سعید موسوی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار پردیسان نوین اظهار داشت: این پدیده که منشاء خارجی دارد و از طریق کشور عراق با وزش باد شدید وارد کشور شده است به تدریج در شهرستان‌های جنوبی و مرکزی استان گسترش پیدا می‌کند. وی پیش‌بینی کرد ریزگردها تا اواخر امروز در آسمان آذربایجان‌غربی ماندگار شده و در ساعت‌های آینده به‌ویژه در شهرستان مرزی […]

سعید موسوی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار پردیسان نوین اظهار داشت: این پدیده که منشاء خارجی دارد و از طریق کشور عراق با وزش باد شدید وارد کشور شده است به تدریج در شهرستان‌های جنوبی و مرکزی استان گسترش پیدا می‌کند.

وی پیش‌بینی کرد ریزگردها تا اواخر امروز در آسمان آذربایجان‌غربی ماندگار شده و در ساعت‌های آینده به‌ویژه در شهرستان مرزی سردشت به تدریج بر میزان غلظت آنها افزوده شود.

وی اضافه کرد: با توجه به آمار ایستگاه‌های سنجش آنلاین آلودگی هوا میزان غلظت ریزگردها در سردشت به ۵۰۰ میکروگرم بر متر مکعب (شرایط خطرناک) و در شهرهای بوکان و ارومیه نیز به ترتیب ۵۸ و ۵۷ میکروگرم بر متر مکعب رسیده است. 

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون ۱۰ ایستگاه سنجش آنلاین آلودگی هوا در شهرستان‌های مختلف استان فعال است اظهار داشت: از این تعداد ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا، پنج ایستگاه در شهر ارومیه قرار دارد و در شهرهای خوی، سلماس، بوکان و سردشت نیز هر کدام یک ایستگاه دایر شده و یک ایستگاه سنجش نیز در حاشیه دریاچه ارومیه نصب شده‌ است.

معاون پایش اداره‌کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی گفت: این ایستگاه‌ها به صورت آنلاین آلودگی هوا را اندازه‌گیری کرده و داده‌ها را برای تجزیه و تحلیل و سنجش آلودگی هوای شهرهای مختلف استان به اداره‌کل محیط زیست ارسال می‌کند.

«موسوی» اظهار داشت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که وضعیت آلاینده‌ها و گردوغبار در شهرهای جنوبی استان از شهرهای شمالی بیشتر بوده و این امر به خاطر ورود گردوغبار با منشاء خارجی به ویژه از کشور عراق است.

به گزارش پردیسان نوین شب گذشته نیز میزان گردوغبار در هوای سردشت به ۴۵۰ میکروگرم بر متر مکعب رسید که این میزان حدود سه برابر حدمجاز بود. 

شاخص کیفیت هوا (Air Quality Index = AQI) معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامتی افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم (زرد و حدمجاز استاندارد یا حد سلامت)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین شده‌است.

آلودگی هوا عبارت است از ورود مواد ناشی از فعالیت‌های انسانی با غلظت و زمان ماند کافی که سلامت و رفاه افراد تحت تاثیر قرار می‌گیرد؛ ذرات کوچکتر از ۵.۲ میکرون که به اصطلاح  ۲.۵PM خوانده می‌شود یکی از پارامترهای مهم در شاخص آلودگی هوا (AQI) است.

نفوذ این ذرات به بدن باعث ایجاد بیماریهای مختلف قلبی و ریوی می‌شود.