سیدمهدی سجادزاده در گفتوگو با خبرنگار پردیسان آنلاین اظهار کرد: اداره توسعه فرهنگ شهروندی، طبق دفترچه عملیاتی خود، سالانه بنا بر سیاستهای ابلاغی از سوی مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر اصفهان، بین دو یا سه کمپین را در موضوعات مختلف برنامهریزی و اجرا میکند.
وی افزود: سال گذشته کمپین حملونقل «آدم و هوا» را در دستور کار قرار دادیم که فصل سوم آن در زمستان برگزار شد، این در حالی است که امسال نیز در نظر داریم کمپین جداسازی پسماند تر را بهصورت تخصصی اجرایی کنیم.
رئیس اداره توسعه فرهنگ شهروندی شهرداری اصفهان گفت: فاز اول این طرح مربوط به جمعآوری تفالههای چای است، بهطوری که روزانه بهطور میانگین ۶۰ تن پسماند تر در اصفهان تولید میشود که بخش قابلتوجهی از آن را تفالههای چای تشکیل میدهد.
وی با اشاره به اینکه فاز دوم این طرح، مطرح کردن جداسازی تفالههای چای و حتی قهوه از پسماند تر است، ادامه داد: آذرماه سال گذشته برای اولینبار در قالب پنج طرح و از طریق گالری شهری برای همشهریان طرح مسئله اولیه ارائه شد که شهروندان میتوانند استفادههای بهینهای از جمله تولید کود گیاهی برای درختان، گلها و باغچههای خود داشته باشند.
سجادزاده تصریح کرد: امسال نیز با مشارکت همکاران معاونت محیطزیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان، این کمپین عملیاتی میشود؛ فرهنگسازی این طرح توسط اداره توسعه فرهنگ شهروندی و بخش عملیاتی آن نیز توسط همکاران معاونت خدمات شهری شهرداری اصفهان اجرا میشود.
وی در مورد انتخاب زمان برگزاری این کمپین تصریحکرد: در ماه محرم به نسبت ماههای دیگر سال، به دلیل فعالیت حسینیهها، موکبها و هیئت مذهبی، مصرف چای بیشتر خواهد بود، بههمین دلیل سعی کردیم این طرح را از ماه محرم آغاز کنیم بهطوری که آموزش و فرهنگسازی در این خصوص را نیز در دستور کار قراردادیم تا شهروندان بدانند تفاله چای، پسماند ارزشمندی است که میتوانند از آن بهعنوان کود گیاهی برای گیاهان خود استفاده کنند.
رئیس اداره توسعه فرهنگ شهروندی شهرداری اصفهان تأکید کرد: بخش زیادی از این تفالهها، توسط شهروندان در نایلونهای پسماند تر ریخته میشود که میتواند شیرابهای تولید کند که بهعنوان سمی مهلک، به محیط زیست آسیب جدی وارد کند.
وی با بیان اینکه چرخه بازگشت شیرابههای خارجشده از تفاله چای در طبیعت ناقص است، اضافه کرد: شیرابه حاصل از این تفالهها باید در کارخانه بازیافت، در معرض تابش نور خورشید حرارت ببیند تا بهطور کامل خشک شود، در صورتیکه با خشککردن آن و تحویل به ایستگاههای بازیافت ضمن به حداقل رساندن تولید شیرابه، میتوان از آن برای تبدیلشدن به مرغوبترین کودهای گیاهی ضمن طی مراحل مختلف علمی و فرآوری، استفاده کرد.
سجادزاده هدف از اجرای این کمپین را به حداقل رساندن حجم پسماندهای تر دانست و افزود: کمپین «تفاله، زباله نیست» از اوایل ماه مرداد با تبلیغات گسترده در ایستگاههای مترو آغاز شده است، همچنین نصب پوستر آموزشی و سازههای تبلیغاتی و پخش موشنگرافیها از طریق مانیتورهای کابین مترو از دیگر اقدامات اداره توسعه فرهنگ شهروندی شهرداری اصفهان در راستای فرهنگسازی این کمپین خواهد بود.
وی ادامه داد: در بحث تولید محتوای رسانهای، با کلیپهای مختلف و موشنگرافی به محاسن و مزیتهای جداسازی تفالههای چای پرداخته شده است و در کنار آن محصولی بهنام تفالهگیر چای در بین شهروندان توزیع میشود تا با نصب آن کنار سینک ظرفشویی، اقدام به جمعآوری تفالههای چای کنند.
رئیس اداره توسعه فرهنگ شهروندی اظهار کرد: شهروندان میتوانند با جمعآوری ۲۵ کیلو پسماند خشک و تحویل آن به ایستگاههای جمعآوری بازیافت از خدمات تشویقی از جمله بیمه حوادث و آتشسوزی منزل به مدت یک سال که از طرف معاونت محیطزیست و خدمات شهری در نظر گرفته شده است، بهرهمند شوند.
سجادزاده افزود: این طرح تا پایان مردادماه جاری ادامه خواهد داشت و به مناسبتهای مختلف تا پایان سال در چندین فاز، اجرا خواهد شد که از آن جمله میتوان به آموزش و ارائه پوستر و بروشور آموزشی در مکانهایی که مصرف چای در آنها زیاد است از جمله مدارس، ادارات، مراکز تفریحی، رستورانها و چایخانهها اشاره کرد.