حسین جعفرخادم روز سهشنبه در نشست خبری بیان کرد: هم اکنون پنج هزار و ۴۰۰ خانوار از صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان خوزستان مستمری دریافت میکنند، که از این تعداد سه هزار مورد مستمری فوت، ۲هزار مورد بازنشستگی پیش از موعد، ۴۰۰ مورد مستمری از کارافتادگی و ۱۱ مورد نیز مستمری بازنشستگی(پیری) است.
وی گفت: این صندوق از سال ۸۴ راه اندازی شده و سه تعهد اصلی شامل بیمه بازنشستگی(پیری)، از کارافتادگی و مستمری فوت دارد که شاخص ترین آن پرداخت مستمری بازنشستگی(پیری) است.
جعفرخادم بیان کرد: یک سوم حق بیمه توسط جامعه هدف و دو سوم مبلغ توسط دولت پرداخت میشود که به نوعی یارانه غیرمستقیم است.به دلیل همین مزایا به تمام جامعه عشایر، روستاییان و کشاورزان پیشنهاد میشود با مراجعه به کارگزاریهای فعال در خوزستان به عضویت این صندوق در آیند.
وی ادامه داد:تمام روستاییان، کشاورزان و عشایر به شرط داشتن حداقل ۱۸ و حداکثر ۵۰ سال میتوانند به عضویت صندوق در آیند. این افراد پس از پرداخت ۱۵ سال حق بیمه، مستمری دریافت میکنند؛ پس از پایان ۱۵ سال دولت نیز معادل پنج سال به آنها تشویقی پرداخت کرده و بازنشسته میشوند.
وی بیان کرد: مشمولان این صندوق در صورت بروز حادثه پس از نظر کمیسیون پزشکی قادر به استفاده از مزایای بیمه ازکار افتادگی هستند و در صورت فوت نیز به بازماندگان آنها مستمری پرداخت میشود.
وی گفت: هر فرد عشایر و کشاورز روستایی و یا ساکن شهرهای زیر ۲۰هزار نفر جمعیت با معرفی نامه از دهیاری، شورای روستا و یا بخشداری امکان عضویت در این صندوق را دارد.
وی با اشاره به وجود ۶۰ کارگزاری در خوزستان ادامه داد: کارگزاران نقش مهمی در رونق این صندوق دارند اما حدود ۳۰ کارگزار ما مطابق با استاندارد این صندوق با انگیزه و فعال نیستند به همین دلیل امسال تغییرات گستردهای در ساختار کارگزاریها ایجاد میشود و از طریق فراخوان عمومی سعی در جذب جوانان باانگیزه و آشنا با مسایل مرتبط صندوق و روستاییان خواهیم کرد.