به گزارش یکشنبه پردیسان نوین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری خوزستان، غلامرضا شریعتی در جلسه پیگیری مصوبات هیأت دولت در استان در سرسرای استانداری خوزستان بیان کرد: دولت سال اول وقوع ریزگردها یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال و سال دوم یکهزار میلیارد ریال برای آبرسانی به روستاها اعتبار تخصیص داد اما همچنان با مشکلاتی در این زمینه مواجه هستیم.
استاندار خوزستان با تأکید بر اینکه باید در هفته دولت جشن آبرسانی به تمامی روستاهای اهواز برپا میشود، اظهار داشت: مشکل فاز اول آب روستای غزانیه طی چند روز آینده رفع خواهد شد و ۶ کیلومتر فاز دوم آن نیز تا یک ماه آینده انجام میشود، مشکل مسیر باقی مانده نیز پس از آن حل خواهد شد.
وی در ادامه به حل مشکل آب ۲۴ کیلومتری روستای شابهار از رامشیر و یک کیلومتری روستای سودان، ادامه داد: سازههای لازم برای مشکل ۱۷ روستای قلعه سحر با اعتبار تخصیص یافته از حوزه نفت در حال حل شدن است و مشکل آب هفت روستای حاشیه دز نیز رفع میشود.
استاندار خوزستان تاکید کرد: با آبرسانی به این ۲۴ روستای قلعه سحر و حاشیه دز، تمامی روستاهای اهواز از آب لوله کشی سالم برخوردار میشوند و پس از آن بالا بردن کیفیت آب را در برنامه ریزی و اقدام قرار می دهیم.
شریعتی بیان کرد: برای آب اهواز اقداماتی انجام شده اما لزوم انجام اقدامات ویژه در تصفیهخانه و فیلترهای آن حس میشود.
استاندار خوزستان در پایان اظهار کرد: با توجه به پیش بینی تابستان گرم برای امسال، براساس گزارشهای ارائه شده از سوی برق منطقهای استان در صورت نیاز در خصوص ساعات کار ادارات تصمیمات لازم اتخاذ میشود.
وی با اشاره به فعال بودن تخصیص اعتبار از محل صندق توسعه ملی، برای حل مشکل حوزه فاضلاب اهواز به دستور مقام معظم رهبری تخصیص ۵۰ میلیون یورو برای امسال مصوب شده است.
وی با تأکید بر تخصیص اعتبار از منابع مختلف، افزود: در حوزه مقابله با ریزگردها قرار بود ۱۰۰ هزار هکتار را در سه سال نخست مدیریت کنیم که این امر محقق شده است و در حال حاضر ۳۳ هزار هکتار از کانون های ریزگرد استان کشت، حدود ۸ هزار هکتار مرطوب سازی و ۱۰۰ هزار هکتار به صورت مدیریت چَرا کنترل شده است.
شریعتی با بیان اینکه در مالچپاشی هم اقدامات قابل ملاحظه ای انجام شده است، بیان کرد: با توجه به بارندگی های نسبتا خوب و با توجه به اقدامات اداره کل منابع طبیعی با کمک سازمان جهاد کشاورزی استان و جهاد نصر، منشاء داخلی ریزگردهای خوزستان به حداقل رسیده و وقوع پدیده ریزگرد در چند مورد اخیر با منشاء خارجی بوده است.
استاندار خوزستان ادامه داد: طبق درخواست رئیس جمهوری در ویدئوکنفرانس روز عید فطر گزارشی از اثربخشی اقدامات انجام شده در حوزه مهار ریزگردها در استان به وی ارائه شد و در آن عنوان کردیم که در حال حاضر عمده منشأ ریزگردهای خوزستان خارجی بوده و باید از طریق مناسبات و دیدارهای منطقهای مطرح و حل شود.
شریعتی به خریداری ۲ سامانه تشخیص ریزگرد برای شهرستانهای آبادان و بستان اشاره کرد و گفت: این سامانهها پیشبینی برای بروز ریزگردها را به طور کامل متحول میکنند و کمک شایانی به پیشبینیهای دقیق هواشناسی دارند.
استاندار خوزستان افزود: همچنین دو سیستم ILS فرودگاهی برای استان خریداری شده است که این سیستم در زمان بروز ریزگرد یا پدیده مه امکان هدایت هواپیما را محقق میکند تا دیگر پروازها کنسل نشود.
وی با اشاره به اقدامات خوب انجام شده در حوزه توزیع و انتقال برق در استان بیان کرد: در حال حاضر متوسط قطع برق استان خوزستان ۶۵۰ دقیقه است و این متوسط در اهواز از ۲ هزار دقیقه به ۴۰۰ دقیقه رسیده است که پیشرفت قابل ملاحظهای را نشان میدهد.
شریعتی با تأکید بر لزوم کاهش قطع برق در دیگر شهرها و روستاهای استان، افزود: خوشبختانه برق منطقهای استان، توزیع نیروی برق استان و اهواز از تجهیزات مناسبی برخوردار شدهاند.
استاندار خوزستان ادامه داد: در طرح آبرسانی غدیر اگرچه به دلیل تغییر منابع و مسائل این چنینی طبق برنامه پیش نرفتیم اما پیشرفتهای بسیار خوبی داشتیم.
وی گفت: تا چندماه آینده کانال پای پل از مدار خارج میشود که در این صورت علاوه بر رفع مشکل شکستگی کانال، اجازه کشت به کشاورزان آن منطقه داده خواهد شد آب شرب نیز پایدار خواهد شد.
مردم بخش غیزانیه شهرستان اهواز با ۸۰ روستا در یک هفته گذشته در اعتراض به نداشتن آب شرب در این منطقه مسیر ورودی به این بخش را مسدود کردند.