کرونا و سلبریتی‌ها

به گزارش خبرنگارپردیسان نوین، سلبریتی از جمله واژه انگلیسی است که در دو دهه اخیر در ادب و فرهنگ ایران زمین مطرح شد و با وجود معادل فارسی، مردم بیشتر همان واژه انگلیسی آن را به کار می برند و سلبریتی برمی گردد به یک شخص که جامعه محلی و بین المللی به آن توجه زیادی داشته باشد و در کانون توجهات رسانه ای قرار داشته باشند و به هر دلیلی مردم این افراد را مورد توجه قرار می دهند.

در ایران نمونه زیادی از بازیگران سینما، افراد مطرح سیاسی و فرهنگی ، فوتبالیست ها و ورزشکاران در این واژه قرار می گیرند که گاها نیز به دلیل مقبولیت عمومی که در جامعه به خصوص در بین جوانان دارند، توانستند برخی کارهای بزرگ را به سرانجام برسانند. بررسی نشان می دهد که به جز در شیوع ویروس کرونا و همه گیری این بیماری، افراد موسوم به سلبریتی ردپایشان برای کمک به آسیب دیدگان ناشی از بلایای طبیعی بسیار پررنگ بوده به گونه ای که حضورشان برای کمک به اقشار آسیب دیده، موجی از حمایت را در بین مردم با هر سطح  را ایجاد کرد و همین حضور توانست بخشی از درد و رنج خانوارهای آسیب دیده را کاهش دهد. این حمایت ها پشتوانه ای برای آسیب دیدگانی شد که درد و رنج خود را زودتر از آنچه که پیش بینی می شد به فراموشی بسپارند و برای آینده بهتر گام بردارند.
اگر بخواهیم نمونه همگرایی سلبریتی ها را با مردم آـسیب دیده ناشی از بلایای طبیعی به یاد بیاوریم، کافی است ورقی به حوادث آبان ماه سال ۹۶، زلزله کرمانشاه و یا سیل فروردین ماه سال ۹۸ استان های لرستان، خوزستان، مازندران و گلستان بزنیم. در تمام فضاهای این مناطق ردی از سلبریتی ها برای کمک مادی و معنوی به آسیب دیدگان مشاهده می شود که گاهی اوقات همین حضور و کارهایی چون بازی فوتبال با جوانان آسیب دیده، اجرای برنامه تئاتر و یا سایر برنامه های فرهنگی برای کودکان توانست روحیه امید به آینده را در آنها زنده کند.
سکوت کرونایی سلبریتی ها
اما با گذشت بیش از ۶۰ روز از همه گیری ویروس کرونا  که شعله ناشی از همه گیری آن سبب به تعطیلی کشاندن اکثر کسب و کارهای اقتصادی و اجتماعی و بیکاری در سطح  جهان  به خصوص ایران شد به گونه ای که چندین هزار کارگاه و واحد تولیدی و صنعتی با چند ده هزار کارگر در استان مازندران و ایران را به دنبال داشت، تاکنون نقش سلبریتی ها در این واقعه بسیار کمرنگ تر از حد انتظار بود به گونه ای شاید گفت تاکنون هیچ خبری از این افراد برای کمک مادی و معنوی و مردم نشده است.
این درحالیست که ایران با وجود داشتن چند صد ورزشکار اعم از فوتبالی و غیر فوتبالی، بازیگران سینما و تلویزیون و مجری و سایر گروههای فرهنگی و هنری و سیاسی که افراد چهره و مشهور موسوم به سلبریتی قرار دارند که حضورشان در روزهای کرونایی ولو در حد پیام رسانی در فضای مجازی، ایجاد سرگرمی برای مردم در روزهای خانه نشینی و درخواست از مردم برای حضور در قرنطینه خانگی برای شکست ویروس کرونا نیز می توانست درد و رنج ناشی از این بیماری را در بین اقشار مختلف مردم کاهش دهد و امید را در بین آنها برای روزهای پسا کرونا افزایش دهد.
در کنار خاموشی افراد سلبریتی ایران که از لحاظ مالی نیز اکثر آنها در وضعیت بسیار خوبی به خصوص ورزشکاران و برخی بازیگران سینمایی و تلویزیونی هستند ، اخبار متعددی از کمک های چندده میلیون دلاری سلبریتی ها در ینگه دنیا و کشورهای اروپایی از همین رسانه های خودمانی منتشر می شود که نبود نام سلبریتی های داخلی کام مردم را در روزهای کرونایی بیشتر تلخ می کند.
سکوت سلبریتی های ایران در همه گیری ویروس کرونا در حالی است که برخی از آنها بی توجه به نقش تاثیرگذار خودشان در مدیریت افکار عمومی و سوق دادن آنها به رعایت پروتکل های بهداشتی برای غلبه بر ویروس کرونا، در کنار درمانگران ، گاها در تریبون های مختلف بی اطلاع از کمک های دولت در حوزه بهداشتی، درمانی و کمک های اقتصادی به آسیب دیدگان  انتقاداتی را بیان می کردند که گویا در این حادثه خودشان هیچ مسوولیتی ندارند.
سلبریتی ها در محاق 
معاون کل وزیر بهداشت و درمان که در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا قرار دارد در مورد حضور سلبریتی ها برای مقابله با این بیماری همه گیر گفت : تاکنون به جز چند ورزشکار کشتی، خبری از سایر افراد مشهور برای مقابله با ویروس کرونا در کشور نبوده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر وقت این است که به هم کمک کنیم؛ ادامه داد: الان در دیگر کشورها افراد سلبریتی و افراد مشهور و محبوب نقش بسیار بزرگی در آموزش مسایل کرونا، کمک مالی مستقیم و جمع‌آوری کمک‌های مردمی را دارند.

دکتر ایرج حریرچی افزود: ما به غیر از بعضی از ورزشکاران، از سلبریتی‌ها و افراد مشهور خودمان کار عمده و قابل توجهی ندیدیم و اگر انجام دادند، اعلام نشده است، خواهش می‌کنیم همه وارد و کمک کنند.

 وی اضافه کرد :  این ویروس در سطح جهان بیشتر فقرا را درگیر می‌کند و فقرایی که درگیر می‌شوند، عوارض بیشتری دارند.
 کمرنگی باورهای اعتقادی  و فردی 
یک جامعه شناس مازنی باورهای فردی و اجتماعی سلبریتی ها را دلیل اصلی مداخله  پررنگ یا کم رنگشان در مسایل اجتماعی چون همه گیری ویروس کرونا اعلام کرد و گفت : کمرنگ شدن باورهای اجتماعی و اعتقادی سلبریتی ها نسبت به همه گیری ویروس کرونا و تا حدودی ترس آنها از احتمال ابتلا به این بیماری در صورت حضور میدانی باعث شده تا آنها نسبت به مسایل اجتماعی پیش آمده گذشته چون سیل و زلزله حضور قابل لمسی در جامعه نداشته باشند.
دکتر ابراهیم اندرخورا در گفت و گو با خبرنگارپردیسان نوین نداشتن درک درست از وضعیت جامعه بر خلاف اطلاعات بالایی که نسبت به ویروس کرونا و همه گیری آن در جامعه داشتند، باعث شد تا سلبریتی های ما حتی در برخی گروههای پزشکی نیز  وارد گود مقابله و مسایل حمایتی در برابر این بیماری نشدند.
وی اضافه کرد: در حالی افراد چهره اعم از بازیگران سینمایی، تلویزیونی، دانشگاهی، ورزشی، فرهنگی و اجتماعی و حتی سیاسی نقش پررنگی در حمایت از اقشار آسیب دیده در همه گیری ویروس کرونا نداشتند که در سایر کشورها از جمله اروپایی و آمریکایی افراد چهره کمک های نقدی زیادی را برای تولید واکسن، کمک به کودکان بی سرپرست و سایر حوزه ها داشتند.
حضور پررنگ تشکل های مردم نهاد
این جامعه شناس حوزه فرهنگی و اجتماعی در مازندران اظهارداشت : در همه گیری ویروس کرونا تشکل های مردم نهاد نسبت به سایر درگیری های اجتماعی چون زلزله و سیل نقش پررنگی را از خود بر جای گذاشتند و به طور سازماندهی شده وارد میدان شدند و توانستند بخشی از مشکلات جامعه را در حوزه  مایحتاج عمومی و تجهیزات ضدعفونی و حفاظتی را برای آنها تامین کنند و این حضور پررنگ باعث شد تا سلبریتی های ما نسبت به گذشته نقششان کمرنگ دیده شود.
اندرخورا خاطرنشان کرد : احتمال می رود که سلبریتی های ما در این حادثه کمک های خود را شاید در اختیار تشکل های مردم نهاد قرار دادند تا آنها در اختیار مردم بگذارند، ولی در هر صورت این افراد چهره از هر یک از گروههای مرسوم در جامعه نتوانستند  انتظار مردم و طرفداران خود را  به دست آورند.
 اگرچه معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور اعلام کرد که در همه گیری ویروس کرونا تاکنون خیرین ۳۵۰ میلیارد تومان به حوزه سلامت کمک کردند ، ولی نامی از کمک سلبریتی های ایران در این کمک ها بیان نشده است.
براساس آخرین آمار وزارت بهداشت و درمان  تاکنون ۸۴ هزار و ۸۰۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۸۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵ هزار و ۲۹۷ نفر رسید.
همچنین براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم اکنون ۴۳۴ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های حوزه مدیریتی این دانشگاه و ۱۵۱ بیمار نیز در بیمارستان های حوزه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی بابل تحت درمان قرار دارند و تاکنون بیش از ۷ هزار بیمار مبتلا به این بیماری پس از بهبودی از بیمارستان های استان مرخص شدند.
 

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=50600

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: