به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، نشست صمیمی طلاب و اساتید با مدیر حوزه‌های علمیه دقایقی قبل در مدرسه عالی دارالشفا آغاز شد. بر اساس این گزارش: در آستانه آغاز چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، آیت الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه طبق سنت سال‌های گذشته خود در مدیریت حوزه، امروز نیز در نشستی صمیمی با طلاب […]

به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، نشست صمیمی طلاب و اساتید با مدیر حوزه‌های علمیه دقایقی قبل در مدرسه عالی دارالشفا آغاز شد.

بر اساس این گزارش: در آستانه آغاز چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، آیت الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه طبق سنت سال‌های گذشته خود در مدیریت حوزه، امروز نیز در نشستی صمیمی با طلاب و اساتید حوزه علمیه قم در مدرسه فیضیه گفت وگو می‌کند.

 این گزارش می افزاید: تعدادی از طلاب  و اساتید حوزه علمیه قم در سالن همایش های مدرسه عالی دارالشفا حضور دارند و سایر طلاب و اساتید استانها نیز از طریق فضای مجازی و برخط با این سالن در ارتباط هستند.

مقرر شده است ۱۴ طلبه به نمایندگی از طلاب سراسر کشور به ایراد سخن بپردازند که از این میان ۲ نفر از طلاب سطح ۱، ۴ نفر از طلاب نخبه در عرصه های مختلف اعم از پژوهشی و تبلیغی، ۲ نفر از طلاب سطوح عالی و ۶ نفر از طلاب استان های مختلف می باشند.

تا این لحظه ۴ نفر از طلاب انتقادات و پیشنهادات خود را بیان کرده اند؛ نمایندگان طلاب استان های سیستان و بلوجستان و  خوزستان در این نشست به ایراد سخن پرداختند.

حسن براتی از طلاب مدرسه معصومیه حوزه علمیه قم در نشست صمیمی مدیر حوزه های علمیه با طلاب و اساتید گفت: بازیابی جایگاه اجتماعی روحانیت در راستای تحقق اهداف انقلاب اسلامی و اقامه دینی یکی از کارهایی است که باید در دستورکار حوزه قرار گیرد.

حجت الاسلام امیر یزدان پرست از طلاب استان خوزستان در نشست صمیمی مدیر حوزه های علمیه با طلاب و اساتید گفت: می بایست طلاب به امر جهاد در زمینه تبیین ورود پیدا کنند و از مدیریت حوزه درخواست داریم در عرصه بصیرت افزایی در حوزه های علمیه برنامه ریزی بیشتری داشته باشند.

وی افزود: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند حوزه باید در مورد نیازهای نظام و جامعه اسلامی دغدغه مند باشد پیشنهاد می شود در حوز های علمیه استان ها زیرساخت های مرتبط با این مسئله تقویت گردند.

حجت الاسلام یزدان خاطرنشان کرد: در زمینه وحدت، حوزه و دانشگاه چه برنامه هایی را حوزه دنبال می کند و نتایج آن ها اطلاع رسانی شود.

وی تحول در علوم انسانی را از مهمترین مسائلی دانست که حوزه های علمیه باید به آن ها ورود داشته باشند و گفت: کتاب الفائق که از سوی دفتر فقه معاصر به رشته تحریر درآمده در حوزه علمیه خوزستان در حال تدریس است.

اسماعیل سیجانی نماینده طلاب استان گلستان تصریح کرد: ایجاد سند کارویژه های روحانیت یکی از اقدامات خوب حوزه در دوره مدیریتی آیت الله اعرافی است.

حجت الاسلام منصور شریفی از طلاب سطح عالی حوزه علمیه قم  بیان داشت: بدون تردید بنا به فرمایشات امامین انقلاب حدوث و بقای انقلاب اسلامی به حوزه بستگی دارد.

وی گفت: باید تحول در حوزه به وقوع پیوندد تا بتواند مطهری ها، بهشتی ها، مصباح ها، دستغیب ها و امثال آن بزرگان را تربیت نماید.

حجت الاسلام شریفی اظهار کرد: یکی از نیازهای روز حوزه در عرصه تولید علم تمرکز بر فقه های معاصر و تخصصی با رویکرد تحقق آرمان های انقلاب اسلامی است؛ این حرکت مبارک در دوره مدیریت آیت الله اعرافی آغاز شده اما نیازمند رسمیت یافتن و تقویت می باشد.

وی با تأکید بر لزوم حاکمیت نگاه مدرسه محوری در حوزه های علمیه عنوان داشت: با این رویکرد می توان بسیاری از برنامه های حوزه را به نحو بهتری اجرایی نمود؛ نیازسنجی و تصمیم گیری در عرصه تبلیغ یکی از مسائلی است که با داشتن این رویکرد به نحو آسان تر و دقیق تری قابل اجرا می باشد.

حجت الاسلام یونس مردانی نماینده طلاب استان لرستان در این نشست، گفت: یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری انقلابی ماندن حوزه است؛ از مدیریت حوزه درخواست داریم این موضوع را همچون گذشته مورد توجه قرار دهند و این راه را همچنان تداوم بخشند.

وی ادامه داد: باید قبل از انتخاب مدیران حوزه های علمیه برنامه های مدنظر ایشان مورد بررسی قرار گیرند؛ تعیین زمان برای مدیریت مدارس علمیه یکی از راهکارهای کارآمدتر شدن عملکرد آنان می باشد.

حجت الاسلام مردانی معیشت طلاب را از مسائل مهم طلاب در این سال ها برشمرد و خاطرنشان کرد: باید برای رفع مشکلات معیشتی طلاب برنامه های جدی تری دنبال شود.

وی گفت: اطلاع رسانی جهت ثبت نام در آزمون ورودی حوزه های علمیه ضعیف بوده و این امر از طریق ارتباط گیری بهتر حوزه با صدا و سیما قابل برطرف شدن است.

حجت الاسلام رسول کفیلی نماینده طلاب استان آذربایجان شرقی در ارتباط تصویری با محل برگزاری نشست صمیمی مدیر حوزه های علمیه با طلاب و اساتید،گفت: در آذربایجان شرقی نماینده ولی فقیه ارتباط خوب، مستمر و دلسوزانه ای با مدارس علمیه و طلاب این استان دارند.

وی افزود: باید امکانات و اختیارات بیشتری به حوزه های علمیه استان ها اعطا و واسپاری گردد؛ مراکز تخصصی استان ها مطالبه افزایش رشته ها را دارند، اما امکانات و اختیارات مدیریت های حوزه های استانی پاسخگوی همکاری در این زمینه نمی باشند.

حجت الاسلام سید کاظم سیفی از طلاب حوزه علمیه استان تهران در این نشست صمیمی، اظهار کرد: برای شناخت و تربیت بهتر طلاب جدیدالورود حوزه های علمیه که عمدتاً نوجوانان متولد دهه ۸۰ می باشند باید به نحو دقیقی فضای تربیتی قبل از ورود آنان به حوزه را درک کنیم.

وی با تأکید بر اینکه رسانه و فضای مجازی یکی از اصلی ترین محیط های تأثیرگذار بر روان و نگرش نوجوانان است، عنوان داشت: طلاب باید با شخصیت های علمی حوزه آشنا شوند تا با مطالعه و شناخت بزرگان و نخبگان حوزوی انگیزه تحصیل علم و معنویت در وجود آنان رشد پیدا کند.

حجت الاسلام سیفی گفت: اگر علوم انسانی مبتنی بر شناخت شخصیت های علمی و دینی همچون شهید صدر و سیره علمی ایشان دنبال شود به نحو بهتری می توان با علوم انسانی غرب مواجهه داشت.