کشورهای با سرمایه اجتماعی بیشتر در مواجهه با کرونا موفق‌تر عمل کردند

عبدالمجید آهنگری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین درخصوص تاثیر بیماری کرونا بر اقتصاد کشور درخصوص امکان متفاوت بودن شرایط اقتصادی ایران پس از کرونا توضیح داد: بنظر من در صورت عدم تغییر بینش درمسئولان و عدم تغییرات ساختاری در ابعاد مختلف کشور به ویژه در حوزه سیاست‌های کلیدی بعد از مشکل کرونا، دلیلی برای تغییر اساسی در اوضاع اقتصادی وجود نخواهد داشت.

این اقتصاددان گفت مسئولان باید حداقل این درس را فراگیرند که اولویت بیشتری به امور اقتصادی در مقابل امورسیاسی و ایدئولوژی خاص بدهند و بیشتر آینده نگر باشند.در این صورت می توان مطمئن شد  که پس‌انداز ملی کافی به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و انسانی برای بحران‌های پیش‌بینی نشده وجود دارد.

 آهنگری درخصوص تاثیر بیماری کرونا بر اقتصاد کشور بیان کرد: افت درآمدها در بعضی اقشار در کشور ما، به شدت آنها را تحت فشارهای اقتصادی و کاهش رفاه قرار می دهد این مساله به تدریج که  پس اندازهای آنها کاهش می یابد نمود بیشتری خواهد یافت.

وی با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا باعث بروز آسیب‌های جدی به ویژه در حوزه اقتصادی به اقشار ضعیف شده‌است تاکید کرد: دولت باید سریع این آسیب‌ها را شناسایی و درصدد حل آنها بربیاید ، وظیفه نهادهای رسمی این است که هرچه سریعتر به صورت کمی و دقیق این آسیب ها را رفع کنند از سویی دیگر به تبع کاهش تقاضا بخصوص در بخش خدمات، تولید استان خوزستان و در نتیجه اشتغال آسیب جدی دیده است.

آهنگری گفت: مطابق اظهارنظر کارشناسان پزشکی حداقل تا یک سال دیگر مشکل کرونا وجود خواهد داشت به همین دلیل تغییرات ایجاد شده در سطح اقتصادی تا زمان حل این مشکل ادامه دارد.

وی افزود: بسته به شرایط پیش‌آمده و این که واکسن چه زمانی تولید می شود مشکل کاهش تقاضا حدقل در برخی بخش‌ها به ویژه خدماتی وجود خواهد داشت اگرچه احتمالا از شدت اولیه آن کاسته خواهد شد.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این پرسش که برخی سیاست مداران کرونا را بزرگترین بحران جامعه خود در دهه های اخیر عنوان کرده‌اند اظهار داشت: این مشکل در صورت طولانی شدن تا یکسال دیگر، از بحران بزرگ ۱۹۳۰ برای اقتصاد جهان خطرناک تر است.

به گفته وی حتی بحران بزرگ جنگ جهانی دوم نیز به شدت مشکل فعلی تمام کشورهای جهان را درگیر خود نکرده بود .

آهنگری ادامه داد: مسئولان باید در ابتدا برای کاهش درآمد خانوارها و مسائل معیشتی آنها سیاست گذاری کنند. متاسفانه با توجه به شرایط اقتصادی  و مساله تحریم ها، تامین بودجه برای مقابله با عواقب مالی کرونا در صورت طولانی شدن ساده نخواهد بود.

لزوم بازنگری دراولویت‌های بودجه‌ای 

وی بیان کرد: اگرچه ظاهرا دولت از طریق اوراق بدهی و فروش بخشی از اموال دولتی سعی در تامین بودجه می‌کند اما در صورت عدم موفقیت لازم در این راه و یا طولانی شدن مساله کرونا، ممکن است لازم باشد در بودجه بازنگری کند.

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز توضیح داد: دولت باید تامین معیشت خانوارهای نیازمند و بنگاه های آسیب دیده را به بخشی از هزینه نهادهای فرهنگی و نظامی اولویت دهد.

وی یادآور شد: در صورت ادامه این بحران حتی شاید نیاز باشد که دولت برای تامین معیشت خانواده‌ها و جلوگیری از یک بحران اجتماعی، در سیاست های خارجی با حفظ عزت جامعه بازنگری کند تا با کاهش فشارهای خارجی امکان صدور بیشتر نفت فراهم شود.

وی با اشاره به بروز برخی تغییرات اقتصادی در سطح جهان پس از بحران کرونا بیان کرد: در سطح جهان احتمالا سیاست‌های جدیدی به ویژه در رابطه با امور بهداشتی کشورها و نیز بهداشت جهانی صورت خواهد گرفت.

استاد گروه اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: تغییر در نحوه تعامل دولت ها با این نهادهای بهداشتی از دیگر آثار کرونا در سطح جهان است.

ویروس کرونا نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد و تاکنون به بیش از ۲۰۰ کشور سرایت کرده است که سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

استان خوزستان دریک ماه اخیر از نظر شیوع ویروس کرونا در وضعیت قرمز گرفته است.

ویروس کرونا یا کووید۱۹ همه ابعاد و بخش‌های اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی استان خوزستان را تحت تاثیر قرار داده است.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=116571

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: