کافه کتاب، قسمت پنجم، گفتگو با محمد آقابابایی

مولف کتاب ” معرفی روش ساده آنالیز لرزه ای سازه های بنایی ” 

۲۴ آبان ماه هر سال در تقویم ایران به عنوان روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار نام گذاری شده است. دلیل نام گذاری این روز در تقویم، ارزش والای کتابخوانی و رشد فرهنگ مطالعه در جامعه است. به همین منظور به سراغ همکاران مولف/ مترجم در شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان رفتیم تا ضمن آشنایی بیشتر با این همکاران، از تجارب ارزشمندشان در این زمینه بهره مند شویم.

کتاب « معرفی روش ساده آنالیز لرزه ای سازه های بنایی » به نویسندگی محمد آقابابایی در سال ۱۳۹۷ توسط نشر “ایده ماندگار” در ۱۶۳ صفحه منتشر شده است. در این گفت و گو  با  مولف این کتاب بیشتر آشنا می شویم.

 

در ابتدا خودتان را به طور کامل معرفی فرمائید؟ 

محمد آقابابائی هستم ۳۲ ساله، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی عمران – گرایش مهندسی سازه، متاهل هستم و یک فرزند دارم.

از چه زمانی در شرکت آب و فاضلاب مشغول به کار شدید و تاکنون در کدام قسمت ها فعالیت داشته اید؟

از سال ۱۳۹۷ افتخار حضور در شرکت آب و فاضلاب را داشته ام و در زمینه های بهره برداری شبکه توزیع و تاسیسات آب و نظارت بر پروژه های فنی  مهندسی مشغول فعالیت بوده ام.

عنوان کتابی که تالیف کردید چه نام دارد و با چه انگیزه ای دست به کار این کتاب شدید؟  

عنوان کتاب تالیف شده  “معرفی روش ساده آنالیز لرزه ای سازه های بنایی” است. با توجه به این که بیش از ۷۰ درصد از سازه های موجود در کشور را سازه های بنایی تشکیل می دهند و همچنین بیشترین تلفات و خسارت جانی و مالی مربوط به این سازه ها می باشد و با توجه به این موضوع که سازه های میراثی و تاریخی، مدارس، حمام های قدیمی و ساختمان های ساخته شده در روستاها بدون اسکلت فولادی یا بتون  هستند و نیازمند روش ساده ای است تا بتوان آن ها را  بدون مدل سازی رایانه ای آنالیز کرد و سهم دیوارها از نیروی زلزله را به راحتی محاسبه نمود این کتاب را تالیف کردم. 

فکر می کنید موضوع کتاب شما چقدر در رشد و ارتقاء صنعت آب و فاضلاب و افزایش سطح آگاهی مخاطبان موثر بود؟

با توجه به این که تاسیساتی نظیر ساختمان اتاقک چاه ها، کلرزن ها و مخازن سنگی، ساختمان هایی با درجه اهمیت زیاد نیستند و فاقد اسکلت بندی سازه ای بوده، می توان با استفاده از روش های معرفی شده در کتاب سهم دیوار ها را از نیروهای زلزله  فرضی محاسبه و وضعیت و رفتار دیوارها را در سه حالت (الاستیک، الاستوپلاستیک و پلاستیک) بررسی نمود.

آیا بازخوردی هم از خوانندگان کتاب گرفته اید؟

بله. با تعدادی از دوستانم در حال رایزنی با مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن می باشیم تا بتوان نتایج کتاب را به نشریه های مرتبط با آنالیز لرزه ای ساختمان های بنایی اضافه نمود.

کتاب دیگری هم در دست تالیف و انتشار دارید یاخیر؟

تالیف کتاب خیر ولی بسیار علاقه مند هستم در زمینه کاهش هدر رفت آب در شبکه توزیع و بررسی رفتار مخازن آب در مواجه با بار انفجار تحقیق کنم.

چه توصیه ای به سایر همکاران برای دست به قلم شدن دارید؟ 

تجربه های کارکنان حوزه های فنی گرد آوری گردد و در قالب خاطره های کاری در اختیار همکاران قرارگیرد.

به نظر بنده  با توجه به این که در اکثر قسمت های شرکت، همکاران با نیروهای زیر مجموعه پیمانکار در ارتباط هستند نیاز است نوشته ای مکتوب با عنوان آشنایی با رفتار و ادبیات کارفرما و پیمانکار در حوزه آب و فاضلاب تالیف گردد.

 

 

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=169903

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: