به گزارش پردیسان آنلاین و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سهراب سهرابی در دومین نشست هماهنگی طرح جهش تولید برنج در سه استان شمالی کشور اظهار کرد: اجرای این طرح در سال نخست ۷۱.۶ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی افزایش بهرهوری در واحد سطح با استفاده از عوامل و نهادههای تولید در مناطق مستعد کشت، افزایش تولید داخلی با توسعه ارقام پر پتانسیل، پایداری نظام شالیزاری با افزایش درآمد و جلوگیری از تغییر کاربری، تأمین نیاز کشور به برنج از محل تولید داخلی و جلوگیری از خروج ارز را از مهمترین اهداف اجرای این طرح برشمرد.
مجری طرح گندم و برنج وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در قالب این طرح پنج ساله، اجرای پروژههای کشت دوم در شالیزارها و پروژه توسعه روش خشکه کاری نیز پیشبینی شده است، تصریح کرد: کشت دوم در شالیزارها در ۱۰ درصد کل سطح پیشبینی شده در این طرح در هر سال هدفگذاری و پروژه توسعه خشکه کاری نیز با استفاده از سیستم آبیاری قطرهای و تغذیه گیاه در گلستان و مازندران پیشبینی شده است.
سهرابی ادامه داد: خشکه کاری در شالیزارها را در سال نخست در سطح ۱۵ مزرعه، سال دوم ۲۵ مزرعه، سال سوم ۳۵ مزرعه، سال چهارم ۴۵ مزرعه و سال پنجم در سطح ۶۰ مزرعه پیشبینی کردهایم.
وی تولید و تأمین نشا با بذر رسمی ارقام مختلف، بهبود مدیریت تغذیه، آموزش مدیران، کارشناسان، مروجان و کشاورزان، مدیریت بهینه عوامل خسارت زای زنده برنج با تاکید بر توسعه کنترل بیولوژیک و بیمه اراضی شالیزارها را از دیگر پروژهها در قالب طرح جهش تولید برنج عنوان کرد.
مجری طرح گندم و برنج وزارت جهاد کشاورزی در همین حال بر حمایتهای لازم به لحاظ مالی، امکانات و فناوریها و توسعه مکانیزاسیون برای تحقق برنامههای طرح جهش تولید برنج تاکید کرد.
سهرابی عنوان کرد: قرار شده در طرح پنج ساله جهش تولید برنج که با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و سازمانهای جهاد کشاورزی استانهای گیلان، مازندران و گلستان اجرا میشود، به ازای هر ۱۰۰ هکتار یک کارشناس جذب شود.