به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، این کتاب داستان عمو نقاش و دختر کوچکی به نام صبا است که گفتوگوهای آنها شکل دهنده بدنه اصلی داستان است. عمو نقاش قرار است برای صبا یک آدم بکشد اما به جای آن یک موش میکشد، از همین جای داستان چالشهای صبا با تعریف انسان و ماهیت و هویت او آغاز میشود.
بر اساس این گزارش، قهرمان اصلی داستان در ادامه خواستار تغییر در نقاشی است، اما مرد نقاش باز هم برای او موش میکشد، موشهایی که رفتارهای انسانی دارند اما در نهایت در نگاه صبا نمیتوانند شبیه انسانها باشند. در ادامه مرد نقاش و صبا دربارهی این ویژگیها صحبت میکنند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «عمو نقاش موش دیگری کشید. موشی که در لانهاش یخچال بزرگی داشت که درش باز بود. عمو نقاش گفت: «این موش چیزهای دیگری هم میخورد. ببین یخچالش پر از سوسیس و هندوانه و نوشابهی گازدار است.» صبا گفت: اما باز هم او یک موش است و با آدم فرق دارد. برایم یک آدم نقاشی بکش!»
این کشمشها و گفتوگوها مخاطب را به سوی سوالهایی مفهومی درباره خود سوق میدهد، اما نویسنده هوشمندانه عمل میکند و برای داستان، پایانبندی متفاوتی در نظر گرفته است. مخاطبان بالای ۱۱ سال قرار است در پایان با چالش جدیدی روبرو شوند و با بستن کتاب به سراغ یافتن پاسخ سوالهایشان بروند.
میترا عبدالهی تصویرگری این کتاب را بر عهده داشته که در شمارگان ۲ هزار و ۵۰۰ نسخه وارد بازار کتاب کودک و نوجوان شده است. برای تهیه این اثر ۲۸ صفحهای میتوانید به فروشگاههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان (آفرینش) در سراسر ایران و شهرهای کتاب مراجعه کنید.
برگزاری نشستهای مجازی انجمنهای سرود و عکاسی کانون در سراسر کشور
با ارسال شیوهنامه برگزاری جلسههای مجازی به استانها، از سوی مدیریت آفرینشهای ادبی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فرصت تجربههای تازهای برای نوجوانان، مربیان و کارشناسان هنری سراسر کشور پدید آمد. بر همین اساس، واحد آفرینشهای هنری در استانها فعالیتهای حضوری انجمنهای سرود و عکاسی را در فضای مجازی دنبال کردند که با استقبال نوجوانان و اعضای ارشد روبهرو شد.
در نشستهای مجازی سرود و عکاسی تاکنون حدود یکهزار نفر عضو و مربی مراکز فرهنگی هنری کانون حضور داشتند و اعضا نیز از دیدگاهها و راهنماییهای کارشناسان مهمان استفاده کردند.
ادارهکل آفرینشهای ادبی و هنری کانون همچنین با تهیه فهرستی از کارشناسان سرود و عکاسی داخل کانون و ارسال آن به استانها، به آنان پیشنهاد کرد تا از ظرفیتهای تخصصی همکاران کانون در برگزاری نشستهای این دو انجمن استفاده کنند.
نقد و بررسی عکس نوشتههای اعضا با موضوع ماه مبارک رمضان، آموزش تکنیک فتوکلاژ روی ظرف سفالی به وسیله گواش، آشنایی با تاریخچه عکاسی، ترکیببندی، استفاده از ادبیات در عکاسی، تجربیات یک عکاس، نشست آموزش ویرایش عکس، اهمیت عکاسی در رشد و خلاقیت و تاثیر آن در هنرها، بهار در خانه، چالش آینه، تمرین همدلی، دیدن، سوژهیابی مناسب، هر عکس روایت یک داستان، عکاسی با موبایل، طبیعت، همسویی و عشق، نوروز و همدلی، عکاسی در قاب مناسب، نور در پرتره، معرفی عکاسان، دقت در کادربندی مناسب با توجه به سوژه، پرهیز از شلوغی، توجه به بافت، ریتم و دیگر عناصر بصری، توجه به فضای مثبت و منفی در ثبت عکس، نزدیک شدن به سوژه و… از جمله نکتههایی بود که از سوی کارشناسان مهمان در انجمنهای عکاسی بهصورت مجازی مطرح شد.
نشستهای انجمنهای سرود و عکاسی کانون در فضای مجازی در فروردین و اردیبهشت سال ۱۳۹۹ برگزار شد و در هفتههای آینده همچنان ادامه دارد.