چرا سلبریتی‌های ما برعکس همتایان غربی خود درباره افزایش جمعیت حرفی نمی‌زنند؟

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های پردیسان آنلاین، بحران جمعیت و فرزندآوری حقیقتی است که کشور را درگیر کرده است. با پذیرش اینکه مسائل اقتصادی و برنامه‌ریزی برای اشتغالزایی و بسیاری از نیازهای نسل جوان آنطور که باید انجام نمی‌شود؛ باید گفت تاثیر رسانه و به‌‌خصوص سلبریتی‌ها در فضاسازی و راهگشایی مناسب نیست.

فرهنگ غربی تا جایی که توانسته خود را در بین مردم و به‌ویژه مقلدان غرب جا کرده است اما زمانی‌که می‌گوییم چرا چهره‌های ورزشی یا هنری چون رونالدو، بکهام، آنجیلا جولی و آنتونی کوئین معروف و ده‌ها سلبریتی غربی دارای خانواده پرجمعیت هستند، همه از این فرهنگ رویگردان می‌شوند. تصاویر سلبریتی‌های غربی با بیش از پنج فرزند در فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی برای تشویق خانواده‌ها اروپایی و آمریکایی به فرزندآوری به‌راحتی می‌چرخد اما در رسانه‌های ما و شبکه‌های اجتماعی که ایرانیان فعال‌اند، سلبریتی‌ها را با سگ و گربه خانگی به نمایش می‌گذارند.
 

در همین رابطه روزنامه صبح نو گفت‌وگویی با دکتر مصطفی بابایی، جامعه‌شناس و تحلیلگر مسائل اجتماعی انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

«روند کاهش باروری ایران» مثال تمام کتاب‌های خارجی حوزه جمعیت!

– باروری در ایران یونیک و بی‌همتاست و هیچ کتابی به زبان خارجی در حوزه جمعیت و توسعه نیست که به مساله باروری در ایران نپرداخته باشد و ایران را به‌عنوان کشوری که بسیار سریع روند کاهش باروری را تجربه کرده مثال نزده باشد.

– الگوی ما دو فرزندی است، دختران ما پیش از ازدواج اعلام می‌کنند که حتما دو فرزند را خواهیم داشت اما باید به‌دنبال این پرسش بود که چه شده است که وقتی ازدواج می‌کنند ملاحظات اقتصادی و اجتماعی باعث می‌شود تن به تک‌فرزندی و بی‌فرزندی بدهند.

وقتی فرزند کمتر نشان پیشرفت شد

– از سال۸۰ روند کاهش جمعیت یک مرتبه شروع شد. در این دوره سیاست و شعار فرزند کمتر، زندگی بهتر را چنان در ذهن من و شما نهادینه کردند که در عرض چند سال تغییر نگرش و تغییر در فرهنگ باروری کشور ایجاد شد.

– این سیاست ازسوی رسانه‌ها تبلیغ شد و مردم را از فرزندآوری و ازدواج ترساند و با آمارهای طلاق بازی کردند. مردم هم مقلد بودند، طبقه پایین و کم‌درآمد از طبقه بالا و مرفه تقلید کردند و پس از مدتی تعداد کم فرزندآوری نشان پیشرفت شد.

تبلیغ سمی سلبریتی‌های غیرمسؤول علیه فرزندآوری!

– متاسفانه مهمان برنامه تلویزیونی «دورهمی» در پاسخ به این سوال که «چرا ازدواج نمی‌کنی؟» اندکی مکث می‌کند و با پوزخندی می‌گوید: «فکر کن یکی بیاد و دیگه نره!» تماشاگران هم برای این پاسخ دست می‌زنند.

– تبلیغی کاملا سمی علیه فرزندآوری و حتی خانواده نشان از بی‌توجهی کامل به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی برای افزایش موالید دارد اما چنین برنامه‌هایی یک یا دوبار تکرار نشده بلکه بارها با دعوت از سلبریتی‌های غیرمسوول، ازدواج و فرزندآوری منکوب شده و ابایی از پخش آن‌ها نیز کسی ندارد.

فرهنگ‌سازی برای افزایش جمعیت کجاست؟

– برای کاهش نرخ باروری و فرزندآوری در میان خانواده‌های ایرانی دلایل مختلفی می‌توان در نظر گرفت اما متاسفانه تاکنون بیشتر حول محور اقتصادی برای توجیه این چالش بزرگ ملی مانور داده شده است، این جای خود ولی فرهنگ‌سازی برای افزایش جمعیت کجاست؟

– روزگاری همین که از در خانه بیرون می‌آمدید، شعار نحس «فرزند کمتر، زندگی بهتر» بر درودیوار شهرها نقش بسته بود؛ روی محصولات غذایی و خوراکی، در کتاب‌های درسی، تبلیغات صداوسیما، سریال‌ها و فیلم‌های سینمایی و … به روش‌های مختلفی سیاست کاهش جمعیت تبلیغ می‌شد ولی حالا که بعد از چند دهه فهمیدیم که چه خیانت و جنایتی علیه کشورمان انجام داده‌ایم، همه انگشت‌به‌دهان مانده‌اند که چه کنند؟

– چرا از یک دهه که رهبر عزیزمان، خواهان افزایش جمعیت شده‌اند، کار تبلیغی و فرهنگ‌سازی جدی در این مسیر صورت نگرفته است؟ چرا شاهد برنامه‌ها، سریال‌ها و فیلم‌هایی هستیم که به ضدتبلیغ برای فرزندآوری تبدیل شده‌اند؟ به چه دلیل خانواده‌های بدون فرزند یا تک‌فرزند در سریال‌ها به نمایش گذاشته می‌شوند؟

انتهای پیام/



این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=179125

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: