به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، سید ابراهیم رئیسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز (دوشنبه) در گفتگو با نخبگان که از شبکه چهار صدا و سیما پخش شد، اظهار داشت: ما باید مسئله مسکن و اشتغال را برای جوانان حل کنیم. باید هزینههای ازدواج را برای فرزندانمان کاهش دهیم، در این شرایط ازدواج […]
به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، سید ابراهیم رئیسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز (دوشنبه) در گفتگو با نخبگان که از شبکه چهار صدا و سیما پخش شد، اظهار داشت: ما باید مسئله مسکن و اشتغال را برای جوانان حل کنیم. باید هزینههای ازدواج را برای فرزندانمان کاهش دهیم، در این شرایط ازدواج افزایش پیدا میکند. دولت هم میتواند در جاهایی مثل انبوه سازی مسکن مساعدت کند.
رئیسی با بیان اینکه دولت میتواند با ارائه زمین و تسهیلات مشکل بخش مسکن را حل کند، گفت: صدها واحد تولیدی خالی در کشور وجود دارد که بانکها به آنها قفل زدهاند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به مساله اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه تکانهها آن را تکان ندهد. ممکن است در کشور ما یک روز تحریم، یک روز سیل و یک روز کرونا باشد. کشور باید اقتصاد بی مقاومت و بی تکانه داشته باشد البته این را همه میگویند اما باید آن را اقدام و اجرا کرد.
بر اساس این گزارش، فرهاد رهبر به عنوان مشاور اقتصادی سید ابراهیم رئیسی در این برنامه گفت: بحث مقاوم سازی اقتصاد در مقابل تکانهها از طریق ثبات و امنیت در تمامی عرصههای اقتصادی میسر است. قاعدتاً یکی از وظایف دولت این است که ثبات در سیاستگذاری داشته باشد تا بر این مبنا فعالان اقتصادی بتوانند در عرصه اقتصاد فعالیت خود را پایه ریزی کنند.
رهبر گفت: اگر ما بتوانیم تولید و اقتصاد خود را مقاوم کنیم قطعاً در مقابل تکانههای داخلی و خارجی مقاوم خواهیم شد. در بازار پول و ارز و بازار سرمایه اگر دارای بیثباتی باشیم در مقابل تکانهها نمیتوانیم مقاومت داشته باشیم.
رئیسی در پاسخ به سوالی در خصوص فرار مالیاتی گفت: استقرار سامانه هوشمند در نظام مالیاتی میتواند به دولت اشراف لازم را بدهد. من در ۲ سالی که در قوه قضائیه بودم، ۳۵ سامانه را فعال کردم و تا پایان ۱۴۰۰، چهل سامانه دیگر فعال میشود. بسیاری از گردش امور در قوه قضاییه قابل دستیابی شده و نگاهمان در قوه قضاییه هوشمند است
وی با بیان اینکه امروز کشور ما گرفتار رفیق بازی و جناح بازی است، گفت: مهمترین موانع کشور رودربایستی است، کشورداری با رودربایستی نمیسازد، مدیریت با رودربایستی نمیسازد. نان و آب مردم، رونق اقتصادی و جهش تولید با کار بدون رودربایستی پیش میرود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه شما برای رسیدگی به قشر مستضعف جامعه گفت: با حمایت از کمیته امداد، بهزیستی و سازمانهای مردم نهاد میتوانیم فقر مطلق را از بین ببریم. برای اشتغال این قشر میتوانیم فضای ایجاد کنیم که محرومین آماده کار شوند.
رئیسی در ادامه با بیان اینکه ما امروز در پتروشیمی در حال خامفروشی هستیم، گفت: ارزش افزودهای که میتوانیم در پتروشیمی ایجاد کنیم بسیار بالاست و بی توجهی در این موضوع اصلاً قابل قبول نیست.
وی تاکید کرد: تا وقتی که سفره مردم را بند کردیم به ارز و نهادههای دامی که از خارج کشور به ما نمیدهند و موجب گرفتاری ما میشود، نمیتوان سفره مردم را مدیریت کرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید برای کشور قدرت بیافرینیم. قدرتآفرینی در حوزه اقتصاد یعنی کشاورزی خودکفا. ما نباید سفره مردم را به بیگانه وابسته کنیم. ما باید بتوانیم در همین کشور با همین اراضی که وجود دارد و با یک برنامه ریزی دقیق و افزایش بهره وری، سفره مردم را مدیریت کنیم.
رئیسی گفت: دولت الکترونیک که شعارش داده میشد، چند درصد تشکیل شده؟ متاسفانه به علت مقاومت برخی دستگاهها و عدم جدیت دولت عملی نشده است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه کشوری که تولید دارد، قدرتمند است، گفت: در هر کشوری جایگاه ژئوپلتیک آن مشخص است و در کشور ما نیز جایگاه مشخصی دارد.
وی افزود: دسترسی کشور به دریاها، همسایهها و ۱۵ همسایه ایران در منطقه معلوم است و اگر ما از منابع موجود در کشور به درستی بهره ببریم تبدیل به قدرت میشود، اما والله خلاف این موضوع صورت میگیرد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما در کشورمان مغزهایی داریم که میتوانیم در فضای مجازی از آنها استفاده کنیم و در زمینه فضای مجازی فعالیت کنیم، در واقع کشور هندوستان در زمینه نرمافزاری وفضای مجازی توانسته به درآمدزایی بالایی برسد و اگر برنامه نویسان ما در این فضا فعال نشوند ما در این زمینه قدرتمند نیستیم چرا که فضای مجازی دنیای امروز است و پیر و جوان و مردم شهر و روستا با آن در ارتباط هستند.
رئیسی گفت: کشوری که تولید دارد، قدرتمند است وکشوری که تولید نداشته باشد قدرت ندارد و تا زمانی که سفره مردم را با واردات وابسته بدانیم در زمینه قدرت نمیتوانیم حرفی بزنیم و اگر مدیریت و برنامه ریزی در این رابطه نداشته باشیم قدرتی نداریم.
وی تصریح کرد: در زمینه تولید ما باید یک مدیریتی داشته باشیم چرا که نمیتوانیم یک زمین زراعی را زیر کشت نهادههای روغنی یا محصول دیگری ببریم و برای مازاد آن برنامه نداشته باشیم و در واقع مدیریت در تولید میتواند ما را به قدرت برساند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری گفت: در برنامه اقتصادی ما افزایش درآمد و کاهش هزینههای مردم در نظر است که همه بر افزایش تولید مبتنی است.
رئیسی تصریح کرد: اینکه میبینیم نقدینگی در جامعه به شدت افزایش یافته است، اما به دست تولید کننده نمیرسد، موضوع و چالش مهمی است که پیگیری آن جزو برنامههای دولت است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی در خصوص مقاوم سازی اقتصاد کشور پاسخ داد: در کشور ما یک روز مسئله تحریم هست، یک روز مسئله کروناست، ممکن است مسئله سیل و زلزله و حوادث طبیعی یا دشمنیها باشد؛ باید اقتصاد ما مقاومتی داشته باشد که تکانهها به آن آسیبی نزند.
رئیسی افزود: البته یک سری حرفهایی میگویند و میآیند با یک سری توضیحات غیر قابل قبول از نظر کارشناسان و مردم مشکلات اقتصادی را توجیه میکنند، یا اینها را نسبت میدهند به تحریم در حالی که با مدیریت دقیق میتوان اینها را مدیریت کرد که کار به این مرحله کشیده نشود.
وی در پاسخ به سوال دیگر مجری برنامه که درباره راهکارهای جلوگیری از فرار مالیاتی بود، توضیح داد: استقرار نظام هوشمند در سامانه مالیاتی میتواند به طور کامل به دولت نسبت به وضعیت دریافت مالیات اشراف بدهد. کار پیچیدهای نیست؛ در قوه قضاییه ما در این مدت دو سال ۳۵ سامانه را فعال کردیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: تا آخر ۱۴۰۰ هم ۴۰ سامانه فعال میشود؛ کار به جایی رسیده است که گردش امور در قوه قضاییه که امری محال به نظر میرسید کاملاً قابل دستیابی شده است.
رئیسی اضافه کرد: الان دولت الکترونیک که انقدر شعارش داده میشد چند درصد انجام شد؟ سامانههای مختلف چقدر به هم پیوند خوردند؟ متاسفانه نشده است یعنی مقاومت بعضی دستگاهها و عدم قاطعیت دولت باعث شد این کار شکل نگیرد.
وی در ادامه افزود: کاری که میتوانیم درباره کاهش هزینه در خانواده داشته باشیم، این است که به مشکل خانواده توجه کنیم که بخشی از سبد هزینه او مسکن است و باید نگرانی مسکن خانواده را حل کرد که راهکار دارد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: راهکار حل مشکل مسکن این است که سهم ۵۰ درصدی را در سبد هزینه خانواده حداقل به ۳۰ درصد برسانیم که امکان آن نیز وجود دارد و برنامه ریزی شده است.
رئیسی افزود: ما در برنامه اقتصادی، هم مسئله کاهش هزینه، هم افزایش درآمد را مورد توجه قرار دادیم که همه آن مبتنی بر افزایش تولید است.
وی با بیان اینکه افزایش تولید مسئله بسیار مهمی در کشور است، گفت: مشکلاتی که تولید دارد قابل توجه است و وقتی که مشکلات تولیدکننده را از او میپرسیم واقعاً عجیب است از این جهت که رشد نقدینگی در کشور فراوان است، اما از آن طرف کارخانهای که سه روز پیش سر زدم میگویند نقدینگی نداریم، اما اگر نقدینگی بیاید ما خیلی از مشکلاتمان را حل میکنم چرا به دست تولید کننده نقدینگی نمیرسد؟
Friday, 29 November , 2024