این روزها که همه مردم دنیا، در فاصله اجتماعی قرار دارند، احساس دلتنگی بیشتر دیده میشود، هر یک از افراد به روشی از کارهای مورد علاقه خود دور افتادهاند، امکان دیدار با عزیزانشان را ندارند یا حتی در صورت نزدیک آنها بودن، امکان برقراری ارتباط نزدیک نیست. این روزها همه دلتنگ هستند و روانشناسان پیشنهاد میکنند، پیاده روی کنید، به سرگرمیهای مورد علاقه تان بپردازید، می توانید به یک موسیقی آرام بخش گوش دهید یا یک کتاب خوب بخوانید، کتابی که بتواند ریزهکاری دلتنگی را به شما نشان بدهد.
شاعر دلتنگیها
شب،
تاریخ دلتنگی ست
و تو شب منی!
این کلمات از آن محمود درویش، شاعر نامدار فلسطینی است که شعر عاشقانه او به زبانهای بسیاری ترجمه شده و بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
کتاب تاریخ دلتنگی، مجموعه اشعار محمود درویش است که با زندگینامه او آغاز میشود و به رویدادهای زندگی او، چون ترک فلسطین، ازدواج، سفر به قاهره، مبارزات اجتماعی و زندگی شاعرانه و حرفهای زندگی او میپردازد.
این کتاب شامل بیش از سی قطعه شعر است که از نسخه اصلی و از زبان عربی به فارسی برگردانده شده است.
تاریخ دلتنگی، مجموعه اشعار محمود درویش، با ترجمه سعید هلیچی در ۱۲۸ صفحه توسط نشر ایجاز به چاپ رسیده است.
دلتنگی را بشناسیم
خانوادههای زیادی در کشور، این روزها عزیزان خود را از دست می دهند و نمیتوانند مراسم درگذشتی برای از دست رفته برگزار کنند، روانشناسان عقیده دارند این مساله باعث بیشتر شدن اندوه آنها و فروخوردن دلتنگی ها می شود.
کتاب روانشناسی دلتنگی، به توضیح این مساله می پردازد، این کتاب برای کسانی است که از دست دادن را به هر دلیلی تجربه کردهاند و توضیح میدهد که چگونه باید با این موضوع کنار بیایند.
آنا هاجز اوگینسکی، نویسنده کتاب در مقدمه آورده است: غم و غصه هر انسانی درست مثل اثر انگشت منحصربهفرد است. همه ما هنگام ناراحتی و دلتنگی انبوهی از احساسات مختلف را تجربه میکنیم. فقط باید بدانید که باید همه این احساسات را حس کنید حتی اگر به نظر عاقلانه نرسد.
اگر در حین خواندن کتاب روانشناسی دلتنگی، احساسات غیرمنتظرهای را در خود حس کردید، تعجب نکنید شاید احساساتی که در خود تجربه میکنید، منتظر فرصتی بودهاند تا خود را نشان دهند.
در پایان این کتاب تمرینهایی ذهنی برای خواننده در نظر گرفته شده است که بتواند با مساله دلتنگی سادهتر کنار بیاید.
کتاب روانشناسی دلتنگی نوشته آنا هاجز اوگینسکی، با ترجمه مریم تقدیسی، در ۱۴۰ صفحه توسط نشر پندار تابان منتشر شده است.
کودکان و دلتنگی
روزهای قرنطینه برای بچهها هم بسیار سخت می گذرد، بسیاری از کودکان به خاطر ندیدن اعضای خانواده یا دوستان وهمکلاسی ها غمگین می شوند، شاید خواندن کتابی درباره مهارت های زندگی بتواند به آنها کمک کند، با این شرایط کنار بیایند.
کتاب چرا نمیآی؟ کتابی درباره بردباری و مقابله با دلتنگی برای کودکان و جلد نهم از مجموعه کتاب های شوتک به شمار می آید.
در این قسمت از این داستان مصور مادر شوتک بیمار شده و به بیمارستان میرود، شوتک و مادربزرگ در خانه منتظر آمدن او میمانند، ساعتها میگذرد و شوتک دلش برای مادرش تنگ میشود، او برای اینکه بیتابی نکند با خمیر بازیاش یک مادر خمیری درست میکند و…
کتاب چرا نمیآی؟: بردباری، مقابله با دلتنگی، نوشته معصومه یزدانی، با تصویرگری گلریز گرگانی و ویراستاری شیوا حریری در ۲۴ صفحه خشتی توسط انتشارات فنی ایران، نشر نردبان به چاپ رسیده است.