حجت الاسلام حسن رضایی روز پنجشنبه در جلسه پیشگیری از آتش سوزی های احتمالی درمعمولان اظهار داشت: نباید انتظار داشت آتش سوزی های گسترده با این امکانات کم به سرعت مهار شود. وی افزود: عوامل طبیعی و غیرطبیعی درآتش سوزی های منطقه نقش دارند و سال گذشته به دلیل کمبود امکانات به ویژه  نبود کمباین […]

حجت الاسلام حسن رضایی روز پنجشنبه در جلسه پیشگیری از آتش سوزی های احتمالی درمعمولان اظهار داشت: نباید انتظار داشت آتش سوزی های گسترده با این امکانات کم به سرعت مهار شود.

وی افزود: عوامل طبیعی و غیرطبیعی درآتش سوزی های منطقه نقش دارند و سال گذشته به دلیل کمبود امکانات به ویژه  نبود کمباین در فصل برداشت مشکلاتی برای کشاورزان بخش معمولان ایجاد کرد.

امام جمعه معمولان گفت: باتوجه به اینکه شغل بیشتر مردم معمولان کشاورزی می باشد و دراین فصل برداشت افزایش دما به طور قطع باعث آتش سوزی ها می شود مزارع باید به تجهیزات ،امکانات و  وسایل اولیه اطفا حریق مجهز شوند.

بخشدار معمولان نیز در این جلسه  گفت: شوراها و دهیاران در سطح روستاها ظرفیت بزرگی هستند که می توانند با  تشکیل جلسه باحضورکارشناسان تمهیداتی برای پیشگیری و مهار آتش سوزی های احتمالی بیندیشند.

سید حبیب الله موسوی اظهارداشت: کلیه ادارت در سطح بخش معمولان  با منابع طبیعی از نظر نیروی انسانی ،تجهیزات وماشین آلات همکاری داشته باشند.

وی افزود: باتوجه به اینکه فاصله مکانی از معمولان تا پلدختر برای اقدام سریع آتش نشانان بسیار زیاد  می باشد و هیچ روستایی از این بخش  به ماشین آلات آتش نشانی مجهز نیست لازم وضروری است یکدستگاه ماشین آتش نشانی به روستاهای این بخش اختصاص داده شود.

بخشدار معمولان گفت: با توجه به وسعت بسیارانبوه جنگل ها و مراتع و کمبود امکانات اطفا حریق  نیروهای بسیجی ظرفیت خوبی برای مهار آتش سوزی های احتمالی می باشند.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری پلدختر نیز در این جلسه گفت:بهترین رویشگاه بلوط غرب کشوروبهترین جنگل لرستان با ۱۶۵هزارهکتاروسعت منابع طبیعی دربخش معمولان وجوددارد اما ازنظراعتبارات هیچ گونه اختیاراتی به شهرستان پلدختراختصاص نمی یابد.

میر شهرام  میررضایی اظهار داشت: قدمت هردرخت بلوط ۵۰تا۱۰۰سال  است و ارزش نرخ امروز هر بلوط حداق سه میلیاردتومان می باشد.

وی افزود: برای پیشگیری از آتش سوزی های احتمالی و مهار آن۱۰۰میلیون تومان به پلدخترومعمولان درقالب ۱۰گروه چهارنفر اختصاص داده شد که به دلیل کمبود نیرو، بضاعت و تجهیزات کم منابع طبیعی شهرستان ۱۰گروه ، ۳نفره تشکیل شده است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری پلدختر گفت: اداره منابع طبیعی بخش معمولان به نیروی اداری به ویژه خودرو جایگزین کمک دار نیازدارد و این شرایط ، پلدخترومعمولان را از سایرشهرستانهای استان لرستان متمایز می کند.

وی افزود: شهرستان پلدختردربحث توپوگرافی خشن ترین وصعب العبورترین حوزه لرستان می باشد.

میررضایی از مردم درخواست می شود ادره منابع طبیعی را یاری کرده و در عملیات هایی مانند اطفا حریق مشارکت داشته باشند.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری پلدختر گفت: با توجه به وسعت جغرافیایی گسترده در عرصه های طبیعی  این شهرستان ، کوهستانی بودن منطقه و کمبود نیروی انسانی در این اداره حضور فعالان این عرصه د تشکل های مردم نهاد امری ضروری در راستای حفاظت از منابع طبیعی است.