به گزارش پردیسان آنلاین، داریوش رشیدی، رکورد قبلی ماهانه تولید آهن اسفنجی در این ناحیه را به مقدار ۷۹۵ هزار و ۳۵۰ تن اعلام کرد و گفت: در فروردینماه سال جاری ۲۳ هزار و ۲۵۰ تن بیشتر از رکورد قبل که در فروردین ماه ماه ۱۴۰۲ به ثبت رسیده بود، آهن اسفنجی تولیدشده است.
وی کسب این رکورد را حاصل تلاش و مشارکت جمعی و انگیزه بالای کلیه کارکنان پرتلاش و غیور ناحیه آهنسازی، برنامهریزی دقیق، آمادهبهکاری و بهرهبرداری حداکثری از تجهیزات با انجام تعمیرات برنامهریزیشده (شاتدان) و حمایت و پشتیبانی واحدهای سرویسدهنده دانست و گفت: بخش اعظمی از این موفقیت مرهون ترویج و نهادینه شدن فرهنگ تشریکمساعی کارکنان در زمینه پیشبرد اهداف ناحیه آهنسازی همراستا با اهداف کلان فولاد مبارکه است؛ دستاوردی که امروز جزئی از فرهنگ کاری کارکنان به شمار میآید. ازاینرو امیدواریم روند افزایش تولید در ناحیه آهنسازی و بهطورکلی شرکت فولاد مبارکه اصفهان که در بهبود شرایط اقتصادی کشور مؤثر است، همچنان تداوم داشته باشد.
مجید نیکاقبال، رئیس گروه فنی تولید ناحیه آهنسازی نیز در خصوص این رکورد گفت: در گام نخست، استفاده حداکثری از ظرفیت تولید ازجمله اهداف همه واحدهای ناحیه است. ضمن اینکه همواره همزمان با شروع سال، بهدلیل تغییر فصل، تقریباً با کمترین محدودیت انرژی مواجهیم. ازاینرو تولید حداکثری واحدهای احیا مستقیم در بهترین زمان ممکن در دستور کار قرار گرفت. از نکات مهم در فرایند تولید این است که تأمین کمیت و کیفیت موردنظر فولادسازی مهمترین مأموریت ناحیه آهنسازی محسوب میشود و برای دستیابی به این مهم، به کنترل تمام ورودیهای موردنیاز تولید، اعم از کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی و رعایت دستورالعملها و گردشکارها نیاز است.
وی افزود: گروه فنی تولید ناحیه آهنسازی با در نظر گرفتن ملاحظات موردنظر جهت تثبیت نوسانات ورودی به واحدها، همواره در کنار تولید بهعنوان پشتوانه فنی آماده همکاری است. برای دستیابی به رکورد جدید تولید براساس برنامههای تدوینشده توسط گروه فنی، ابتدا نسبت به ذخیرهسازی گندله موردنیاز احیا اقدام گردید و با شروع سال جدید، برنامههای برداشت از منابع تأمینشده برای مدولهای احیا مستقیم به واحد برنامهریزی تولید ابلاغ شد و در حین فرایند تولید، دائماً کیفیت و کمیت محصول مورد پایش قرار گرفت.
همچنین محمدرضا فتحی، مدیر واحد احیا مستقیم شماره یک نیز در خصوص این موفقیت اظهار کرد: همزمان با بهار طبیعت و با عنایت به نامگذاری سال، در راستای تحقق اهداف سازمان با تلاش خستگیناپذیر همکاران شاغل در واحد احیا مستقیم و بهکارگیری از حداکثر ظرفیت تولید، موفق به ثبت رکورد جدید ماهانه به میزان ۵۱۶ هزار و ۷۰۰ تن آهن اسفنجی شدیم. همچنین برای کسب رکورد جدید در ناحیه فولادسازی بیش از یک میلیون و ۲ هزار و ۷۵۲ تن آهن اسفنجی به این ناحیه ارسال شد که در نوع خود رکورد جدیدی محسوب میشود.
وی افزود: برای رسیدن به این مهم، در سال گذشته برنامهریزیهایی متعددی در زمینه فعالیتهای بهبود فرایند تولید و تعمیرات انجام گرفت که از مهمترین آنها میتوان به موارد ذیل اشاره کرد: انجام توقفات سالانه مدولهای واحد احیا مستقیم مشتمل بر تعویض نسوز کوره، تعویض لولههای ریفرمر به ۹ اینچ و تعویض کاتالیست مدول A؛ افزایش تعداد پورتهای نسوز کوره مدول B؛ ارتقای ظرفیت اسکرابرهای تاپگس و کولینگ و بهبود فرایند سیستم آبرسانی مدولهای CوD؛ اصلاح پورتهای نسوز کوره و تعویض کاتالیست مدول E؛ اصلاح و بهبود شرایط کاری اجکتور استک مدول F؛ بهبود فرایند ارسال مواد به فولادسازی و افزایش ۱۰ درصدی و تعریض هوپرهای کامیون ریز حمل مواد در واحد احیا.
نادر اروج نژاد، رئیس تعمیرات واحد احیا نیز در خصوص این رکورد گفت: واحدهای احیا بعد از رفع محدودیت گاز در زمستان، با فرارسیدن فصل بهار، فرصت تولید حداکثری را به دست میآورند؛ ضمن اینکه در فصل زمستان که با محدودیت انرژی مواجهیم، تعمیرات اساسی و چابکسازی مدولهای احیا مستقیم با کیفیت بالا انجام میشود تا در زمانهای مناسب بتوانیم از حداکثر ظرفیت مدولها برای تولید حداکثری استفاده کنیم.
امیرحسین قندی، سرپرست تولید مدولهای A و B نیز در این ارتباط تصریح کرد: با عنایت پروردگار و همت کارکنان سختکوش تولید و تعمیرات واحد احیا مستقیم، دستیابی به رکورد تولید آهن اسفنجی با وجود نوسانات زیاد در کیفیت گندله ورودی در فروردینماه میسر شد. نکته حائز اهمیت این است که کنترل بهینه فرایند تولید و افزایش آمادهبهکاری تجهیزات و استفاده از دانش و تجربه کارکنان بهعنوان سرمایههای اصلی شرکت در واحد احیا مستقیم از جمله عوامل مؤثر در دستیابی به بالاترین میزان تولید آهن اسفنجی با کیفیت مرغوب در شرکت فولاد مبارکه است.
محسن پژماننیا، سرپرست تولید مدولهای C و D نیز در این باره گفت: برنامهریزیهای انجامشده از زمستان سال قبل، آمادهسازی مدولهای احیا مستقیم و برطرف شدن محدودیتهای انرژی، در کنار همدلی و تلاش همکارانِ قسمتهای مختلف، شامل واحدهای گندلهسازی، تولید و تعمیرات واحد احیا مستقیم شماره یک و واحدهای جنبی، از مهمترین عوامل تأثیرگذار در کسب این رکورد بوده است.
جعفر محمدی سیاهبومی، سرپرست تعمیرات مکانیک احیا مستقیم شماره یک هم در خصوص موفقیت اخیر تولید آهن اسفنجی در واحدهای احیا مستقیم فولاد مبارکه گفت: دستیابی به این رکورد حاصل همت بلند کارکنان تولید و تعمیرات واحد احیا است. در جهت نیل به تولید حداکثری لازم است تجهیزات با حداکثر ظرفیت آمادهبهکار و در مدار تولید باشند و این مهم در سایه تلاش بیوقفه همکاران تولید و تعمیرات محقق شده است.
حمید علیان، سرپرست تعمیرات برق و ابزار دقیق احیا مستقیم شماره یک نیز در این باره اظهار کرد: با توجه به اهمیت تولید در ماههای ابتدایی هر سال که با محدودیت کمتری در حوزههای منابع و انرژی مواجهیم، گروه تعمیرات برق و ابزار دقیق واحد احیا مستقیم با تلاش مضاعف سعی در سرویس و نگهداری خطوط تولید دارند؛ بهنحویکه علاوه بر هوشیاری مداوم شیفت برق و همکاری کامل با گروه تولید، در مواقع موردنیاز با فراخوان نیروهای باتجربهتر و کارشناسان این گروه و حضور آنها در اسرع وقت، مشکلات فنی بلافاصله برطرف و از توقفات ناخواسته جلوگیری شد.
همچنین یوسف مهاجری، مدیر احیا مستقیم شماره ۲ با اشاره به این موفقیت ابراز کرد: خداوند بزرگ را شاکریم که با همدلی، مشارکت و تلاش همکاران در واحدهای احیا مستقیم فولاد مبارکه و سایر همکاران در ناحیه آهنسازی و شرکت فولاد مبارکه، در سالی که مزین به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» است توانستیم با رکوردهای ارزشمند و مکرر تولید روزانه به کسب رکورد تولید ماهانه تولید آهن اسفنجی به میزان ۳۰۱ هزار و ۹۰۰ تن نائل شویم و شهد شیرین موفقیت در انجام این مأموریت، یعنی رسیدن به اهداف سازمان را بار دیگر بچشیم.
جواد عسگری، سرپرست تولید مگامدولهای احیا مستقیم شماره ۲ نیز در این باره تصریح کرد: رکورد ماهانه در واحدهای احیا مستقیم شماره ۲ با مشارکت کارکنان تولید، تعمیرات و سایر واحدهای پشتیبانی در سال ۱۴۰۳ شکسته شد. این رکورد با بهبود و کنترل دقیق پارامترهای فرایندی، انجام اصلاحات، رفع گلوگاههای واحد و با همدلی کارکنان به دست آمد.
حمید جمالی، رئیس دفتر فنی تعمیرات هم در این باره گفت: کارکنان دفتر فنی تعمیرات، همگام با سایر همکاران، برای دستیابی به اهداف شرکت تمامی تلاش خود را برای افزایش آمادهبهکاری تجهیزات، پیگیری تأمین قطعات یدکی، برنامهریزی برای انجام شاتدانهای سالانه و تعمیرات دورهای و پشتیبانی واحدهای تولیدی به کار گرفتند. برنامهریزی برای استفاده از فرصتهای محدودیت تولید همواره از راهبردهای اساسی دفتر فنی تعمیرات برای پیشبرد تولید است.
غلامرضا فرهمند، رئیس تعمیرات حمل مواد ناحیه آهنسازی نیز اظهار کرد: بخش تعمیرات حمل مواد ناحیه آهنسازی متشکل از نیروهای امانی و پیمانی است که وظیفه انجام تعمیرات و رفع مشکلات حمل مواد ناحیه را بر عهده دارد. مواد اولیه، محصولات میانی و نهایی ناحیه از طریق نوار نقالهها جابهجا میگردد که در این میان، وفاق و همدلی همکاران ناحیه و آمادهبهکار بودن تجهیزات حمل برای تداوم روند تولید از اهمیت خاصی برخوردار است.
همچنین حمید بزاز، رئیس واحد انباشت و برداشت گفت: واحد انباشت و برداشت نیز در راستای اهداف سازمان و ناحیه آهنسازی توانست با همت کارکنان تولید و تعمیرات و پیمانکاران خود و با رعایت دستورالعملهای کاری و تعمیراتی مواد اولیه موردنیاز را با کیفیت و کمیت مناسب تأمین و تحویل سایر واحدها نماید. این موفقیت با اراده و تلاش همگی کارکنان امانی و پیمانی حاصل گردید.
رضا اسماعیلپور، مدیر واحد گندلهسازی نیز ابراز کرد: تولید گندله مطابق با نیاز واحدهای احیا مستقیم با در نظر داشتن کیفیت مطلوب از اهم اهداف واحد گندلهسازی است. واحد گندلهسازی با آگاهی کامل از اهمیت رشد تولید در رونق و بهبود اقتصاد کشور، با تمرکز بیشتر بر دستیابی به اهداف کیفی بالاتر، مسیر دستیابی مدولهای احیا مستقیم به تناژ بالاتر تولید را تسهیل کرد. تولید براساس نیاز مشتری با افزایش آمادهبهکاری تجهیزات و کنترل و مراقبت تولید میسر میشود که این امر با همدلی و مشارکت قابلتقدیر تمامی کارکنان اعم از امانی و پیمانی محقق شده است.
در خاتمه داریوش رشیدی، مدیر ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه، از تلاش همه کارکنان ناحیه آهنسازی و سایر بخشهای امانی، پیمانی، سرویسدهنده و پشتیبانیکننده و همچنین از حمایتهای مدیریت عالی شرکت که مسیر افزایش کمّی و کیفی محصولات در فولاد مبارکه را هموار مینمایند، تشکر و قدردانی کرد.