احمد پدرام در گفتوگو با خبرنگار پردیسان آنلاین با بیان اینکه تابآوری در شرایط سخت یکی از ویژگیهایی است که هر انسانی به آن نیاز دارد، اظهار کرد: یکی از ویژگیهای انسانهای تابآور متعهد بودن و مسئولیتپذیری آنها است، چنین افرادی جرئت ابراز وجود دارند، به حفظ سلامتی خود اهمیت میدهند، از خود مراقبت میکنند و برای خود ارزش قائل هستند.
وی افزود: متعهد بودن به عنوان یک انسان در برابر خود و دیگر افراد، به اشخاص میفهماند که با شناخت بهتر ویژگیهای مثبت خود، میتوانند به دیگران بهتر خدمات ارائه دهند یا از اطرافیان خدمات دریافت کنند.
روانشناس بالینی با بیان اینکه افراد تابآور، افرادی هستند که خودکنترلی دارند و میتوانند بر خشم و احساسات افراطی خود مدیریت داشته باشند، تصریح کرد: چنین افرادی خودکنترلی و مدیریت احساس خوبی دارند و برای ارتقای آن نیز میکوشند.
پدرام با اشاره به دیگر خصوصیات افراد تابآور ادامه داد: بهطور معمول انسانهای تابآور مشکلات را به جنگ و دعوا نمیکشانند، برای رفع مشکلات به دنبال راهحل هستند و اعتقاد دارند که اتفاقات در رشد آنها مؤثر خواهد بود.
وی تاکید کرد: در حقیقت انسانی که تابآور است از هر بحران و دشواری میتواند یک فرصت طلایی برای رشد ایجاد کند و فاکتورهایی از جمله داشتن تعهدات انسانی، مدیریت و خودکنترلی بر استرسها و احساسات افراطی، استفاده بهینه از شرایط سخت و تبدیل چالشها به فرصت طلایی برای رشد از ویژگیهای بارز انسانهای تابآور است.
روانشناس بالینی با بیان اینکه افراد با برخورداری از ویژگیهای مطرح شده اگر با بحران مواجه شوند، تابآوری خود را افزایش میدهند، گفت: افراد برای اینکه تابآوری خود را افزایش دهند، باید تمرین و ممارست داشته باشند، چراکه این ویژگیها اکتسابی است و با ورزیدگی ذهنی ایجاد میشود.
پدرام با بیان اینکه افراد نباید از مواجه شدن با بحرانها هراس داشته باشند، بلکه همواره باید به دنبال راهی برای رفع بحران باشند، خاطرنشان کرد: مدیریت احساسات و هیجانهای خود، تقویت باورهای مذهبی، گرایش بیشتر به معنویت، رفتارهای خیرخواهانه و داشتن صبر در برابر افرادی که تابآوری کمتری دارند، از راهکارهای مؤثر و اثربخش برای افزایش تابآوری در شرایط بحران است.