امید طهماسبیزاده روز شنبه به خبرنگار پردیسان نوین گفت: با توجه به گستردگی کانونهای ملخ در شهرستان مشهد در مناطقی مانند قلعه پختوک، پسخوری، کلاته عبدل، قرنه و کوه سفید در بخش رضویه و دلبران در بخش احمدآباد، پایش و رصد مستمر این کانونها در حال انجام است.
وی افزود: بررسی دقیق کانونهای ملخخیز و جلوگیری از گسترش و پراکنده شدن ملخ و خسارت به محصولات کشاورزی از اسفند پارسال در این شهرستان آغاز شده است.
رییس جهاد کشاورزی مشهد ادامه داد: با توجه به سابقه طغیان ملخ در گذشته و مبارزه شیمیایی در کانونهای ملخخیز، طی یک دهه گذشته سطح این کانونها در مشهد از ۱۰ هزار هکتار به حدود هزار هکتار کاهش یافته است.
وی گفت: با توجه به بارندگی خوب طی ماههای فروردین و اردیبهشت امسال احتمال ظهور بیشتر آفت ملخ افزایش یافته و به همین دلیل پایش و رصد کانونهای ملخخیز در شهرستان با جدیت بیشتری در حال انجام است.
طهماسبی زاده افزود: مبارزه با آفت ملخ صرفا مبارزه با ملخ بومی است و تاکنون هیچ گزارشی از مشاهده ملخ صحرایی در این شهرستان نداشتهایم.
تاکنون مبارزه با آفت ملخ در سطح ۲۸۰ هکتار از اراضی کشاورزی خراسان رضوی انجام شده است.
سالانه برای تولید هشت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی در خراسان رضوی یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین زیر کشت ۸۳ نوع محصول میرود.
بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.