فدراسیون فوتبال، روزهای پرالتهابی را پشت سر میگذارد. سئولنشینان با چند بحران جدی روبرو هستند و باید دید سرانجامِ آنها به کجا خواهد انجامید. یکی از این بحرانها که شاید جدیترین آن هم باشد مساله اساسنامه است. اساسنامهای که روز گذشته(جمعه) بار دیگر به فیفا ارسال شد تا دوباره پیشنویس آن مورد بررسی قرار بگیرد.
بدون تردید اساسنامه فدراسیون فوتبال نسبت به آن چیزی که در گذشته شاهدش بودیم تغییرات قابل ملاحظهای کرده است. یکی از این تغییرات، برداشته شدن بند لزوم داشتن ۱۰ سال سابقه مدیریت برای تصدی پستهای ریاست است. این بند باعث میشد تا هیچوقت پیشکسوتان و اهالی فوتبال نتوانند برای پستی چون ریاست فدراسیون فوتبال اقدام کنند اما حالا با برداشته شدن احتمالی این بند، شاهد حضور پررنگ فوتبالیها در فدراسیون خواهیم بود.
البته که گفته میشود برداشته شدن این بند همراه با یک تبصره و شرط است. به بیانی روشنتر کسی که بخواهد در انتخابات شرکت کند باید یک شرایط ویژه داشته باشد و آن هم این است که بیش از ۱۰۰ بازی ملی در کارنامه خود داشته باشد. جالب این است که داوران نیز شرایط نسبتا مشابهی دارند و آنها هم برای اینکه بتوانند به پست ریاست برسند حالا امکان حضور خواهند داشت به شرط اینکه در مسابقات بینالمللی کارنامه مثبتی از خود بر جای بگذارند.
در بین فوتبالیستهای سابق و کنونی فوتبال ایران، هفت نفر امکان حضور در انتخابات با توجه به شرط گذاشته شده را دارند و این هفت نفر عبارتند از: جواد نکونام، علی دایی، مهدی مهدویکیا، علی کریمی، آندو تیموریان، سید جلال حسینی و احسان حاجصفی. از این بین حسینی و حاجصفی مشغول بازی هستند و امکان حضور آنها حداقل برای دوره پیش رو محال است اما پنج نفر دیگر حداقل این شانس را خواهند داشت که به پست ریاست در فدراسیون فوتبال برسند.
باید به این نکته هم توجه داشت که صرف فوتبالی بودن و همچنین داشتن حداقل ۱۰۰ بازی ملی نمیتوان بر صندلی ریاست فدراسیون فوتبال نشست و پیش از آن به شم مدیریت، تحصیلات کافی و … نیاز است. با این حال سوء مدیریتهایی که در چند سال اخیر به بدنه فوتبال ایران ضربه زده باعث شده تا خیلیها از برداشته شدن بند مذکور خوشحال باشند و امیدوار به اینکه صندلیِ شماره یک فوتبال ایران نصیب یکی از جنس فوتبال باشد. کسی مثل علی دایی، علی کریمی، مهدی مهدویکیا و …