نسلی که سال‌های بعد از انقلاب متولد شدند، برای درک لحظات سرنوشت‌ساز آن روزها تنها می‌توانند به دیده‌ها و شنیده‌های دیگران رجوع کنند یا به سراغ اسناد و روایت‌های بازمانده از آن زمان بروند، روزنامه‌ها و مطبوعات داخلی و خارجی یکی از بهترین اسناد موجود برای سفری تاریخی به روزهای پرشور بهمن ۵۷ است.

به گزارش خبرگزاری پردیسان آنلاین، آن‌ها که بهمن سال ۵۷ در ایران را به چشم دیدند، کم نیستند، اما نسلی که سال‌های بعد متولد شدند، برای درک لحظات سرنوشت‌ساز آن روزها تنها می‌توانند به دیده‌ها و شنیده‌های دیگران رجوع کنند یا به سراغ اسناد و روایت‌های بازمانده از آن زمان بروند، روزنامه‌ها و مطبوعات داخلی و خارجی یکی از بهترین اسناد موجود برای سفر به روزهای پرشور بهمن ۵۷ و گام برداشتن در کنار مردمی است که یکی از بزرگترین انقلاب‌های تاریخ را رقم زدند. سفر با روایت‌ها، سفری است تاریخی با مرکبی از جنس کلمات که امروز ما را به هجدهم بهمن ۱۳۵۷ می‌برد.

روزنامه اطلاعات در تاریخ هجدهم بهمن ماه با تیتر «برنامه دولت بازرگان، جمعه در دانشگاه اعلام می‌شود» اعلام کرد: «مهندس مهدی بازرگان جمعه صبح به دانشگاه خواهد رفت و در آنجا طی سخنانی برنامه‌های دولت انقلاب را برای حاضران تشریح می‌کند.»

ژنرال هویزر از ایران رفت

اطلاعات در بخش دیگری نوشته است: «در حال حاضر حضور تنی چند از یاران و همفکران مهندس بازرگان در کابینه انقلاب حتمی است. این گروه کسانی هستند که در سال‌های اختناق در نهضت آزادی و جبهه ملی و جمعیت دفاع از حقوق بشر با بازرگان همفکری داشته‌اند. در محافل آگاه از نزیه به عنوان وزیر کار، احمد صدر حاج سید جوادی به عنوان وزیر دادگستری، دکتر یزدی وزیر بهداری، عزالدین کاظمی وزیر خارجه، مهندس میناچی وزیر بازرگانی، دکتر سحابی وزیر علوم و آموزش و پرورش، مهندس معین فر وزیر صنایع، مهندس کتیرائی وزیر اقتصاد، نام می‌برند. نام کسانی چون مهندس رحمت الله مقدم، دکتر طباطبایی، ابوالحسن بنی صدر و دکتر توسلی نیز از جمله نام‌هایی هستند که به عنوان اعضای احتمالی کابینه از آنها یاد می‌شود.»

کیهان در این روز تیتر اصلی خود را به «مذاکرات پشت پرده درباره سرنوشت شاه» اختصاص داد و هر دو روزنامه از تدارک مخالفان برای راهپیمایی در تهران و شهرستان‌ها خبر دادند و در این باره کیهان تیتر زد که «میلیون‌ها نفر فردا راه‌پیمائی می‌کنند».

بنابر گزارش روزنامه آیندگان، جامعه روحانیت تهران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد پس از ۲۵ سال این اولین‌بار است که ملت ایران تشکیل دولتی را جشن می‌گیرد. در ادامه این اعلامیه آمده است رهبر عالی‌قدر، امام خمینی از ملت ایران خواسته‌اند نظر خود را درباره این انتخابات اعلام کنند، به همین مناسبت از همه کسانی که انتخاب جناب آقای بازرگان را صمیمانه تأیید می‌کنند دعوت می‌کنیم به نشانه حمایت و تأیید دولت ایشان روز پنجشنبه ۱۹ بهمن در یک راهپیمایی همگانی شرکت کنند.

کیهان همچنین در روز هجدهم بهمن با تیتر «مذاکرات سری بازرگان با مقامات» نوشته است که «مهدی بازرگان نخست‌وزیر دولت موقت که پریروز از طرف آیت‌الله العظمی امام خمینی بدین سمت انتخاب شد در ۴۸ ساعت گذشته مذاکرات وسیعی را با مقامات و رهبران گروههای مختلف برای تدوین برنامه اجرایی با توجه به رویدادهای دو روز اخیر آغاز کرده است». و در ادامه خبر داده احتمالاً روز جمعه نتایج این مذاکرات در دانشگاه تهران مشخص می‌شوند.

ژنرال هویزر از ایران رفت

خروج ژنرال هایزر از تهران موضوع دیگری است که در این روز مورد توجه دو روزنامه کیهان و اطلاعات بود. اطلاعات در گزارشی در مورد رفتن هویزر نوشته است: «مقام های وزارت دفاع آمریکا فاش کردند که ژنرال هویزر خاک ایران را ترک گفته است. به اظهار منابع آمریکایی او مأموریت داشت در طول اقامت خود در ایران فرماندهان ارتش را از دست زدن به کودتا بازدارد. به گفته این مقام‌ها هویزر مأموریت خود را با موفقیت محدود به پایان رسانده و پس از بازگشت به آمریکا در جریان اقدام‌های خود قرار داده و سپس به اروپا بازگشته است. وی معاون فرمانده نیروهای آمریکا در اروپا است. به گفته بعضی مقام‌ها علت ترک ایران بوسیله هویزر آن بود که اقامت وی به احساسات ضد آمریکایی در ایران دامن میزد.»

ژنرال هویزر از ایران رفت