گرم شدن هوا و احتمال شیوع تب کریمه کنگو در گلستان

رعایت نکردن نکات بهداشتی از سوی پرورش دهندگان دام احتمال انتقال این بیماری از دام به انسان و گسترش آن را افزایش می‌دهد و از آنجا که گلستان یکی از قطب‌های پرورش و تولیدات دامی است؛ این آسیب جدی تر به نظر می‌رسد.

تب کریمه کنگو با ویروس منتقل می شود، این بیماری نخستین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه شبه‌جزیره‌ای در اوکراین مشاهده شد، سپس در سال ۱۹۶۹ در کشور کنگو هم جان چند انسان را گرفت.

تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تب دار و خون ریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می شود.

کارشناس اداره کل دامپزشکی گلستان در این باره گفت: بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو ذبح دام در کشتارگاه و تهیه گوشت از قصابی‌های معتبر است.

سید مصطفی صداقت به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: اداره کل دامپزشکی گلستان از ابتدای هر سال برای مقابله با شیوع تب کریمه کنگو عملیات سم پاشی رایگان دام و جایگاه های دامی را اجرا می کند.

وی اضافه کرد: از ابتدای امسال با اعزام گروه های دامپزشکی ۴۹ هزار و ۲۲۵ راس دام زنده و ۱۸۷ هزار و ۴۵۰ متر مربع جایگاه نگهداری دام با هدف جلوگیری از انتقال بیماری تب کریمه کنگو سم پاشی شد.

به گفته وی، عملیات سم پاشی علیه بیماری تب کریمه کنگو توسط نیروهای دامپزشکی استان گلستان همچنان ادامه دارد.

مدیرکل دامپزشکی گلستان نیز با بیان این که گرم شدن هوا افزایش کنه در دام ها را به دنبال دارد، گفت: شیوع تب کریمه کنگو در استان به ویژه در تابستان محتمل بوده و از دامداران و افراد مرتبط با نگهداری و کشتار دام در منطقه درخواست می شود با حساسیت بیشتری نکات بهداشتی را رعایت کنند.

غلامرضا محرابی افزود: برای مقابله با تب کریمه کنگو در استان گلستان ضروریست دامداران منطقه از نقل و انتقال، خرید و فروش دام های مشکوک و غیر بومی بدون مجوز دامپزشکی خودداری و با استفاده از سموم مناسب جایگاه های دامی را بطور مستمر ضدعفونی و از جداسازی و له کردن کنه‌های موجود روی بدن دام بپرهیزند.

وی همچنین از افراد مشغول به کار در واحدهای عرضه گوشت قرمز در گلستان خواست هنگام خرد کردن گوشت از دستکش استفاده کنند چون تماس انسان با خون و بافت‌های آلوده می تواند بیماری زا باشد.

وی اضافه کرد: شهروندان نیز گوشت‌های بدون برچسب و مهر دامپزشکی نخرند و پس از خرید گوشت دست کم ۲۴ ساعت در یخچال و دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کرده و سپس مصرف کنند.

مدیرکل دامپزشکی گلستان گفت: افراد مشغول در کشتارگاه‌های دام نیز در صورت ایجاد زخم یا جراحت جلدی در هنگام ذبح و یا بروز علایم بیماری شامل تب بالا، دردهای عضلانی و سر درد، پرخونی مخاط چشم و خونریزی عمومی در بدن سریع به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

در گلستان ۳۰۰ هزار راس دام سنگین و حدود ۲ میلیون راس دام سبک وجود دارد .

دامداران گلستان سالانه ۳۶۸ هزار تن شیر خام و ۲۹ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز تولید می‌کنند که در تولید شیر رتبه نهم و در تولید گوشت قرمز رتبه یازدهم کشور را در اختیار دارند.

اقتصاد گلستان با جمعیت یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت، بیشتر بر پایه کشاورزی و دامپروری استوار است.

                

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=119809

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: