«امانوئل مکرون» رییس جمهوری فرانسه ۲۲ اسفند۹۸/ ۱۲مارس اعلام کرد که برای مقابله با شیوع ویروس کرونا تمامی مدارس و دانشگاه‌های این کشور از ۲۶ اسفند ۹۸/ ۱۶ مارس تعطیل می‌شوند. امروز با گذشت ۲ ماه و ۵ روز از آن تاریخ، همچنان مراکز آموزشی و دانشگاهی این کشور تعطیل هستند. اما اعلام دولت مبنی […]

«امانوئل مکرون» رییس جمهوری فرانسه ۲۲ اسفند۹۸/ ۱۲مارس اعلام کرد که برای مقابله با شیوع ویروس کرونا تمامی مدارس و دانشگاه‌های این کشور از ۲۶ اسفند ۹۸/ ۱۶ مارس تعطیل می‌شوند. امروز با گذشت ۲ ماه و ۵ روز از آن تاریخ، همچنان مراکز آموزشی و دانشگاهی این کشور تعطیل هستند. اما اعلام دولت مبنی بر بازگشایی مدارس در چهارمین هفته پیش رو تشدید نگرانی‌ها را به دنبال داشته است.
 
مکرون شامگاه دوشنبه هفته گذشته در سخنرانی تلویزیونی خود، دوره قرنطینه در این کشور را چهار هفته دیگر تمدید کرد و گفت که محدودیت‌های آمد و شد و تعطیلی در این کشور تا ۱۱ ماه مه (۲۲ اردیبهشت ماه) ادامه خواهد داشت.

شبکه خبر فرانسه روز یکشنبه گزارش کرد: در حالی رئیس جمهوری فرانسه از بازگشایی تدریجی مدارس از ۱۱ ماه می‌/ ۲۲اردیبهشت خبر داده، بسیاری از شهرداران و مقامات منتخب محلی این کشور نسبت به این تصمیم نگران هستند. برخی حتی تمایلی برای بازگشایی مدارس ندارند.

براساس گزارش این رسانه، در حالی که به گفته «ژروم سالومون» مدیرکل بهداشت عمومی این کشور، ویروس کرونا با ورود به یک فاز گسترده در حال رکود است و قرنطینه به تدریج از یازدهم ماه می ‌متوقف می‌شود، مدارس از مهدهای کودک تا دبیرستان‌ها هم بازگشایی می‌شوند اما از این تصمیم، همه از جمله شهرداران ناراضی هستند. برخی مقامات هم مایلند درهای مدارس همچنان بسته بماند.

«برنارد کمب» (Bernard Combes) شهردار «تول» (Tulle) گفته او قصد ندارد مدارس را در شهر خود بازگشایی کند چرا که شرایط بهداشتی برای اطمینان از بهبودی ایمن به طور کامل رعایت نمی‌شود.

«فیلیپ سورل» (Philippe Saurel) شهردار «مونپلیه» هم مخالفت خود را با بازگشایی کلاس‌ها در ماه می اعلام کرد. او بازگشایی مدارس را بسیار غیر منطقی دانسته است.

به گزارش شبکه خبر فرانسه، دیگر مقام‌های منتخب هم اگر چه کمتر قاطع، اما به همان اندازه نگران هستند.
همچنین «سی نیوز» نوشت: در شهر «مونپلیه» برای بازگشایی مدارس اتفاق آراء وجود ندارد و والدین، مربیان و بویژه شهردار شهر مخالف این اقدام است.

این رسانه فرانسوی نوشت: معلمان مدارس می‌گویند که به شرط تامین امنیت بهداشتی حاضر به بازگشت به کلاس‌های درس هستند و این امنیت باید برای همه کسانی که در امر آموزش ملی شرکت می‌کنند تضمین شود. به گفته آنها، با توجه به ضرورت رعایت فاصله استقبال از دانش آموزان در کلاس‌های درس موجود غیرممکن است.

رادیو «اوروپ ۱» هم گزارش کرد: باید فاصله ایمنی بین دانش آموزان حفظ و این اطمینان حاصل شود که آنها به طور مرتب دست‌های خود را می‌شویند و از ماسک استفاده می‌کنند.

«ژولین مسه» معلمی در بخش «وییِن» فرانسه با اشاره به مشکلات کانکس‌های مدارس و استقبال از والدین گفت: فکر کردن به همه اینها غیرممکن است، پارامترهای زیادی وجود دارد.

پیشتر «ژان میشل بلانکر» وزیر آموزش و پرورش فرانسه زمان بازگشت دانش آموزان به کلاس‌های درس را چهارم ماه می/ ۱۵ اردیبهشت ‌اعلام کرده و در عین حال گفته بود با توجه به این که اولویت دولت حفظ سلامتی دانش آموزان است این تاریخ همچنان به عنوان یک فرضیه باقی است.
به نوشته تارنمای «مَه کومون» فرانسه، اتحادیه‌های آموزش و پرورش ملی آکادمی «بسانسون» (Besançon) روز شنبه در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که کارکنان آموزش و پرورش از اعلام خبر «ازسرگیری زودرس» مراکز آموزشی از مهدهای کودک تا دبیرستان در روز یازدهم ماه می (پایان دوره قرنطینه) نگران و عصبانی هستند و از این خبر شوکه شده اند.

این اتحادیه‌ها خواستار به تعویق افتادن زمان بازگشایی مدارس در فرانسه هستند.

آنها در حالی که وزیر آموزش و پرورش فرانسه اعلام زمان بازگشایی مدارس این کشور را منوط به بهبود وضعیت سلامتی و نظر مقام‌های بهداشتی اعلام کرده بود، تصمیم دولت برای بازگشایی مدارس در تاریخ مزبور را ریاکارانه دانستند که بار دیگر سلامت کارکنان و دانش آموزان را به مخاطره می‌اندازد.

رئیس شورای ملی نظام پزشکان فرانسه معتقد است که چنین تصمیمی با هیچ یک از یافته‌های پزشکی قابل توجیه نیست چرا که این اقدام یعنی بازگرداندن ویروس در گردش. چرا که کودکان ناقل بالقوه هستند و از سوی دیگر اعمال رفتارهای پیشگیرانه در محیط مدرسه بسیار دشوار است.
به نوشته روزنامه «لا نوول ابزروتوآور» فرانسه، «پاتریک بوئه» در گفت و گو با روزنامه «لو فیگارو» اتخاذ چنین تصمیمی از سوی دولت را ناشی از فقدان مطلق منطق دانسته و این تصمیم را که می گوید می‌تواند موجب بازگشت ویروس شود، محکوم کرده است.
او توصیه می‌کند که دولت برای بازگشایی سال تحصیلی جدید در ماه سپتامبر متمرکز شود.

تصمیم گیری‌ها برای بازگشت تدریجی دانش آموزان فرانسوی به کلاس های درس در حالی صورت می‌گیرد که برخی کشورها مانند دانمارک پیشتر از این دست به اقدام در این ارتباط شده اند. دانمارک چهارشنبه گذشته مهدهای کودک و مدارس ابتدایی را بازگشایی کرد.

اتریش هم اعلام کرده که مهدهای کودک، مدارس و دانشگاه‌های این کشور اروپای مرکزی از اواسط ماه می/ اردیبهشت بازگشایی می‌شوند.

از سوی دیگر در حالی که انتظار می‌رود دانش آموزان در فرانسه در اوایل ماه می کلاس‌های درس خود را از سر بگیرند، برخی کشورها پیشتر اعلام کرده‌اند که کلاس‌های آموزشی آنها در ماه‌های دیگر بازگشایی می‌شود.

با وجود کاهش شمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های فرانسه، بر اساس تازه‌ترین گزارش «موسسه ملی آمار و مطالعات اقتصادی فرانسه»، مرگ ومیر ناشی از بیماری کووید ۱۹ در دو هفته اخیر بالاتر از میزان پیش‌بینی شده است.

بر پایه داده‌های این مؤسسه، با اینکه در ۱۲ هفته نخست شیوع ویروس کرونا در فرانسه، آمار مرگ مبتلایان این ویروس کمتر از ۱۷ درصد افزایش یافته بود، اما این آمار طی ۲ هفته اخیر به بیش از ۵۹ درصد افزایش یافته است. در حالیکه شمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های فرانسه، روز شنبه برای سومین روز متوالی کاهش یافته است، اما مقامات بهداشتی این کشور گفته‌اند که هنوز راه درازی تا پایان این بحران در پیش روست.

پس از ۳۵ روز قرنطینه سراسری در فرانسه، آمار کل قربانیان کرونا، بویژه شمار بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه این کشور در روزهای اخیر کاهش یافته است. با این حال، تازه‌ترین آمار از مرگ ۷۵۳ نفر در بیمارستان‌های این کشور خبر داده‌اند.

شمار کل جانباختگان ویروس کرونا فرانسه به ۱۹ هزار و ۳۲۳ نفر و مبتلایان آن نیز به ۱۵۱ هزار و ۷۹۳ تن رسیده است.

«مارتین هیرش» مدیر کل بیمارستان‌های پاریس گفته است که با وجود کاهش شمار بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه، آمار مرگ ومیر ناشی از بیماری کوید۱۹ در این کشور همچنان بالاست و با توجه به خطر موج جدید شیوع ویروس کرونا، مردم باید تمامی مقررات پیشگیرانه از جمله قرنطینه را رعایت کنند.