آوات بازیار سه‌شنبه‌ در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین با بیان اینکه اطلاعات پایشی موجود و شاخص «pfa» کیفیت هوا در این شهرستان  در شرایط خطرناک قرار گرفته است اظهار داشت: باتوجه به آمار ثبت شده در ایستگاه سنجش ذرات آلاینده این شهرستان، هم‌اکنون میزان ذرات معلق در هوای این شهرستان به ۵۵۶ میکروگرم بر […]

آوات بازیار سه‌شنبه‌ در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین با بیان اینکه اطلاعات پایشی موجود و شاخص «pfa» کیفیت هوا در این شهرستان  در شرایط خطرناک قرار گرفته است اظهار داشت: باتوجه به آمار ثبت شده در ایستگاه سنجش ذرات آلاینده این شهرستان، هم‌اکنون میزان ذرات معلق در هوای این شهرستان به ۵۵۶ میکروگرم بر متر مکعب رسیده است که بیش از سه برابر حد مجاز و میزان استاندارد است. 

وی با اشاره به اینکه این برای نخستین بار در سال جاری است که حجم آلودگی ناشی از گرد و غبار به این حد رسیده است، افزود: آلودگی هوا منشاء خارجی داشته و از طریق کشور عراق و وزش باد شدید از مرزهای غربی وارد کشور شده است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان از زنان باردار، کودکان خردسال، بیماران آسمی و قلبی و عروقی خواست که از ترددهای غیرضروری در بیرون از خانه به طور جدی پرهیز کنند.

شاخص کیفیت هوا (Air Quality Index = AQI) معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامتی افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم (زرد و حدمجاز استاندارد یا حد سلامت)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین شده‌است.

آلودگی هوا عبارت است از ورود مواد ناشی از  فعالیت‌های انسانی با غلظت و زمان ماند کافی که سلامت و رفاه افراد تحت تاثیر قرار می‌گیرد؛ ذرات کوچکتر از ۵.۲ میکرون که به اصطلاح  ۲.۵PM خوانده می‌شود یکی از پارامترهای مهم در شاخص آلودگی هوا (AQI) است.

 پنج ایستگاه در شهرهای ارومیه و ایستگاه‌های سلماس، خوی، بوکان، سردشت و یک ایستگاه در دریاچه ارومیه کار سنجش کیفیت هوای استان را انجام می‌دهند.

بوکان در جنوب آذربایجان‌غربی واقع شده است.