مدیرکل دامپزشکی استان یزد در این خصوص گفت: با توجه به افزایش تقاضا برای گوشت مرغ در ایام نوروز، جوجه‌ریزی در برخی از واحدها افزایش یافته بود اما شیوع بیماری کرونا و کاهش تقاضا باعث خسارت مرغداران استان شد. دکتر علی فاتحی‌نیا در گفت وگو با گزارشگر پردیسان نوین، افزود: شرایط خاص بهداشتی و لزوم قرنطینه و فاصله‌گذاری […]

مدیرکل دامپزشکی استان یزد در این خصوص گفت: با توجه به افزایش تقاضا برای گوشت مرغ در ایام نوروز، جوجه‌ریزی در برخی از واحدها افزایش یافته بود اما شیوع بیماری کرونا و کاهش تقاضا باعث خسارت مرغداران استان شد.
دکتر علی فاتحی‌نیا در گفت وگو با گزارشگر پردیسان نوین، افزود: شرایط خاص بهداشتی و لزوم قرنطینه و فاصله‌گذاری اجتماعی برای مقابله با شیوع بیماری کرونا، سبب تعطیلی هتل‌ها، رستوران‌ها، سفرها و  دید و بازدیدهای نوروزی شده و حتی مجالس ختم نیز تعطیل شد که این مسئله علت اصلی ضرر و زیان مرغداران بود.

وی با با بیان اینکه شیوع کرونا و کاهش تقاضا باعث شد تا مرغداران این ماده غذایی را با قیمت کمتر از نرخ تمام شده عرضه کنند، اظهار کرد: باتوجه به اینکه کشتارگاه‌ها و دولت خرید تضمینی انجام ندادند، لذا این مسئله باعث طولانی تر شدن زمان نگهداری و افزایش وزن مرغ‌ها بیش از حد استاندارد شد.

فاتحی نیا ادامه داد: کاهش تقاضا، سبب شد کارخانجات جوجه‌کشی فعالیت خود را محدود کنند و مقدار زیادی تخم مرغ تولیدی نیز در انبارها دپو شد.

مدیرکل دامپزشکی یزد اظهار امیدواری کرد: ورود دولت و وزارت جهاد کشاورزی برای خرید بخشی از تولیدات پرورش دهندگان مرغ برای  تنظیم بازار از زیان بیشتر تولیدکنندگان جلوگیری کرد.

زیان ۴۱۰ میلیارد ریالی مرغداران یزد

رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد نیز به پردیسان نوین  گفت: با توجه به شیوع کرونا از اوایل اسفند ماه سال ۹۸ تاکنون ، ۴۱۰ میلیارد ریال به مرغداران پرورش دهنده مرغ گوشتی استان زیان وارد کرد.

سیدجمال سجادی‌پور افزود: به دلیل شیوع کرونا هر کیلوگرم گوشت مرغ زنده، ۳۰ هزار ریال زیر قیمت مصوب به کشتارگاه های استان عرضه شد.

وی اظهار کرد: در این مدت شرکت پشتیبانی امور دام اقدام به خرید ۵۰۰ تن مرغ مازاد منجمد با قیمت مرغ سایز ( ۱.۲ کیلوگرم تا ۱.۸ کیلوگرم ) از قرار ۸۱ هزار ریال کرد که این میزان خرید ۱۴۰ تن بیشتر از مجموع خرید سال ۹۸ است.

وی همچنین از کاهش مصرف گوشت مرغ به دلیل شیوع بیماری کرونا به دلیل تعطیلی رستوران‌ها، هتل‌ها، لغو مهمانی‌ها و دید و بازدیدهای  نوروزی خبر داد و افزود: عرضه مرغ گرم برای مصرف در این بازه زمانی به کمتر از قیمت ( ۱۲۹ هزار ریال) مصوب ستاد تنظیم بازار رسید .

وی اظهار امیدواری کرد که خرید مرغ منجمد به تعادل قیمت در بازار کمک کند و این پدیده تاثیر مثبتی در پایداری تولید و جلوگیری از نوسان قیمت داشته باشد.

سجادی پور همچنین از راه اندازی سامانه بازارگاه برای توزیع نهاده‌ها خبرداد و خاطرنشان کرد: با رفع برخی مشکلات این سامانه در آینده نزدیک شاهد تامین و توزیع بهتر نهاده‌های دام و طیور هستیم.

مصرف ۲۰ درصد مرغ استان از سوی رستوران‌ها

وی بابیان اینکه سالانه ۶۵ هزارتن مرغ در ۹۶۰ واحد پرورش مرغ گوشتی استان تولید می شود،  یادآورشد : نیمی از مرغ یزد در بازار دیگر استان‌ها عرضه و حدود ۲۰ درصد آن در رستوران ها، تالارها و هتل‌ها به  مصرف می رسید.

تولید ۵.۵ هزارتن گوشت مرغ درابرکوه

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه نیز گفت: از ۷۰ واحد پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت یک میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه در هر دوره جوجه ریزی حدود نیمی از این تعداد فعال هستند که  در این واحدها حدود ۲۵۰ نفر به طور مسقیم فعالیت دارند.

وی ظرفیت هر یک از این واحدها را ۱۰ تا ۱۰۰ هزار جوجه در هر دوره ذکر کرد و یاد آورشد: سالانه در این شهرستان پنج هزار و ۵۰۰ تن گوشت مرغ تولید و روانه بازار مصرف یزد و استان‌های همجوار می شود.

به گفته وی امسال به دلیل شرایط بوجود آمده ناشی از کرونا باتوجه افزایش تولید شرایط کاهش تقاضا زیان‌هایی به تولیدکنندگان وارد کرد.

کرونا باعث رکود فعالیت رستوران‌داران شد

یکی از رستوران‌داران ابرکوه گفت: کرونا کسب وکار ما را غافلگیر کرد و رستوران‌ها با هدف تامین سلامتی مردم تعطیل شد .

مهدی کارگر افزود: شیوع بیماری کرونا، باعث کاهش مصرف گوشت مرغ و گوشت قرمز شد و تعطیلی کسب و کار رستوران داران نیز به بیکاری فعالان این بخش منجر شد.

علی فلاح زاده یکی از شهروندان ابرکوهی نیز گفت: تازمانی که این بیماری فروکش نکند برای تضمین سلامتی خود و خانواده‌ام در صورت رعایت موارد بهداشتی نیز از رستوران‌ها غذا نمی‌خرم.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت ابرکوه با بیان اینکه هم اکنون قیمت مرغ بر پایه مصوبه ستاد تنظیم بازار از کیلویی ۱۲۷هزار ریال به ۱۳۱هزار ریال افزایش یافته، گفت: در ابتدای شیوع  ویروس کرونا نرخ مرغ تا قیمت هرکیلو ۱۰۶ هزار ریال نیز عرضه شد.

سیدمسعود میرحسینی افزود: تعطیلی رستوران‌ها، کاهش روابط اجتماعی و عمومی از جمله لغو مهمانی‌ها، مراسم عقد و  عروسی و عزا  بیشترین تاثیررا بر کاهش تقاضا برای گوشت مرغ به دنبال داشت.

وی بیان کرد: در شرایط عادی روزانه حدود ۲ تن گوشت مرغ بین ۲۱ واحد مرغ فروشی  شهرستان ابرکوه توزیع می‌شود.

گوشت مرغ یکی از پرمصرف ترین موادغذایی در سبد خانوارهاست که به دلیل ارزانی آن نسبت به گوشت قرمز و ماهی، بیشتر مورد توجه اقشار کم درآمد است.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در۱۴۰کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.