مهران قربانی روز پنجشنبه در سفر به شهرستان تایباد در شرق خراسان رضوی طی بازدید از پایانه مرزی دوغارون در جمع خبرنگاران افزود: چشم انداز پیش رو برای این پایانه، ارتقای عملکرد، تعیین خط مرزی و حل مشکل نقطه اختلافی و توسعه زیربنایی است. وی به اهمیت مرز زمینی دوغارون در اقتصاد کشور اشاره کرد […]

مهران قربانی روز پنجشنبه در سفر به شهرستان تایباد در شرق خراسان رضوی طی بازدید از پایانه مرزی دوغارون در جمع خبرنگاران افزود: چشم انداز پیش رو برای این پایانه، ارتقای عملکرد، تعیین خط مرزی و حل مشکل نقطه اختلافی و توسعه زیربنایی است.

وی به اهمیت مرز زمینی دوغارون در اقتصاد کشور اشاره کرد و اظهار داشت: هدف از این سفر بررسی آخرین وضعیت پایانه مرزی و خدمات ارائه شده به رانندگان و شرکت‌های حمل و نقل و ایجاد فضایی بهتر برای این بستر اقتصادی است تا شاهد رشد روزافزون عملکرد این پایانه مرزی باشیم.

در حال حاضر عمده مسیر دسترسی به بازار کشورهای آسیای مرکزی، مرزهای جمهوری ترکمنستان می‌باشد که در شرایط شیوع کرونا بسته است اما صادرکنندگان و صاحبان کالاهای ترانزیت شده به آسیای مرکزی می‌توانند کالاهای خود را از مرز دوغارون و با گذر از شمال افغاستان به مرزهای کشورهای تاجیکستان و ازبکستان برسانند.

بر اساس علکرد سال گذشته روزانه سه هزار و ۵۰۰ مسافر که ۹۰ درصد آنها اتباع افغانستان هستند از  مرز دوغارون رفت و آمد می‌کنند و سالانه ۱.۵ میلیارد دلار صادرات، سه میلیارد دلار ترانزیت خروجی و ۲۰ میلیون دلار واردات از طریق این مرز انجام می‌شود.

پایانه مرزی دوغارون در ۱۸ کیلومتری تایباد واقع است.

مرکز شهرستان ۱۲۰ هزار نفری تایباد نیز در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.