« مجید مزکوری اردکانی» روز چهارشنبه در گفت و گو با پردیسان نوین افزود: این اداره ۲ باب سالن هنر و تالار فرهنگ دارد که سالن هنر ، در واقع تنها سینمای شهرستان است و تالار فرهنگ هم به بخش خصوصی واگذار شد که علاوه بر تعطیلی ، د رحال حاضر بلاتکلیف هم است .
وی اضافه کرد: از سویی انگیزه ای برای اجرای هنر نمایشی و تئاتر حرفه ای در بین هنرمندان این حوزه وجود ندارد و اگر افرادی در حال فعالیت هستند به عنوان کسب درآمد به آن نگاه نمی کنند .
کارشناس هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اردکان تصریح کرد: در سالن هنر که به بخش خصوصی واگذار شد، قبل از شیوع کرونا فیلم های مخاطب پسند پخش نمی شد و در حال حاضر می تواند اعلام ورشکستگی کند .
مزکوری اردکانی با بیان اینکه حال و روز ۲ آموزشگاه موسیقی اردکان نیز کوک نیست، یادآور شد: توقف فعالیت آموزشگاه های موسیقی بر اثر شیوع کرونا موجب قطع درآمد اهالی آن شده است.
وی یادآور شد: نوازندگان و فعالان عرصه موسیقی که هزینه زندگی خود را از طریق آموزشگاههای موسیقی و نیز تدریس به دست میآورند و بیشتر این افراد جز نوازندگی شغل دیگری ندارند .
مزکوری اردکانی ادامه داد: کرونا در حال حاضر تلنگری بر جامعه هنری به خصوص موسیقی شهرستان وارد کرده تا به فکر درآمدزایی از طریق شغل دیگری باشند.
این کارشناس هنری از دولت تقاضا کردکه با اعطای تسهیلات بلاعوض و یا وام های کمبهره با دوره تنفس و پرداخت مدت دار از آموزشگاههای موسیقی حمایت کند.
مزکوری اردکانی با بیان اینکه آموزشگاه تجسمی که مدتی از افتتاح آن نمی گذرد هنوز نتوانسته کلاس آموزشی برگزار کند با هزینه های سنگین و اجاره محل روبروست افزود: کلاس های تجسمی که در خانه تاریخی طبایی برگزار می شد به دلایلی رو به تعطیلی است.
پنج انجمن تجسمی ، خوش نویسی ،نمایشی ، موسیقی و شعر و ادب در اردکان فعال است و ۴۵۰ نفر هنرمند در این شهرستان مشغول کارهای هنری هستند و مرکز این شهرستان ۹۸ هزار نفری در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.
همچنین به گفته رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردکان شیوع کرونا فعالیت هنرمندان صنایع دستی و صنعت گردشگری شهرستان را تحت تاثیر قرار داده و بیش از ۱۰ میلیارد ریال به این بخش خسارت وارد کرد .
محسن میرجانی امروز در گفت و گو با پردیسان نوین افزود: دولت به عنوان حامی حوزه گردشگری میتواند با ارائه تسهیلات، کاهش عوارض و مالیات و همچنین شتاب بخشی در نقل و انتقال مجازی کالاها، بخشی از خسارات این بخش را جبران کنند.
وی اظهار داشت: شهرستان اردکان با تنوع صنایع دستی در زمینه های کاربافی، خورچین بافی، زیلو بافی، چهل تکه دوزی، چلنگری، زنجیرسازی و کرباس بافی از مناطق مستعد برای رشد صنایع دستی است اما فعالان این حوزه در اردکان به دلیل توقف سفرها در نوروز امسال با مشکلات متعددی از نظر درآمد مواجه هستند.
رییس اداره میراث فرهنگی اردکان تصریح کرد: شیوع کرونا در این شهرستان پیامدها و خسارات گستردهای به کلیه صنوف و فعالان اقتصادی وارد کرده اما در این میان بیشترین خسارت را صنعت گردشگری متحمل شده است.
همچنین رییس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ظهردیروز( سه شنبه) گفت: تاکنون ۱۲۴ هزار و ۶۰۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدند و با فوت ۶۲ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد افراد متوفی به هفت هزار و ۱۱۹ تن رسید.
کیانوش جهانپور افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر ۳۰ اردیبهشت ماه جاری بر اساس گزارش آزمایشگاه ها و دانشگاه های علوم پزشکی ایران، ۲ هزار و ۱۱۱ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ شناسایی شدند که از بین مبتلایان جدید، ۴۲۴ مورد بستری ( حدود ۲۰ درصد) و هزار و ۶۸۷ مورد سرپایی هستند.
وی اضافه کرد: روند نزولی فوت ناشی از بیماری کووید-۱۹ ادامه دارد و بر اساس این گزارش ها تاکنون ۹۷ هزار و ۱۷۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور بهبودیافته و از بیمارستان ها ترخیص شده اند و ۲ هزار و ۶۹۸ تن تحت مراقبت در بخش های آی. سی. یو قرار دارند.
به گفته وی تاکنون ۷۱۶ هزار و ۱۷۶ آزمایش آزمایش تشخیص کووید- ۱۹ در ۱۲۶ آزمایشگاه کشور انجام شده است.