مریم خلیفهسلطانی روز سهشنبه در گفت و گو با پردیسان نوین افزود: در برخی استانها با توجه به شرایطی که در زمینه بیماری کرونا دارند، کار پیوند عضو شروع شده است اما در اصفهان هنوز این کار انجام نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس دستور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در زمان حاضر پیوند روده، ریه و پانکراس در همه استانها ممنوع است اما برای سایر اعضای بدن در استانها با توجه به شرایط موجود درباره شیوع بیماری کرونا تصمیمگیری میشود.
خلیفه سلطانی در پاسخ به این پرسش که آیا بیمارانی که نیاز مبرم به پیوند عضو دارند با توجه به توقف آن در اصفهان میتوانند به استانهای دیگر مراجعه کنند، تصریح کرد: هر بیماری در انتخاب محل پیوند عضو آزاد است.
حدود ۳۱۲ نفر در استان اصفهان دارای پرونده فعال در فهرست انتظار کلیه هستند اما تعداد بیماران نیازمند به پیوند کلیه بیشتر از این آمار است و حدود ۷۰۰ نفر ارزیابی میشود.
مسوول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) اصفهان پیش از این به پردیسان نوین گفت که شیوع بیماری کرونا از اسفند سال گذشته، آمار اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی در این استان را کاهش داد.
تعداد بیماران مرگ مغزی که در سال گذشته از آنها اهدای عضو صورت گرفت ۴۲ نفر بود که نسبت به سال ۹۷ که ۴۹ مورد بود، کاهش یافت.
سال گذشته ۶۲ کلیه، ۱۲ کبد و ۲ قلب از افراد مرگ مغزی به بیماران نیازمند، اهدا و پیوند شد و ۶۱ مورد پیوند کلیه از افراد زنده نیز صورت گرفت.
شاخص اهدای عضو (در یک میلیون نفر جمعیت) در استان اصفهان ۱۲ است. شاخص اهدای عضو(PMP) شامل تعداد اهدای عضو در یک میلیون نفر جمعیت است که این نرخ در کشورمان تا پایان سال گذشته ۱۱.۵ بود.این رقم در کشور اسپانیا به عنوان پیشتاز اهدای عضو در جهان ۴۶ است.
اعضای قابل اهدای از فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریهها، کبد، رودهها، لوزالمعده(پانکراس) و کلیههاست.
علاوه براین، برخی از بافتهای بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: تاکنون بیش از ۹۸ هزار نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و تعداد جان باختگان کرونا در کشور به بیش از ۶ هزار نفر رسیده است.