به گزارش پردیسان آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا، حبیب اسلامی علیشاه، رئیس اتحادیه نبات، آبنبات و قند ریز تهران، اظهار داشت: کرونا سبب بسته شدن حداقل نیمی از کارگاههای تولیدی فعال در صنف ما شده است. این تعطیلی یعنی در بخش توزیع هم همین میزان بیکاری رخ داده […]
به گزارش پردیسان آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا، حبیب اسلامی علیشاه، رئیس اتحادیه نبات، آبنبات و قند ریز تهران، اظهار داشت: کرونا سبب بسته شدن حداقل نیمی از کارگاههای تولیدی فعال در صنف ما شده است. این تعطیلی یعنی در بخش توزیع هم همین میزان بیکاری رخ داده است.
رئیس اتحادیه نبات، آبنبات و قند ریز تهران کرونا به رستههای کاری مرتبط با صنف نبات، آبنبات و قند ریز اشاره کرد و گفت: یک بخش کار در حوزه ما تولیدیهای کوچک هستند که از ۳ تا ۱۰ کارگر دارند و بخشی دیگر فعالان در حوزه توزیع هستند که کار رساندن محصولات کارگاههای کوچک به فروشگاهها و مراکز فروش را انجام میدهند، البته بخش صنعتی هم هست اما این بخش خسارات کمتری نسبت به دوبخش اولی که صحبت شد، متحمل شده است.
کیکهایی که خوراک گاوها شدند
اسلامی در رابطه با شوک کرونا بر بازار صنف خود نیز گفت: بخشی از محصولات ما مانند کیک و بیسکویت دارای تاریخ مصرف حداکثر ۴۰ روز تا دو ماه هستند که تمام محصولات اینگونه ما در سه ماه ابتدایی شیوع کرونا فاسد شدند که یا معدوم شدند یا خوراک گاوها در گاوداریها شدند.
وی تاکید کرد: اگر صدای صنف ما بلند نیست به دلیل این است که دیگر جانی در رمق نمانده و ازکرونا فقط زخم نخورده ایم و در حقیقت مرده ایم.
اسلامی ادامه داد: بخش مهمی از مشتریان ما بچههای مدرسهای و دانشجویان بودند که با تعطیلی مراکز آموزشی خوراک میان وعده دانش آموزان و دانشجویان که اغلب کیک و بیسکویت بود به طور کلی مشتری خود را از دست داد و تقریباً تولیدات ما دیگر مشتری ندارد.
کارفرماها به دنبال اخراج کارگران هستند
به گفته این فعال صنفی مشکل دیگر فعالان این صنف حقوق و بیمه کارگران است که شرایط به حدی وخیم شده که اکثر کارفرماها به دنبال خطایی از کارگران هستند تا آنها را اخراج کنند. او در رابطه با بستهها حمایتی هم گفت: شرایط سخت دریافت و میزان ناچیز آن مانع از دریافت کمکها شده است و تقریباً در اتحادیه نباتات و ریز قندها بستههای حمایتی دریافت نشده اند.
اسلامی به کاهش صادرات به عنوان مشکل دیگر فعالان این بخش اشاره کرد و توضیح داد: کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان مشترهای ما بودند که به دلیل ارزان شدن ارز در چندهفته اخیر علاقهای به خرید از ما ندارند.
وی در پایان از قیمت گذاری شکر گلایه کرد و گفت: آخرین ضربه را دولت در قیمت گذاری شکر بر پیکره ما وارد کرد و با افزایش قیمت شکر به ۱۱ هزار ۵۰۰ تومان، تولید عملاً امکان پذیر نیست و شاید مابقی کارگاهها هم به زودی تعطیل شوند.
Tuesday, 26 November , 2024