آمارها در سال گذشته از شناسایی ۱۵۸ واحد تولیدی قابل احیا در استان اردبیل حکایت میکرد که با تلاشهای صورت گرفته بخش مهمی از آنها فعالسازی شده و احیای مابقی آنها نیز در سال جاری برنامهریزی شده است .
اکبر بهنامجو ،استاندار اردبیل گفت: پارسال کارخانههای راکد این استان با حمایت و پشتیبانی دولت به ۳۶ درصد کاهش یافت.
وی افزود: هماکنون هزار و ۱۵۰ واحد تولیدی در استان وجود دارد که ۳۶ درصد آنها غیرفعال است، فعال کردن واحدهای راکد و افزایش بهرهوری واحدهای تولیدی فعال برنامه جدی مدیریت استان بوده و در راستای این سیاست حرکت میکنیم.
او اظهارداشت: بازدیدهای هفتگی از واحدهای تولیدی در شهرستانهای مختلف در سال ۹۸ صورت گرفت تا مشکلات واحدهای تولیدی غیرفعال و راکد حل و وارد مدار تولید شده و یا تولید و بهرهوری آنها افزایش یابد.
به گفته وی ، تعدادی از واحدهای تولیدی استان با وجود برخورداری از ظرفیتهای خوب جهت تولید محصولات و وجود زیرساختهای لازم مانند آب، برق و گاز تعطیل بودند که با رفع مشکلاتی مانند نوسازی تجهیزات، اعطای تسهیلات سرمایه در گردش و حل مشکلات اداری به مدار تولید برگشتند.
او لازمه ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان و رونق تولید را احیای واحدهای راکد و افزایش میزان تولید ذکر کرده و بیانکرد: با برنامهریزی انجام یافته و رفع موانع تولید درصدد هستیم تا اشتغال بیشتری در استان ایجاد کنیم.
به گفته رییس صنعت ، معدن و تجارت استان اردبیل در سال گذشته ۱۱۴ واحد تولیدی راکد استان اردبیل به چرخه تولید بازگشته و برای ۷۳۰ نفر فرصت شغلی جدید فراهم شد.
رامین صادقی بیانکرد: بر اساس آمار در مجموع ۳۴ درصد واحدهای تولیدی و صنعتی استان اردبیل غیرفعال است که از بین آنها ۱۵۸ واحد تولیدی و صنعتی قابل احیا شناسایی شده است.
وی افزود: طبق برنامهریزی با راهاندازی این ۱۵۸ واحد تولیدی و صنعتی هزار و ۶۸۰ نفر در این استان اشتغال خواهند داشت.
وی همچنین حمایت از اکتشاف پهنههای معدنی در استان را مورد تاکید قرار داد و گفت: معدن یکی از بخشهای مهم در ایجاد اشتغال پایدار در استان بوده و در صورت سرمایهگذاری مطلوب میتواند علاوه بر اشتغال چرخ صنعت را نیز در استان به حرکت درآورد.
او افزود: بهرهبرداری از معادن نه تنها خود سودآور است بلکه با در نظرگرفتن میزان بیکاران در استان، ایجاد صنایع این بخش میتواند موجب اشتغالزایی هزاران نفر نیز شود.
رییس صنعت ، معدن و تجارت استان اردبیل همچنین گفت: در بخش معدن فعالیتهای خوبی انجام شده و در راستای رفع گرانی و تامین کاغذ موردنیاز ،موافقت اصولی تولید کاغذ از کرینات کلسیم (سنگهای معدنی) که در جای جای استان اردبیل بوفور یافت میشود، صادر شده است.
وی بیانکرد: در مشگینشهر پهنههای معدنی شامل معادن طلا، مس و مولیبدن در آخرین مراحل خود قرار دارند و با بهرهبرداری از آنها تحول چشمگیری در رشد و توسعه اقتصاد استان ایجاد خواهد شد.
وی تعداد واحدهای تولیدی و صنعتی راکد استان را ۳۹۷ مورد اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۱۵۸ طرح قابل احیا شناسایی شده و برای احیای دوباره آنها ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال تسهیلات در قالب نوسازی ،بهسازی و سرمایه در گردش مورد نیاز است.
او بیانکرد: هزار و ۱۴۶ واحد در بخش صنعت و معدن استان دارای پروانه بهرهبرداری هستند که از این تعداد ۷۴۹ مورد فعال و نیمهفعال است.
به گفته وی، در بخش کشاورزی هم هزار و ۹۹۳ واحد تولیدی شناسایی شده که هزار و ۷۰۶ مورد آن فعال ،۲۴۱ مورد راکد بوده که ۱۶۵ مورد آن قابل احیاست.
صادقی گفت: برای احیای واحدهای کشاورزی سه هزار و ۱۷۰ میلیارد ریال تسهیلات مورد نیاز بوده و فعالسازی ۵۰ درصد واحدهای راکد در بخش کشاورزی برای سال ۹۸ مد نظر قرار گرفت.
وی ادامهداد: در بخش کشاورزی ۱۱۴ واحد دام سبک و سنگین ،۲۶ واحد طیور،۲۳۱ طرح صنایع تبدیلی و هشت طرح گلخانهای راکد و نیمهفعال شناسایی شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل هم با بیان اینکه طرحهای نیمهتمام در بخشهای صنعتی ،کشاورزی و گردشگری شناسایی شده، گفت: این طرحها شامل ۴۶ طرح در بخش صنعت ، ۴۹ طرح در بخش کشاورزی و ۴۸ طرح در بخش گردشگری ۴۸ است.
ارژنگ عزیزی افزود: برای تکمیل طرحهای صنعتی نیمهتمام ۱۱ هزار و ۶۹۰ میلیارد ریال ،برای تکمیل طرحهای کشاورزی نیمهتمام ۲۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال و برای تکمیل طرحهای گردشگری ۵۵۰ میلیارد ریال تسهیلات مورد نیاز است.
وی اضافهکرد: در صورت تکمیل طرحهای صنعتی نیمهتمام ۶ هزار و ۵۱۶ اشتغال ، تکمیل طرحهای کشاورزی سه هزار و ۴۳۱ اشتغال و تکمیل طرحهای نیمهتمام گردشگری ۴۵۳ اشتغال در استان ایجاد میشود.
مشکلات فراروی تولید کنندگان استان
بر اساس اعلام بیشتر صاحبان تولید مهمترین عامل و مشکل در پیش روی آنها موضوع سرمایه در گردش و برخی مشکلات مالی میباشد که با رفع آنها کارخانجات فعال شده و از رکود خارج میشود.
به گفته رامین صادقی، رییس سازمان صنعت ، معدن و تجارت از جمله مهمترین مشکلات تولیدکنندگان استان و راکد ماندن کارخانهها وجود اختلاف شرکا، بدهی به بانکها و تملک برخی واحدها از سوی بانکها، مشکلات سرمایه در گردش و برخی مسائل حقوقی میباشد.
حسین پیرموذن ،رییس اتاق بازرگانی استان اردبیل هم گفت: واحدهای تولیدی این استان در تامین مواد اولیه مورد نیاز با مشکلاتی مواجه بوده و نقدینگی آنها نیز کاهش یافته است.
برای رفع این مشکلات حمایت دولت از واحدهای دولتی ضروری بوده و اقداماتی نیز در این راستا در حال انجام است.
ارژنگ عزیزی ،معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل گفت: حفظ و صیانت از اشتغال موجود واحدهای تولیدی و صنعتی و ارتقای ارتقای ظرفیت واحدهای تولیدی از جمله اولویتهای کاری استان در سال گذشته بوده و امسال نیز این سیاست تداوم مییابد.
به گفته وی ، احیای واحدهای راکد و تکمیل طرحهای نیمهتمام برای نجات بنگاههای اقتصادی از رکود در استان نیز مدنظر بوده و برنامههای رونق اقتصادی در سال گذشته بر این اساس عملیاتی شد.
رییس صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: واحدهای تولیدی و صنعتی این استان از تسهیلات کمبهره برخوردار میشوند تا زمینه رونق تولید و اشتغال فراهم شود.
صادقی افزود: حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی در سالهای اخیر مورد تاکید قرار گرفته و تلاش بر این است واحدهای راکد و غیرفعال به چرخه تولید برگردند.
۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر در استان اردبیل شاغل میشوند
در این حال با تداوم برنامههای رونق تولید و پیوند آن به طرحهای جهش تولید میتوان زمینه ایجاد فرصتهای اشتغال نوینی را در استان فراهم کرد.
به گفته رییس صنعت، معدن و تجارت استان ، با اجرای برنامههای حمایتی ، ایجاد و راهاندای واحدهای جدید در استان زمینه ایجاد ۱۴ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی در استان فراهم میشود.
رامین صادقی افزود: برای تحقق این تعداد زمینه اشتغال اجرای ۹۶ طرح پیشخوان در استان مدنظر میباشد که پیشبینی شده تا سال ۱۴۰۰ تحقق یابد.
وی با اشاره به سفر رییسجمهوری به استان اردبیل در زمستان پارسال افزود: ۱۵ طرح صنعتی در این سفر استان افتتاح شد که زمینه اشتغال ۲ هزار و ۱۳ نفر را فراهم میکند.
صادقی افزود: از جمله این طرحها میتوان به بهرهبرداری از کارخانه کامیونسازی، لاستیکسازی، تولید انواع باتری خودرو، نساجی، صنایع غذایی، طرحهای مرتبط با حوزه آب و “ام دی اف” اشاره کرد که این واحدها وارد مرحله تولید شدند.
به گفته کارشناسان با اجرای برنامههای حمایتی ، رفع موانع تولید و صادرات ، بازاریابی و ایجاد زنجیره اقتصادی بین واحدهای مختلف اقتصادی میتوان همچنان برنامههای رونق اقتصادی را در استان اردبیل شتاب داده و امسال نیز جهشی به آن بخشید.