به گزارش خبرگزاری پردیسان آنلاین، رافائل گروسی در گفتوگو با نشریه نشنال اظهار کرد: من نمیگویم آنها (ایران) سلاح هستهای دارند، عرض من این است که این میزان غنیسازی حساس است. هنگامی که شما این در این سطح غنیسازی میکنید، باید قوانین را رعایت کنید.
مدیرکل آژانس اوایل دی نیز با انتشار گزارش تحریکآمیز دیگری اعلام کرد که روند تولید اورانیوم غنیشده در ایران افزایش یافته است؛ بر اساس این گزارش ادعایی، ایران سرعت غنیسازی اورانیوم خود را با خلوص ۶۰ درصد تغییر داده و از تولید ۳ کیلوگرم به حدود ۹ کیلوگرم در ماه بازگشته است.
در این گزارش ادعایی، گروسی با اشاره به افزایش تولید اورانیوم غنیشده در نیروگاههای فردو و نطنز اعلام کرد: ایران تولید اورانیوم غنی شده با خلوص ۶۰ درصد در قالب هگزافلوراید را به حدود ۹ کیلوگرم در ماه، از پایان نوامبر افزایش داده است.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ادامه گفتوگو با نشنال مدعی شد که باب مذاکره با ایران باز است. او با این حال در تداوم سیاهنمایی علیه برنامه صلحآمیز هستهای کشورمان گفت: «فعالیتهای اتمی ایران با اهداف بلندپروازانه در حال پیشروی است و ما مخالف نیستیم، اما میگوییم دسترسی بازرسان بینالمللی باید متناسب با این فعالیتها باشد.»
گروسی با چشمپوشی از همکاریهای گسترده پادمانی کشورمان با آژانس اتمی گفت: ایران عضو معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای است و باید به تعهدات آن پایبند باشد. ایران باید خیلی بیشتر از آنچه که نشان میدهد، انجام دهد.
لغو مجوز بازرسان آژانس برخلاف روح همکاری است
مدیرکل آژانس اتمی در بخش دیگری از گفتوگو با نشنال، بار دیگر از واکنش ایران به اردوکشی سیاسی غرب علیه برنامه صلحآمیز هستهای کشورمان انتقاد کرد. او مدعی شد که لغو مجوز تعدادی از بازرسان آژانس اتمی «برخلاف روح همکاری است و نتیجه معکوس دارد.»
ایران شهریور گذشته در واکنش به بیانیه ضدایرانی غرب علیه برنامه هستهای کشورمان، مجوز هشت بازرس آژانس را در چارچوب حقوق حاکمیتی مصرح در ماده ۹ موافقتنامه جامع پادمان بین ایران و آژانس، لغو کرد.
به گفته محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان، مجوز ۱۲۰ بازرس آژانس برای ورود به ایران تأیید شده است و عناصری که با حضور آنها مخالفت شد، سالها است که به ایران نیامدهاند. وی همچنین یادآور شد که اقدام ایران در چارچوب موافقتنامه جامع پادمان بین ایران و آژانس صورت گرفت.
بر اساس این گزارش، ایران دو سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرفهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گامهایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش برداشت تا توازن در اجرای این توافق را برقرار کند. جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده است که تدابیر صورت گرفته برگشتپذیر است و هر زمان که سایر طرفها بهطور کامل به تعهداتشان عمل کنند، ایران نیز متقابلاً رفتار خواهد کرد.