهای صنعتی و تولیدی می توانند در منطقه ویژه اقتصادی لرستان مستقرشوند واین منطقه آماده ارائه خدمات در همه زمینه های تولیدی و صنعتی می باشد.

محدوده جغرافیایی منطقه از شمال به منابع ملی پلاک زرنان، ازشرق به اراضی پلاک گرجی، از جنوب به  منطقه حفاظت شده سفیدکوه و از غرب به اراضی کشاورزی روستائی زرنان منتهی می شود و شرکت  شهرک های صنعتی لرستان  به عنوان سازمان مسئول  منطقه تعیین شده است.

موقعیت جغرافیائی استان لرستان وعدم وجود  شهر بندری دراین استان موجب گردیده تادستیابی به نزدیکترین اسکله(بندر خرمشهر) ازطریق راه آهن  سراسری شمال– جنوب ویا شاهراه اصلی اصفهان– خوزستان میسر شود.